Els editors catalans diuen a Sáenz de Santamaría que el govern espanyol discrimina l'edició en llengua catalana

Albert Pèlach: "Que no em discriminin el català com estan fent fins ara a l'hora de concedir els ajuts a l'edició del Ministeri de Cultura"
Els editors catalans diuen a Sáenz de Santamaría que el govern espanyol discrimina l'edició en llengua catalana

La vicepresidenta del govern espanyol rep aquest dimecres a Barcelona la queixa del gremi dels editors catalans que l'executiu de Mariano Rajoy els discrimina en ajudes públiques. Soraya Saénz de Santamaría es reuneix aquest matí amb diversos representants importants del sector, justament el dia de Sant Jordi. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el president de l'Associació d'Editors en Llengua Catalana, Albert Pèlach, ha explicat que li farà arribar el malestar del sector per l'actitud de Madrid: "Que no em discriminin el català com estan fent fins ara a l'hora de concedir els ajuts a l'edició del Ministeri de Cultura. I tinc els meus arguments per demostrar que el pes que representa l'edició catalana en llengua catalana en el conjunt de l'Estat i les partides pressupostàries que rep el llibre en català no es corresponen amb aquesta importància."

La reunió l'emmarca el president de l'Associació d'Editors en Llengua Catalana dins la normalitat, però lamenta la notorietat que agafa Soraya Saénz de Santamaría per la seva visita a Barcelona perquè el protagonisme d'avui, insisteix Pèlach, és de la diada. També ha aclarit que la trobada arriba per iniciativa de La Moncloa i no del sector editorial.

A la reunió hi ha la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna; el president de la Federació de Gremis d'Editors a Espanya, Xavier Mellafré; el delegat de l'Estat al Consorci de la Zona Franca, Jordi Cornet; el president de Liber, Enric Lacalle, i, directius de les principals editorials del país com Anagrama, Zeta, Planeta, RBA i Edebé, entre d'altres. La trobada es fa a la seu de la delegació del govern central a Catalunya.

Aquesta és la tercera visita a Barcelona de la vicepresidenta espanyola en un mes. Sáenz de Santamaría no té previst fer cap reunió amb el president de la Generalitat, Artur Mas, ni amb cap membre del govern català.  Demà està previst que vingui a Barcelona el president espanyol, Mariano Rajoy.

4.140 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament