"El pla Ibarretxe i el pla Reagrupament. Dues cares de la mateixa moneda?"

"El pla Ibarretxe i el pla Reagrupament. Dues cares de la mateixa moneda?"
(El Catllar, 21 de maig de 2010)

Va ser un fracàs rotund perquè no hi ha cap voluntat de negociar un acord consensuat que permeti mantenir unes relacions estables amb l’Estat espanyol amb simetria, d'igual a igual.

Davant d'aquest immobilisme espanyol, Reagrupament ha impulsat el projecte de Constitució de Catalunya, com a eina més al servei del país. La Constitució parla de forma abreujada, clara i entenedora de drets i deures fonamentals.

Planas, que també és membre de la Junta Directiva de l'associació, va protagonitzar un acte de presentació de la Constitució a la localitat de El Catllar el divendres de la setmana anterior. Per a l’esmentat ponent, l’Estatut d’Automia de Catalunya només serveix per a mesurar la llargada, l’amplada i la profunditat de la gàbia i en cap cas permet pensar que l’ocell sigui lliure. La pregunta és de què serveix trobar unes bones mides si cap permet ni tan sols albirar l’ocell lliure? De res, és clar!

El debat que genera en nombrosos actes la seva presentació és ric i instructiu tothom està en disposició de millorar-la. Cal parlar de l’escut de Catalunya al capítol de símbols? És millor dir senyera o bandera nacional, entra’n després a descriure aquesta segons els canons de la heràldica: El blasonament heràldic és "en camper d'or, quatre faixes de gules". Planas va proposar dir-li senyera perquè sembla més fàcil d’entendre.

Com es pot observar el grau d’exigència és elevat en igual mesura que ho és l’interés que desperta l’acte. 

6.639 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament