Els borbons com a fracàs. Xerrada a càrrec d'Eugènia de Pagès

Els borbons com a fracàs. Xerrada a càrrec d'Eugènia de Pagès

Voleu conèixer fets històrics sobre els borbons que potser mai us han explicat però que no per això deixen de ser certs?

Ho podeu fer aquest proper dijous, 17 de gener en la xerrada de la professora, catedràtica d’història i escriptora, Eugènia de Pagès. De fet no és una xerrada sinó dues. El tema dóna per molt...

I és que com afirma la mateixa De Pagès en referència a diversos articles que ha publicat sobre el tema “res del que apareix en aquest recull va formar part de la informació històrica que vaig rebre quan era estudiant, cosa que és perfectament extensible a la resta de la ciutadania. Per aquesta raó, penso que la difusió d’aquells fets històrics paga la pena perquè ens explica aspectes que ens han estat amagant”.

Un d’aquests exemples és la repressió duta a terme a Catalunya per part de les autoritats borbòniques, després de la Guerra de Successió. És un fet relativament poc conegut, malgrat va ser d’una brutalitat sense precedents.

Us recomanem doncs que vingueu a aprendre una mica més tot allò que ens han estat amagant i ho feu de la mà de l’autora de llibres com ara “L’Espanya de sempre” o “No m’ho van ensenyar a l’escola”.

Les xerrades seran els propers dijous, 17 i 24 de gener a les 19h.30 a la Seu Nacional de Reagrupament (c/ Roger de Llúria, 5, 2-2. 08010 Barcelona) . El primer dia es parlarà des dels anys 1714 al 1814 i el segon, des del 1814 a l’actualitat.

Us hi esperem!

 

4.419 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament