CiU i Reagrupament d’Olot arriben a un acord per anar plegats a les eleccions municipals

L’acord preveu la incorporació de Josep Ferrés entre els deu primers llocs de la llista i introduir mesures de regeneració democràtica en el programa electoral.
Josep Ferrés, a l'esquerra, donant la mà a Josep M. Coromines, alcaldable per Convergència

Convergència i Unió d’Olot i Reagrupament han arribat a un acord per presentar-se plegats a les properes eleccions municipals del 22 de maig. Després d’algunes setmanes de converses els acords entre el partit polític i l’associació política són els següents:

  1. Reagrupament donarà suport públicament a la candidatura de CiU a les properes eleccions municipals d’Olot.
  2. Josep Ferrés, actual responsable d’imatge i de comunicació de Reagrupament, s’incorporarà en el novè lloc de la llista.
  3. En el programa electoral de CiU s’introdueixen algunes mesures en relació a la regeneració democràtica pactades entre Reagrupament i CiU. En concret:
  • Regidors de proximitat a cada barri que cada mes atendran als veïns.  Cada mes els regidors responsables de cada barri rebran els veïns d’aquella zona al casal del barri o en algun equipament municipal. D’aquesta manera, els regidors escoltaran els suggeriments dels ciutadans i augmentaran la proximitat amb els veïns. 
  • Proposarem la creació del Consell dels Alcaldes , que estarà format per tots els exalcaldes i exalcaldesses que ha tingut Olot. Tindrà un caràcter consultiu i es crearà amb la voluntat de reconèixer l’experiència i el coneixement que tenen de la ciutat totes les persones que han tingut l’honor d’ocupar aquest càrrec.
  • Els regidors tindran una retribució única i de simple càlcul  a l’Ajuntament , i no rebran retribució per participar en òrgans o comissions municipals. Es controlaran especialment les incompatibilitats i autoritzacions d’activitats.
  • La Junta de portaveus podrà avaluar i reprovar  els alts càrrecs executius de l’Ajuntament, atenint‐se a les seves funcions, mèrit i experiència en el camp que han de gestionar.
  • Tots els regidors dels grups municipals tindran dret a sol∙licitar al govern tota aquella informació  que considerin necessària per la seva activitat. Els regidors i/o tècnics municipals del Consistori tindran terminis màxims pel lliurament de documentació i informació.
  • Quedarà expressament prohibida la redacció d’informes  per part d’empreses, consultors o assessors externs a la funció pública. Només s’encarregaran aquells informes imprescindibles, autoritzats amb la signatura del regidor i acompanyats d’un informe preceptiu signat pel màxim responsable de la funció pública en aquell departament, en el que es reconegui que l’administració no disposa internament dels mitjans o la capacitat per redactar‐lo ella mateixa.
  • L’Ajuntament haurà de portar un registre d’empreses contractades , amb informació detallada sobre les contractacions.

Josep Ferrés i Coromina. Olot, 1964     

És llicenciat en Química per la Universitat Autònoma de Barcelona i MBA per la Universitat de Girona. Des de fa 21 anys treballa en una empresa de salut animal, de la qual forma part de l’equip directiu.

És membre de la junta comarcal de Reagrupament i n’és el responsable d’Imatge i de Comunicació. Va formar part de la Junta Gestora de La Garrotxa Decideix, on es va responsabilitzar de la coordinació de tasques de logística en les consultes sobre la Independència del 13D, 28F i 25A a la comarca de la Garrotxa.

Està casat i és pare de dues noies. Des de fa 8 anys col·labora amb l’AMiPA de l’IES La Garrotxa d’Olot i des de fa 5 anys n’és el president.

Olot, 15 de març de 2011

15.875 lectures

Comentaris (5)

Pacte
Josep, sempre hem dit que mai anirem SOLS a les municipals, mai hem dit de no donar suport a d'altres opcions sobiranistes, malauradament no estem acostumats a la cultura de pactes, si no pactem anem en contra de la unitat si pactem volem tocar cuixa, hem mantingut un procés de negociació amb d'altres opcions polítiques i per molt que ens pesi, aquesta és la que ofereix més garanties de treballar pel país, si et poses en contacte amb garrotxa@reagrupament.cat en podem parlar.
Pacte
No entenc gaure aquests girabots de R.Cat a la Garrotxa. Sempre és fàcil apostar pel cavall guanyador....Tantes ganes teniu de "tocar cuixa" als Ajuntaments. Us he seguit per la comarca en varies presentacions, i el vostre discurs era que MAI aniríeu a les municipals. ( Dit a la preesentació de R.Cat a St. Jaume de Llierca)
BON ACORD
Aixo es un acord. M'agradaria veure els altres acords aixi, negre sobre blanc. Especialment el de Barcelona.
David, has de pensar que els pactes amb ERC són a llocs on no hi ha tripartit i, són també per no dividir més l'independentisme i permetre el màxim regidors d'aquesta ideologia.
Esquerra
No tinc clar els pactes amb Esquerra. Han escalfat cadires durant 7-8 anys, han estat autonomistes, eren el centre dels mals i ara han de ser el pal de paller. No ho entenc.

Total 5 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament