Es presenta oficialment la Taula pel Dret a Decidir del Baix Llobregat amb la presència de Rcat

Els assistents, entre els que hi havia diversos alcaldes i representants de la societat civil, van defensar el dret a decidir de Catalunya
Un miler de persones omplien el magnífic escenari de la Sala Pal·ladius de Pallejà

Diversos membres de Reagrupament Independentista van acudir el passat divendres 28 de març a la presentació oficial de la Taula pel Dret a Decidir del Baix Llobregat. L'acte, amb un miler d'assistents, va comptar amb la presència de representants polítics i socials d'alt nivell. 

A una banda de l’escenari hi estaven tots els alcaldes de les poblacions del Baix Llobregat que donen suport a la consulta i al dret a decidir. A l’altra banda de l’escenari hi estaven els membres de la Mesa, els membres de la Mesa pel dret a decidir, on Reagrupament hi té dos vocals. Les paraules de benvinguda als assistents les va pronunciar l’alcalde de Pallejà com a amfitrió, ja que l'acte es va desenvolupar en aquesta localitat. A continuació, els secretaris generals d’UGT i CCOO, Josep Maria Álvarez i Joan Carles Gallego, en representació dels sindicats majoritaris, van defensar el dret a decidir de Catalunya des de l’enfocament social. Tot seguit, Muriel Casals (Òmnium Cultural), i Carme Forcadell (ANC), representants de la societat civil, van defensar-se dels atacs permanents a la cultura, a la llengua, i als drets del poble de Catalunya fets des de la manipulació i la mentida i van reivindicar la lliure expressió de la voluntat del poble català.

Finalment,  Salvador Esteve (CDC), Oriol Junqueras (ERC) i Lluis Tejedor (ICV), com a alcaldes de Martorell, Sant Vicenç dels Horts i El Prat de Llobregat respectivament i en representació dels municipis del Baix Llobregat, van encoratjar al poble de Catalunya a no defallir i a fer costat al legítim Dret de tots els pobles a definir el seu futur sense perdre de vista la defensa i protecció de la població més desprotegida i castigada per l’actual situació de crisi econòmica. 

L'acte va ser interromput en nombroses ocasions per aplaudiments i crits d’independència. Així, va quedar demostrat que el Baix Llobregat ha fet seu també el full de ruta per aquest procés empès per una gran majoria del poble de Catalunya.

El primer alcalde democràtic de Catalunya i president de la Taula pel Dret a Decidir del Baix Llobregat, va tancar l'acte. A continuació, el miler d’assistents que omplien la Sala van entonar dempeus el càntic d’“Els Segadors”.

Reagrupament va estar representat per Josep Sort i Xavier Serraïma, membres  de la Junta Directiva Nacional de Reagrupament. En representació de l’Executiva Comarcal de Reagrupament Baix Llobregat hi van acudir en Vicenç Julià, Coordinador, i en Pep Lluís Sabater, Secretari, tots dos com vocals membres de la TPDD del BLL.

Nombrosos mitjans de comunicació (TV3, així com premsa nacional, diaris digitals i premsa gràfica) van acudir a cobrir l'esdeveniment, que va estar presentat per una periodista de la cadena de televisió ETV (Televisió del Baix Llobregat), i també va ser cobert per TV3, i molts mitjans de comunicació, premsa nacional, diaris digitals i premsa gràfica. A una banda de l’escenari tots els alcaldes de les poblacions del Baix Llobregat (70 %)

Aplicant una frase que ha fet fortuna en els darrers temps, podem afirmar rotundament que en el camí que ens ha de portar a la consulta i al legítim Dret a Decidir del poble de Catalunya en una comarca tan controvertida com la nostra, i sortint al pas de les veus malintencionades en sentit contrari: el Baix Llobregat “ha sortit de l’armari”.  

8.366 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament