"En cas de secessió d’una part d’un Estat membre, la solució s’hauria de trobar i negociar dins de l’ordenament jurídic internacional”

Primer número de "La Veu" de l'any 2014
"En cas de secessió d’una part d’un Estat membre, la solució s’hauria de trobar i negociar dins de l’ordenament jurídic internacional”

"En cas de secessió d’una part d’un Estat membre, la solució s’hauria de trobar i negociar dins de l’ordenament jurídic internacional”. Aquesta és la resposta escrita oficial de la Unió Europea davant de la Iniciativa Ciutadana Europea que va impulsar Reagrupament l'any 2012 i que la vicepresidenta de la formació, Rut Carandell, cita textualment en l'article de portada del número 32 de La Veu, butlletí de Reagrupament. Carandell ho recorda en un article titulat "tindrem el que ens guanyem" que no oblida que allò que aconseguim depèn del nostre esforç i de l'actuació de les nostres forces polítiques. Per això, la vicepresidenta de Reagrupament reclama una candidatura unitària a les properes eleccions europees de totes les forces partidàries de la sobirania del poble de Catalunya.

Com a ploma convidada, el butlletí publica un article de Juanjo Puigcorbé -recentment guardonat per Reagrupament amb el premi Pau de Tars- que expressa que "la gent de la meva generació vam viure la transició. Érem joves i vam tenir el privilegi de participar en la reconstrucció democràtica del país. Avui tenim la possibilitat d’ajudar la nostra joventut a construir un nou Estat: un país més lliure, més progressista, més solodari, i per  tant més just."

A més, el número compta amb les col·laboracions habituals de Josep Sort, en l'àmbit internacional ("Comparar nacions"); Carles Bonaventura, pel que fa al municpalisme, ("La consulta, als ajuntaments"); Montserrat Tudela, Cultura, ("Perquè hi haurà una candidatura conjunta a les eleccions europees"); el coordinador de Reagrupament Osona, Josep Ramon Soldevila ("Els fets de la Gleva")  i Boi Fusté ("El procés continua amb pas ferm").

Finalment, la secció de llibres clou la publicació amb el comentari de Pere Torra d'una obra literària, "Viatge al fons de la nit" de Céline, amb motiu del primer centenari de la Primera Guerra Mundial.

7.330 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament