El Tribunal Constitucional espanyol ja no dissimula la seva manca d'imparcialitat

L'intèrpret de la Constitució espanyola rebutja recusar el seu president per haver militat al PP
El rei saluda el president del Constitucional, Francisco Pérez de los Cobos, en l'acte d'obertura de l'any judicial. (Foto: EFE)

No hi ha cap pega en haver estat militant del PP i haver-ho amagat per a ser president del Tribunal Constitucional. El ple del TC ha rebutjat la recusació del seu president, Francisco Pérez de los Cobos, plantejada per la Generalitat  i el Parlament  després que es va saber que havia militat en el PP entre els anys 2008 i 2011 . La decisió s'ha pres per 9 vots a favor i 2 en contra.

La petició es va fer al·legant que la seva militància en un partitafectaria la seva imparcialitat i independència . El govern i la cambra catalana volien evitar així que Pérez de los Cobos participés en el debat dels 25 recursos presentats  a l'alt tribunal, entre els quals hi ha la declaració de sobirania, la llei d'educació o la prohibició de les corrides de toros.

Les deliberacions sobre la recusació del president del Tribunal Constitucional, on no hi participava la persona afectada, van començar la setmana passada però van acabar sense cap acord.Aleshores ja es va saber que pràcticament tots els magistrats estaven d'acord a rebutjar les peticions de recusació , però si no es va prendre una decisió va ser per la manera d'argumentar el rebuig , ja que diversos magistrats van considerar que  el text redactat per la ponent, Adela Asúa, era excessivament condescendent.
Homs demana que com a mínim es retracti

La decisió de l'alt tribunal ha coincidit amb la roda de premsa posterior al consell executiu que cada dimarts fa el portaveu del govern Francesc Homs al Palau de la Generalitat. Homs ha estat preguntat sobre el rebuig a la recusació així que s'ha conegut la informació, però ha dit que volia conèixer els detalls, qui ha fet cada vot i quina ha estat l'argumentació  per fer-ne valoracions.

En una primera reacció a la decisió, Homs sí ha demanat a Pérez de los Cobos que, com a mínim, es retracti dels seus atacs a Catalunya . En aquest sentit cal recordar les consideracions que va fer al seu llibre "Parva memòria" , publicat el 2006, en què considerava (en referència a Catalunya) que "l'única ideologia capaç de produir malsons és el nacionalisme" .

4.424 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament