El TJSC torna a assassinar Montesquieu posant-se a legislar sobre la llengua a l'escola

El Tribunal obliga cinc escoles a fer un 25% de les hores de classe en castellà
El TJSC torna a assassinar Montesquieu posant-se a legislar sobre la llengua a l'escola

Montesquieu, el cèlebre filosòf il·lustrat, autor de L'esperit de les lleis,  ha tornat a ser assassinat, en aquest cas pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el qual ha decidit obligar quatre escoles i un institut a fer en castellà, a més de les assignatures pròpies de castellà, una de troncal d'una altra àrea.

El filòsof francès va ser dels primers a formular el principi de separació de poders, com a element consubstancial d'un Estat democràtic i de dret, en el qual els tres poders de l'Estat (legislatiu, executiu i judicial) no interfereixen els uns en les funcions dels altres. En canvi, el TSJC té un objectiu propi d'un legisaldor i, en una resolució redactada 100% en castellà -com el 95% de les que dicta-, pretén que les classes en castellà representin un 25% del total d'hores lectives que fan els alumnes.

La decisió l'ha pres el Tribunal després de la denúncia de cinc pares i després de requerir als centres educatius que expliquessin les hores de castellà que cursaven els alumnes que han denunciat. El tribunal requereix que els canvis en aquests cursos on van els vuit alumnes que han denunciat es facin, com a màxim, en un mes. Això vol dir, per exemple, que nens de P5, que tenen cinc anys, hauran de fer dues assignatures en castellà.

La decisió judicial afecta l'Institut Alba del Vallès de Sant Fost de Campsentelles, el centre educatiu Escolàpies Sant Josep de Sabadell, el col·legi Sant Bonaventura, Franciscans de Vilanova, el centre educatiu Mare de Déu del Roser de Barcelona i l'Escola Pia de Sarrià de Barcelona.

Fins ara, la justícia no havia marcat el percentatge d'hores que havia de representar el castellà, ni tampoc que s'hagués d'oferir una assignatura troncal en la llengua oficial de l'Estat espanyol.

5.957 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament