El PNB donarà suport a la PNL per derogar els decrets de Nova Planta

La coalició ERC-RCAT-CATSÍ presenta les propostes independentistes al Partit Nacionalista Basc
El PNB donarà suport a la PNL per derogar els decrets de Nova Planta

Alfred Bosch, diputat de la coalició independentista ERC-RCAT-CATSÍ, i Ricard Cabré, delegat de Reagrupament Independentista a la capital del Regne d'Espanya, s'han trobat aquest matí amb el portaveu del Partit Nacionalista Basc (PNB) al Congrés de Madrid, Josu Erkoreka. La reunió és fruit de la promesa feta pel president del partit èuscar, Iñigo Urkullu, al president Joan Carretero en la reunió mantinguda el passat 14 de març a Girona.

Durant la trobada, que s'ha allargassat durant 75 minuts, el portaveu basc s'ha compromès, a peticio de Ricard Cabré, a donar suport a la Proposició no de llei sobre (PNL) el Decret de Nova planta que la coalició independentista, per iniciativa de Reagrupament, va entrar al registre fa dues setmanes. La PNL –que reclama la llibertat i la devolució de tots els drets històrics– es fonamenta en el fet que la sobirania del Principat de Catalunya i dels regnes de València i de Mallorca va ser suprimida il·legalment per part de Felip V de Castella, tot incomplint l'ordenament constitucional vigent, el qual establia que aquest no es podia contradir per decrets o sentències reals.

Igualment, Josu Erkoreka, a petició del diputat Alfred Bosch, ha promès estudiar la pocisio del PNB respecte a la Proposició de llei sobre el dret d'autodeterminació que la coalició ERC-RCAT-CATSÍ va presentar en públic al Museu d'Història de Catalunya la passada setmana.

Informació relacionada:

9.716 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament