El 85% dels ciutadans consideren corruptes els partits polítics catalans

Enquesta sobre la corrupció a Catalunya
Ple del Parlament el 2007

El 85% dels ciutadans considera que la corrupció està molt estesa (44,4%) o bastant estesa (40,6%) en els partits polítics catalans, segons l'enquesta oficial La corrupció a Catalunya: percepcions i actituds ciutadanes   feta pel Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat de Catalunya per encàrrec de l'Oficina Antifrau, que s'ha fet pública aquest dijous amb motiu del Dia Internacional contra la Corrupció promogut per Nacions Unides.

Així mateix, l'enquesta revela que un 67,8% dels ciutadans considera que a Catalunya els càrrecs polítics són poc o gens honestos  i un 52,7% creu que els partits polítics es financen il·legalment sempre o quasi sempre . Malgrat la contundència de les dades, sorprèn la poca atenció que ha rebut aquest estudi per part dels partits polítics mateixos, que es troben en ple procés de resituació i configuració d'un nou govern autonòmic.

Es tracta del primer estudi sociològic sobre la percepció de la corrupció a Catalunya i dels nivells de transparència i integritat en les Administracions Públiques catalanes. L’enquesta aborda també el tema de la responsabilitat ciutadana i dels mitjans de comunicació davant d’aquest fenomen. L’estudi, fet en col·laboració amb el Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de la Generalitat de Catalunya, es va realitzar durant la primera meitat del passat mes d’octubre, mitjançant trucades telefòniques a 2000 persones.

Finalment, i sempre segons aquesta enquesta, els partits polítics, com a institució, lideren l'índex de corrupció per davant de les entitats financeres i els sidndicats, que ocupen els llocs segon i tercer d'aquesta classificació, respectivament. Les institucions considerades menys corruptes són les fundacions i associacions i les universitats.

8.577 lectures

Comentaris (5)

Gran incongruencia
Si el 85% dels ciutadans pensen que els partits polítics son corruptes , on tenien el cap el dia 28 N,desgraciadament hi a molta hipocresia.Fa falta molta pedagogia. Els principis de Reagrupament ens fan més falta que mai,pro com fer-los arribar a la societat?
SEMBLA QUE TENIM CONFUSSIO
NOSALTRES no competim contra els Partits Polítics sino també amb ells, nosaltres no es missió els càrrecs, sinó LOGRAR LA MAJORIA per a dir-los gràcies per la col-laboració PRESTADA, ARA MANEM NOSALTRES I DECLAREM LA INDEPENDENCIA si està més o menys avantzada la política ja ho faran els Polícics---¿???? com ONDIA amb això SI que NO havia jo pensat.....m´immagino que tindrà que ser alguna cosa aixís, JUREM ATACAR LA CONSTITUCIO AMB ELS DRETS HUMANS...de TOTES les maneres JO no pateixo, si els de Laporta no troben la SOLUCIO segur, degur que EL CARRETERO l´in donarà alguna, perque NO DIGUEN CAP MENTIDA!!!! els INDEPENDENTISTES TENIM PROHIBIT DIR MENTIDES, si algú us en diu, ja podeu dir que es un INFILTRAT!!! se m´ha fet TOT un empastre la qüestió és que no lluitem per llocs sino per la INDEPENDENCIA i tenim que aprofitar TOT, TOT, TOT el que puguem aprofitar...aquest ambolic no se si es podrà aprofitar alguna cosa.....però INTENTE-VO per favor.....
Davant la corrupció, Oficina Antifrau i/o Wikileaks
Moltes vegades em salto els enllaços que venen associats als articles, a aquesta web i a tantes altres, m'alegro de no haver-ho fet. Val molt la pena de continuar llegint l'article per qui l'hagi deixat a mitges, així com fer, ni que sigui un cop d'ull, al resum de l'estudi que ve enllaçat.

Reagrupats i reagrupades, ànims i endavant. Res més important i alhora segurament més difícil, un cop assolit l'Estat propi, és l'honestedat en la política, les administracions públiques i la relació d'aquestes amb les empreses i mitjans de comunicació. De moment no decidim (políticament) pel que fa a la llibertat de Catalunya.

En el tombant de segle, els grans moviments internacionals, els fluxos migratoris, l'economia globalitzada (i fent tombarelles), la comunicació (quasi)instantània a llarga distància, (...) han despistat el que hauria de ser el principal dels pilars amb que es recolza la societat. Les societats democràtiques fa temps que hi treballen. La nostra, sotmesa durant segles i amb el pòsit d'una recent dictadura se'n manté massa indiferent. La classe política, ha arribat a aprofitar-se dels engranatges dels que disposa per continuar amb les “males praxis”, inclús els més desaprensius i miserables dels polítics (que també en tenim) arriben a l'extrem d'aprofitar-se'n a títol personal. Amb l'engranatge d'alguns dels mitjans de comunicació que tenen com a pregoners.

Les encara indeterminades conseqüències del passat 28N semblen mostrar que el moment era idoni per fer un gran canvi: el Socialisme català “esberlat” i a la deriva; part de la cúpula sentint-se federal-catalana i la resta (amb bases incloses) federats-espanyols, en una nació espanyola. El que havia sigut ERC, igualment en descomposició per tant mala didàctica, poca regeneració i proximitat a visions espanyoles, a les antípodes del que sentien les bases; amb la conseqüent submissió a la política espanyola. L'esquerra de IC-V està més amb Espanya que per Catalunya, de manera que tot i l'intens treball que fa ara mateix no bé al cas parlar-ne. I pel que fa a l'apèndix (SI) aparegut fa pocs mesos? ... molt abans del que era d'esperar es pot anar constant que, després del que va ser el “cop baix” a Rcat amb el premi d'entrar al Parlament poca cosa més ... un bluff. Llastimós el mal fet a l'independentisme; a tot l'independentisme, a Catalunya. Peró també i especialment per embardissar tot allò que ha anat fent Rcat, pel relleu que ha suposat, per la il·lusió (de país) que ha generat.

Segurament els cofois de CiU, diran: vaja, precisament per tot això, és CiU la que ha sabut copsar el moment. El gran canvi ha estat CiU. Res més lluny de la realitat, al meu entendre. La simbiosi de programari/ideari és tal dintre la federació que el sí, el sí però ara no toca i el no van junts. D'aquesta manera no hi ha regeneració democràtica, d'aquesta manera només es perpetuen les praxis ex officio.

Salut
el 15 % restant ,son oh viuen de la política ?
ABANS DE LLUITAR PER LA CATALUNYA OPRIMIDA, ENS HEM DE CENTRAR EN LA CATALUNYA "AJUPIDA"

Els votants guanyadors estan UFANOSOS, convençuts que aquesta vegada els guanyadors son els millors,sense adonar-se que la seva autoestima, la seva llibertat i el seu benestar continuara depenguen ( gracies a ells ) del nacionalisme espanyol,tant cofois en el seu ridícul món,com els conillets abans d'Anar a L'escorxador
Desgraciadament serem tots els que patirem el drama,economic i social el de L'atur,el sanitari i educatiu i per descomptat el de la corrupció i el nepotisme.Tots aquest votants orgullosos i cofois dels resultats del dia 28-N , el patiran amb la mateixa cruesa que la resta de mortals
Aquest votants auto-cofois,estan vivint amb un constant auto-engany , es volen imaginar que D'ara endavant disposarem D'autogovern i de poder econòmic propi ( la única realitat serà,que si podem,també haurem de pagar el deute del dèspota ) viuen amb la il.lussió de la internacionalització i la modernització ( tot plegat es còmic i certament patètic ) tinguen en compte,que gracies a la seva manca D'anàlisis i reflexió , ben aviat ens trobarem més aprop dels nivells de L'argentina i Filipines,no pas D´ Escandinàvia i holanda.

La iniciativa Wikileaks a València
La iniciativa Wikileaks a València esdevé una contundent denuncia de la subversió de les classes dirigents del món occidental contra els principis de la llibertat, de la igualtat i la fraternitat dels fundadors de la democràcia política: els independentistes americans i la revolució francesa. En un vibrant discurs Antonio Marin ha denunciat el bipartidisme, la Constitució de 1978 com a franquista i la complicitat de la classe política i ha advocat a favor dels valors de la modernitat i en defensa del drets individuals i col·lectius.

http://annanoticies.com/2010/12/11/29504/

Total 5 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

Carles Puigdemont ha de fer un "pas al costat"?
 Sí
 No
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament