El Tribunal Suprem aboca l'ensenyament infantil a la segregació dels nens per llengua

El Suprem anul·la el català com a llengua vehicular entre els 3 i els 6 anys
El Tribunal Suprem aboca l'ensenyament infantil a la segregació dels nens per llengua

El Tribunal Suprem ha anul·lat avui els articles del decret  de la Generalitat de Catalunya que defineixen la llengua catalana com la llengua normalment emprada com a vehicular en l'ensenyament infantil de tres a sis anys. I afecta concretament la comunicació en català en 'les activitats orals i escrites de l'alumnat i del professorat, exposicions del professorat, llibres de text i material didàctic, activitats d'aprenentatge i d'avaluació i comunicacions amb les famílies', segons l'article 4.1, que ha quedat anul·lat.

També queda anul·lat l'article 4.3: 'Els nens i les nenes que cursin el segon cicle de l'educació infantil tenen el dret a rebre l'ensenyament en català i a no ser separats en centres ni en grups classe diferents per raó de la seva llengua habitual. En qualsevol cas es respectaran els drets lingüístics individuals de l'alumne o alumna, d'acord amb la legislació vigent.' Per tant, el Tribunal Suprem no admet que hi hagi dret a rebre ensenyament en català i, a la pràctica, opta per a la segregació dels infants segons la seva llengua habitual.

La sentència ataca de ple a immersió lingüística en català. Queda clar amb l'anul·lació d'aquest altre article, el 4.4: 'En funció de la realitat sociolingüística de l'alumnat, s'implementaran metodologies d'immersió lingüística de la llengua catalana amb la finalitat de potenciar-ne l'aprenentatge'. A més, elimina l'article 10, sobre 'la normalització en l'ús de la llengua catalana en totes les actuacions docents i administratives i el tractament de les diferents llengües en el centre.'

I encara suprimeix l'article referent a l'atenció preferent en català dels alumnes nouvinguts. 'A fi de procurar la més ràpida integració possible de l'alumnat estranger que s'incorpora al sistema educatiu de Catalunya, els centres han de dedicar una atenció preferent a l'aprenentatge de la llengua catalana, vehicle d'expressió normal en les activitats educatives de les escoles', diu l'article 14.3, anul·lat pel Suprem.

7.928 lectures

Comentaris (3)

La LEC
Em permeto recordar, que la Llei d'Ensenyament del Català, ara mateix és al Tribunal Constitucional pendent de resolució del recurs que va presentar el PP per considerar-la una llei no constitucional.
RCat no convocaper dema a les 19.30h a Plaça Sant Jaume?
RCat no convoca per dema a les 19.30h a Plaça Sant Jaume?
El Govern "no farà ni un pas enrere".
Oriol Pujol, de Covardia i Unió, garanteix que el Govern "no farà ni un pas enrere".

Aquests apardalats estan "piu", "piu", "piu" i, quan diuen que no fotran cap pas enrere, es donen mitja volta i, a sobre, caminen amb pas ferm. Que es pensen, que som imbècils?

Visca la llibertat!
Visca Catalunya estat!

Total 3 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament