Duran imposa la seva línia política al Govern per sobre dels consellers

Fa rectificar el conseller d'Economia i té tot el poder de negociació amb Madrid
Duran imposa la seva línia política al Govern per sobre dels consellers

Al portaveu de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida (UDC), no li van agradar les declaracions del conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell (CDC), per les quals reclamava, almenys, una part dels diners procedents de la privatització de l'aeroport del Prat per ajudar les malmeses finances de la Generalitat de Catalunya. Mas-Collel s'ha vist obligat a matisar les seves declaracions dient que tan sols va fer "una reflexió personal", de manera que ha quedat clar que el govern d'Artur Mas renuncia a aconseguir aquests diners.

Més enllà de la situació generada per una esbroncada a tot un conseller d'un altre partit -no ho oblidem-, aquest fet ha posat de manifest el rol estratègic que Duran ocupa en el govern de la Generalitat, ja que presideix quatre comissions bilaterals entre els governs espanyol i l'autonòmic català. El poder de què disposa el líder d'Unió -que fa rectificar el conseller del departament de més pes en un Govern- és equiparable al del president mateix, sense haver de patir el desgast que sempre representa ser-ne el màxim responsable.

Més informació:

9.407 lectures

Comentaris (2)

El poder d'un pacte (2)
Joaquim, trobo les teves reflexions/qüestions molt encertades.
El poder d'un pacte
No serà que Duran ha pactat compromisos de manera semblant als que van pactar els tripartits amb Zapatero - el recordeu al balcó de la Generalitat la nit electoral per veure de primera mà l'escenari - el rumb de la Generalitat els temps que duri aquesta legislatura ?. No serà que volen mirar de reconduir l'independentisme als camins de l'autonomisme ben entés, conjuntament amb el PP per evitar la llibertat del nostre país ?. Existeix un document semblant al del Tinell amb protagonistes idèntics. Raó d'Estat per salvar el siistema ?

Total 2 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament