Coromines: "CDC vol una sola pregunta amb dues respostes, igual que ERC"

Àmplia coincidència entre Reagrupament, CDC i ERC sobre el procés polític cap a la independència
Coromines: "CDC vol una sola pregunta amb dues respostes, igual que ERC"

El debat d'aquest dijous a la seu nacional de Reagrupament va servir per a mostrar la gran sintonia que mantenen els partits partidaris de la independència per mitjà de l'exercici del dret a decidir del poble català (CDC, ERC i Reagrupament).

En aquesta línia, cal destacar les declaracions de Lluís Coromines, dirigent i diputat per CDC, el qual va afirmar que "CDC vol una sola pregunta amb dues respostes, igual que ERC" i va afegir que "al Parlament, la prioritat és ara acabar la llei de consultes no referendàries".

Coromines va explicar, pel que fa a la data i a la pregunta de la consulta sobre la independència de Catalunya, que el president Mas està buscant el màxim consens entre diverses forces polítiques. Per al dirigent convergent, "si no ens deixen aplicar cap de les cinc opcions previstes pel Consell Assessor de la Transició Nacional, perquè no ens deixen votar, haurem d'anar a unes eleccions plebiscitàries i, després, fer una declaració unilateral d'independència". Coromines va concloure afirmant que "també cal convèncer la gent que no està convençuda dels beneificis de la independència".

El diputat de la coalició ERC-Reagrupament, Alfred Bosch, per la seva banda, va afirmar que "la independència no és contra ningú. Hem d'integrar-hi tothom". Per a Bosch, "cal distingir el poder espanyol del poble espanyol i cal molta intel·ligència". El diputat de la coalició independentista a Madrid va conclure que "patirem, però ens en sortirem i assolirem la independència".

La vicepresidenta de Reagrupament, Rut Carandell, va indicar que "els polítics tenen una doble responsabilitat: impulsar el procés i actuar amb intel·ligència i superar els obstacles".

Carandell va defensar la necessitat d'una candidatura unitària per a les eleccions europees i va fer posicionar-se els dos contertulians sobre aquest assumpte. El representant de CDC va dir que sí, ràpidament; Bosch va expressar que no caiguéssim en la trampa dels espanyols i que això fos una excusa per a dividir-nos.

Finalment, Xavier Garcia Pujol, que va actuar com a moderador del debat, va defensar que el dret d'autodeterminació sigui un ítem clau de la campanya de les eleccions europees.

SeuRCat130919 015 (640x425)
SeuRCat130919 014 (425x640)
SeuRCat130919 028 (425x640)
SeuRCat130919 017 (425x640)
SeuRCat130919 024 (640x425)
4.235 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament