David Vinyals: "Els catalans només podem decidir si volem o no la independència i no admetrem cap pregunta que no sigui independència Sí o No"

Els impulsors de la Coordinadora Nacional de la 'Consulta sobre la Independència' demanen que el Parlament de Catalunya faci pública la pregunta i la data del referèndum vinculant abans del proper 13 de setembre de 2013
David Vinyals: "Els catalans només podem decidir si volem o no la independència i no admetrem cap pregunta que no sigui independència Sí o No"

David Vinyals, dirigent de Reagrupament i un dels impulsors de la Coordinadora Nacional de la Consulta sobre la Independència, ha declarat que "els catalans només podem decidir si volem o no la independència i no admetrem cap pregunta que no sigui independència Sí o No", en una mostra de rebuig de convertir la consulta per exercir el dret a decidir en una mena d'enquesta, cosa per a la qual el Govern ja disposa d'un organisme especialitzat com el CEO.

Vinyals ha fet aquestes manifestacions en el marc de la trobada dels impulsors de l'esmentada Coordinadora, que ha tingut lloc aquest dijous, durant la qual han presentat un manifest en què demanen que el Parlament de Catalunya faci públiques i oficials la pregunta i la data del referèndum vinculant abans del proper 13 de setembre de 2013; i també que el referèndum es celebri amb o sense permís de l’Estat espanyol abans del 31 de maig de 2014.

El dirigent de Reagrupament també ha afirmat que “per poder exercir el dret a decidir els catalans només ens podem pronunciar sobre allò que depèn de nosaltres. La possibilitat de celebrar una consulta amb resposta múltiple que inclogui diferents models d’Estat Espanyol no és admissible, perquè per decidir si l’estat espanyol ha de ser Federal, Confederal, Autonòmic simètric o asimètric  necessitem el pronunciament i  l’acord amb Espanya. Els catalans només podem decidir si volem o no la independència, i no admetrem cap pregunta que no sigui Independència Si o Independència No. Qualsevol altre tipus de consulta és una enquesta,  i si el govern vol fer enquestes que les encomani al CEO.”

En declaracions posteriors, David Vinyals ha recordat que "el full de ruta de Reagrupament és clar: primer cal fer una declaració unilateral d'independència i després el referèndum, però com és evident, la majoria del poble de Catalunya s’ha pronunciat per un full de ruta que inclou un referèndum previ. Tot i que des de Reagrupament creiem que és un procediment més complicat, no podem fer altra cosa que ajudar i empènyer per tirar endavant el procés, sigui amb el full de ruta que sigui. En tot cas, hem de tenir clar que sempre acabarem amb una declaració unilateral, ja que a ningú no se li escapa que, tot i fent un referèndum previ, Espanya mai no negociarà la nostra independència”. 

7.617 lectures

Comentaris (2)

SI NO
Estic decord em la pregunta de "SI o NO" sols per la independência,
Ja que els moviments que es van fer el 11 de setembre, i tots els que sen fet després, i els que es faran
el que interesa es la independència i res mes,
Crec que es el que volan despistar. Pro tots guns, ben units no podran
INDEPENDÊCIA Si Si SI Si Si Si
GUERRA AL INVASOR
Ni els Americans varen aconseguir la llibertat que tan esmentan i predican sense lluitar contra els Inglesos, la llibertat la tenim d'agafar, l'hem de pendre dels invasors de fará 300 anys l'any vinent, ens hem de deixar d'adventures maquiavélicas com sont una espanya federal, d'ilusions Navarrescas i psuqueres, de intents continuats d'enganys sociatas i de peperismes.
No hi ha cap altre camí més directe que la declaració unilateral, tant si agrada com si no, el que no li agradi, sempre tindrá el dret intocable de anar a viure a un altre lloc, per ho, tocar els cull... als Catalans no ho hem de permetre de cap manera, i qui ens els toqui, no ho hem d'oblidar, ja li passarem comptes més endevant, penso que es hora de esser generosos entre nosaltres, per ho no pas amb els que no ho son y no ho han estat amb nosaltres.

Catalunya no es te de deixar enganyar com altres vegades a la historia l'han enganyat, hem de tenir ben clar quins sont els enemics de la nostra Catalunya i als enemics, ni vinagre al enciam.

Total 2 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament