El poble català no té dret a decidir el seu futur segons l'advocat de l'Estat

Confon la declaració amb un acte d'exercici de la sovirania
El poble català no té dret a decidir el seu futur segons l'advocat de l'Estat

El poble català no té dret a decidir el seu futur, segons l'advocat de l'Estat, el qual considera que la Declaració de Sobirania aprovada pel Parlament  atorga al poble català el dret a separar-se de la resta d'Espanya si així ho decideix, la qual cosa, per tant, constitueix un desafiament obert contra la Constitució, segons publica "El Punt Avui" .

El diari ha tingut accés al recurs que l'advocat de l'Estat ha presentat davant el Tribunal Constitucional. S'hi alerta que la declaració té efectes polítics i jurídics i que reconèixer com a subjecte polític sobirà el poble de Catalunya li atorga la possibilitat d'excercir un poder constituent.

En aquest context, l'advocat de l'Estat recorda que la sobirania, segons la Constitució, només resideix en el poble espanyol en el seu conjunt i per això demana que la declaració sigui declarada inconstitucional, suspesa i anul·lada.

El govern espanyol també vol impedir que la Generalitat convoqui unes eleccions per por que esdevinguin plebiscitàries

La Declaració de Sobirania va ser aprovada el 23 de gener al Parlament amb 85 vots favorables, sumant els diputats de CiU (50), ERC (21), ICV-EUiA (13) i un dels tres de la CUP. Hi van votar en contra el PP, C's i el PSC, que va seguir la directriu de la direcció del partit . Amb tot, 5 dels diputats socialistes van trencar la disciplina de vot i no van participar en la votació. En declaracions al Parlament, tots cinc van argumentar que han evitat votar contra el dret a decidir "per respecte"  a una part de l'electorat i al programa electoral de la formació.

El recurs davant el TC, adverteix també que, tal com s'havia estudiat en sectors nacionalistes, la Generalitat no pot convocar unes eleccions plebiscitàries sobre la independència de Catalunya ja que, apunta, les eleccions autonòmiques mai poden investir-se de "naturalesa constituent".

4.878 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament