El Parlament Europeu insta Espanya i 4 estats de la UE a reconèixer Kosovo

Tan sols Espanya, Xipre, Grècia, Romania i Eslovàquia no reconeixen la independència de Kosovo, declarada unilateralment
El Parlament Europeu insta Espanya i 4 estats de la UE a reconèixer Kosovo
(Brussel·les, 29-03-2012)

Aquest dijous el Parlament Europeu ha demanat als cinc estats membres -entre ells Espanya-, que encara no ho han fet que reconeguin la independència de Kosovo. El ple recorda que 88 països de tot el món ja ho han fet.

En una resolució aprovada per 375 vots favorables, 97 en contra i 76 abstencions, el Parlament Europeu celebra l'inici, el gener passat, de les negociacions sobre visats que hauria d'acabar amb el creixent aïllament dels ciutadans kosovars. El text espera que la Comissió presenti aquesta primavera un full de ruta sobre la liberalització dels visats i rdóna suport al seu pla per redactar un estudi, a la tardor de 2012, sobre un possible acord d'associació i estabilització entre la UE i Kosovo.

Els diputats esperen que el Comitè Olímpic Internacional permeti participar als atletes kosovars en els pròxims Jocs Olímpics de Londres.

El Parlament Europeu considera que els reptes clau per a Kosovo són el retorn dels refugiats i dels desplaçats interns, la lluita contra la corrupció i la fi de la tensió i la inestable situació al nord del país. El ple ha reclamat un canvi ràpid de la Constitució i la reforma de la llei electoral.

Espanya és, al costat de Xipre, Grècia, Romania i Eslovàquia, un dels cinc països de la UE que no reconeixen la independència kosovar, declarada unilateralment el febrer de 2008. El 2009, el Govern espanyol va decidir retirar les tropes desplegades a Kosovo en el marc de la missió KFOR.

11.303 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament