Es destapa el "Nicaraguagate"

José Zaragoza ha admès que el PSC ha tingut relacions contractuals amb empreses de seguretat que formen part del "mateix grup" de Método 3, però mai per portar a terme activitats il·legals com escoltes
Es destapa el "Nicaraguagate"

El diputat del PSC al Congrés i exsecretari d'organització del partit, José Zaragoza, ha admès que el PSC ha tingut relacions contractuals amb empreses de seguretat que formen part del "mateix grup" de Método3, però mai per portar a terme activitats il·legals com escoltes. L'afer ha obert el cas "Nicaraguagate" per les similituds amb el cèlebre cas Watergate d'espionatge, que va acabar fent dimitir el president dels EUA, Richard Nixon.

En roda de premsa des de la seu del partit, Zaragoza sí que ha negat aquest dimecres que el partit hagi contractat l'empresa Método3 i ha anunciat que es querellarà per les informacions que l'acusen d'espionatge el PP per defensar el seu "dret a l'honor", tot i que no ha precisat contra qui presentarà la querella.

Ha argumentat que ha trigat 48 hores a donar explicacions per prudència, però ha advertit que, una vegada ha pogut analitzar amb profunditat la situació, ara explorarà totes les vies jurídiques possibles amb els seus advocats perquè "surti tota la veritat".

Zaragoza ha explicat que el partit va signar quatre contractes amb les empreses de seguretat del mateix grup que Método3: tres el 2009 i un per un treball "molt puntual" el 2011, desvinculant-se així de l'episodi de les presumptes escoltes a Camacho, que va ser el 2010.

Tots aquests encàrrecs, segons el diputat socialista, estaven relacionats amb la seguretat de la seu i, entre ells, van figurar "escombrats" de seguretat per buscar si hi havia escoltes a la seu del PSC, que mai es van trobar, segons ha detallat. Sobre l'episodi dels escombrats per descobrir si havia escoltes a la seu, ha detallat que ha estat una petició que va partir des de dins del PSC, però que mai no es va trobar res, i ha ironitzat: "Eren més aviat paranoics".

Ha justificat que el PSC es va posar en contacte amb empreses de seguretat perquè així l'hi "van aconsellar"; ha assegurat que els partits treballen habitualment amb aquest tipus de companyies, i ha recordat que fins i tot reben subvencions per garantir la seva seguretat.

Sense informació sobre Pujol

Ha assegurat que mai no ha tingut informació sobre presumptes activitats il·legals de la família Pujol, cosa que demostra que no va escoltar la conversa entre Camacho i l'exparella del fill de Jordi Pujol: "Estic perplex. No ens hem guardat una informació sobre la família Pujol durant dos anys".

"És una història absurda, rocambolesca i delirant", ha sentenciat sobre les escoltes que se li atribueixen, i s'ha negat a especular si darrere de les informacions hi ha un campanya de desprestigi cap a ell i el seu partit.

"Un tema com aquest és decebedor per als ciutadans. Dono explicacions per deixar les coses al seu lloc. No és cert el publicat", ha sentenciat Zaragoza, que no ha precisat contra quins mitjans en concret presentarà les querelles.

La versió de Zaragoza coincideix amb el líder del partit, Pere Navarro, que també aquest dimecres ha negat contractes amb Método3, i ha insistit que el seu partit no ha actuat mai de manera il·legal posant una escolta al PP.

5.510 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament