Director de l'IES Sineu: "Dimiteixo perquè el català no pot ser la llengua vehicular del centre"

Dimissions de directius de centres educatius a les Balears per la imposició del castellà a les aules
L'equip directiu després de presentar la renúncia
(Sineu, 18 de desembre de 2013)

El director de l'IES Sineu, Rafel Crespí, ha presentat davant del claustre del centre la dimissió perquè "el català no pot ser la llengua vehicular del centre" i aquest era un dels eixos quan va arribar al càrrec ara fa cinc mesos.

Al fer pública la decisió, la resta de l'equip directiu també s'ha sumat a la dimissió i una dotzena de caps de departament també presentaran la renúncia aquesta setmana. Crespí ha assegurat que “tinc la consciència intranquil·la per haver de dir als meus companys que facin les classes en castellà”.

Ara com ara el centre està aplicant una disposició transitòria del Decret de tractament integrat de llengües (TIL) a 1r d'ESO que 'allibera' el centre de fer assignatures no lingüístiques en anglès. El centre volia fer Matemàtiques i Música en anglès però al no disposar de professorat amb el nivell B2 ha estat impossible. El centre ha demanat docents amb la titulació, però Educació “no ens ha respost”, assegura el director en funcions. Actualment el centre es veu obligat a “mantenir un equilibri entre la llengua catalana i la llengua castellana dins les aules”, explica Crespí.

Les queixes de Crespí sobre la manca de recursos humans per aplicar el TIL a les aules, contrasten amb les declaracions d'aquest dimecres dels responsables educatius. La directora general d’Ordenació, Innovació i Formació Professional, Isabel Cerdà, ha assegurat que “s'han respost totes les peticions dels centres”.

5.352 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament