Duran renega ara del programa sobiranista de CiU i assumeix les tesis del PP

Oposa el procés d'independència amb la lluita contra la crisi
Duran renega ara del programa sobiranista de CiU i assumeix les tesis del PP

El president d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) i secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat aquest dijous que ara toca donar resposta a la crisi econòmica en comptes de dedicar-se a lluitar per la independència i per la convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació. D'aquesta manera, Duran contradiu el programa electoral amb què es va presentar la federació CiU i assumeix les tesis del PP.

Les declaracions de Duran arriben després que aquest dissabte diversos membres del Govern adscrits a UDC demanessin al president Mas que es deixés de banda treballar per a l'exercici del dret a decidir. Mas ho va descartar afirmant que ell no seria un traïdor.

En declaracions a RNE 1, Duran ha indicat que a ell li preocupa la morositat de les empreses, la liquiditat del sistema i l'atur, i no "si Catalunya ha de ser o no independent i si s'ha de convocar o no un referèndum per a la independència". Aquest és exactament el mateix discurs que fa el PP, que nega que Catalunya pugui exercir el dret a decidir i nega cap possibilitat diàleg sobre aquest aspecte. El líder de CiU ha afirmat que es preocupa "per allò que preocupa la gent", i, ara mateix, el principal problema és la crisi. Per aquesta raó ha remarcat que el debat sobre la sobirania no ha de formar part de la campanya electoral europea. "Cal ajustar-se al màxim a allò que es pot fer a Europa i posicionar-se a favor de la vida dels ciutadans".

Fa uns dies, Duran va opinar que la independència no hauria de ser un eix de la campanya europea, afirmació que alguns sectors es van prendre com una advertència a CDC. "Cada cop que obro la boca és una advertència a CDC i, en canvi, els dirigents de CDC s'expressen amb tota llibertat i ningú sospita que llancin avisos a UDC", s'ha queixat.

4.216 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament