El New York Times recull la denúncia d'espoli fiscal de Catalunya

Cita unes declaracions d'un dels fundadors deel Col·lectiu Emma
El New York Times recull la denúncia d'espoli fiscal de Catalunya

A Nova York ja es parla també de l'espoli fiscal català, encara que no hagin vist les balances fiscals que -diuen- s'han de publicar properament.

Tal com va fer el Financial Times  fa uns dies, el prestigiós diari nord-americà The New York Times  parla del dèficit i del deute català en l'article "Deficits in Regions Compound Fears About Spain " de Raphael Minder. L'article inclou dades molt negatives, però malauradament certes sobre Catalunya: l'incompliment de l'objectiu de dèficit públic del 2010, el gran pes del deute català sobre el total deute de les comunitats autònomes de l'Estat espanyol, o la comparació de Catalunya amb Grècia.

L'article explica també la denúncia del conseller Mas-Colell del doble estàndar del president Rodríguez Zapatero, que anuncia mesures que han de pagar les comunitats autònomes o l'explicació del potencial de Catalunya per part de l'empresari Joaquim Boixareu.

Així mateix, el NYT comenta que hi ha catalans que expliquen la situació actual per l'espoli fiscal de Catalunya, tal com apareix en l'apartat de la notícia següent:

"El problema, segons que afirmen molts comentaristes locals, no és degut a l'extravagància o la mala gestió del passat, sinó a un sistema de finançament estatal que ha fet contribuir Catalunya amb l'equivalent al 10 per cent del seu PIB per a donar suport a les regions més pobres per mitjà dels impostos recaptats pel govern central a Madrid."

"Hi ha un creixent reconeixement a tot Espanya que les matemàtiques del finançament regional no funcionen", diu Salvador García Ruiz, un dels fundadors del Col·lectiu Emma, una associació que promou els interessos catalans. "I nosaltres som els primers a estar-hi d'acord perquè som nosaltres els que hem estat pagant aquesta festa."

Felicitem el Col·lectiu Emma per la intensa activitat d'internacionalització del fet nacional català, i tal com diuen ells i com, sens dubte, desitja la majoria dels catalans, diem prou a l'espoli. Des de Reagrupament fem nostres les paraules d'Emma: "sabem, com cada vegada sap més gent, que només hi ha una forma d'acabar amb l'espoli: la llibertat."

15.960 lectures

Comentaris (1)

Declaracio unilateral d, independencia fiscal
A grans mals, gran remeis, si des de l, Estat Espanyol es fa una politica d, expoliacio sistemàtica, la reaccio de la societat ha de ser ben clara i molt senzilla.
Insubmissio fiscal, Espanya es nega a pagar mes de 1.800 milions d, euros que deuen a mes del desequilibri de mes de 20.000 milions d, euros mes, per tant la reaccio de les forces politiques, socials, sindicals , dels ciutadans i de les empreses de Catalunya es ben senzilla , negar-se a pagar IVA i IRPF i ofegar economica i financerament a l, Estat Espanyol.
No paga ni un euro en impostos estatals organitzant plataformes en cada municipi, Barcelona decideix no pagar mes impostos a Espana i no deixar-se expoliar mes.
Es cosa de que gent ben pregarada de Reagrupament puga estudiar la estrategia, la idea del Vilaweb de Vicent Partal es molt millor que tots els referendums i manifestacions del 11 de setembre

Total 1 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament