Diada Nacional de Catalunya 2010 - Homenatge a Macià i ofrena al Fossar

Reagrupament inicia els actes de commemoració de l'11 de setembre
(Barcelona, 10-09-2010)

Reagrupament Independentista ha engegat els actes de commemoració de la diada nacional de l'11 de setembre amb una ofrena floral al Fossar de les Moreres, l'espai on foren enterrats els lluitadors per les llibertats nacionals de Catalunya.

Homentage a Francesc Macià

El punt de partida de la concentració ha estat el monument a Francesc Macià a la plaça Catalunya,on s'ha efectuat un homenatge al president que va proclamar la República catalana. Acompanyats per tambors i gralles els participants han anat des d'aquest punt fins al fossar passant pel capdamunt de la Rambla, el Portal de l'Àngel, la catedral, la plaça Sant Jaume, etc. Els dos primers caps de llista de Barcelona, Rut Carandell i Carles Móra han fet l'ofrena floral a Macià. L'acte ha comptat amb el cerimonial que utilitzen els estats.

Emoció al Fossar

Després de la passejada de més d'una hora pels diversos carrers de Ciutat Vella, al Fossar de les Moreres han tingut lloc els parlaments a càrrec de Carles Móra i Rut Carandell, sota la batuta de Jordi Gonzàlez, responsable de l'organització dels actes d'aquesta diada. El record dels lluitadors per la llibertat de Catalunya ha estat el fil conductor de totes tres intervencions, si bé tots ells han fet connexions amb la situació política actual. Móra ha fet referència a l'injust tracte que rebem els catalans, que constitueix una indignitat, i ha denunciat que volen acabar amb la nostra llengua. Gonzàlez ha recordat tant els màrtirs del 1714, com moltes altes persones que han donat la vida més recentment. Rut Carandell ha manifestat la necessitat que tots els independentistes vagin a votar sense cercar excuses de cap mena, atès que si no hi anem guanyaran els que volen mantenir Catalunya en un règim colonial. L'acte ha impregnat d'emoció tots els assistents.

11.404 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament