Carretero: «Amb els nostres calers ens rescataran»

Els líders de la coalició ERC + RCAT (Alfred Bosch i Joan Carretero) es mostren molt crítics amb la situació actual entre Catalunya i Espanya i reclamen confiança amb el partit durant la conferència d’ahir a Solsona.
Bosch a l'esquerra i Carretero al centre durant la conferència d'ahir

En una Sala d’Actes del Casal de Cultura plena, amb més d’una vuitantena d’assistents, es va dur a terme la xerrada: Ens escolta Espanya?  Una conferència que va comptar amb la presència d’Alfred Bosch, líder de la coalició ERC+RCAT al Congrés dels Diputats de Madrid, i Joan Carretero, president de Reagrupament. 

Tots dos polítics es van mostrar molt crítics amb la situació actual de les relacions entre Catalunya i Espanya. Tant Bosch com Carretero van titllar el model de les autonomies de finalitzat, afegint que ara començava l’Espanya centralista. Carretero va pronosticar una anticipació de les eleccions catalanes en el moment en què quedi demostrat que el Pacte Fiscal és impossible. “És impossible perquè per un pacte fiscal cal que les dues parts hi estiguin d’acord, i això, amb Espanya, és impossible perquè els estem mantenint ja fa temps” . Bosch va demanar que, en el cas d’eleccions anticipades, aquestes fossin gairebé com un referèndum entre el sí i el no per la independència (representat per partits). Bosch va admetre que, fins el moment, hi ha hagut errors per part dels líders polítics que es declaren obertament independentistes i que és aquest el motiu pel qual, malgrat els resultats plenament favorables a la independència de Catalunya, el seu partit va fer uns resultats dolents en les darreres eleccions.

Posteriorment la conferència va agafar un caire de xerrada amb un torn obert de paraules que va durar més d’una hora. Els assistents van demanar dubtes sobre el finançament, el possible rescat per part d’Espanya de la Generalitat de Catalunya, les pròximes eleccions. Dubtes que van ser comentats tant per Bosch com per Carretero i en els quals tots dos líders es van mostrar pràcticament d’acord en tot a excepció d’alguns matisos en el moment en què Carretero va sentenciar que “no és català tot aquell que viu a Catalunya”,  Bosch va discrepar de l’afirmació i va afegir que “hem d’obrir el procés d’independència a tothom, per mi, aquesta és la manera d’assolir-la”.

3.130 lectures

Comentaris (3)

Parlament per Lleida
Hola Marc. No sé si Solsona va ser una de les que va fallar... A Solsona, capital de comarca, ERC té majoria absoluta, i encara que de les municipals a les estatals no sigui el mateix, crec que el resultat va ser prou meritori. Ara, on realment va anar malament va ser a Lleida capital, ja que s'havia perdut la representació d'ERC a Lleida, fet que va provocar una baixada significativa en intenció de vot a les eleccions del Congrés dels Diputats. Un altre any hem de fer-ho millor.

Us deixo informació més detallada referent a l'acte d'en Bosch i en Carretero: http://locals.esquerra.cat/solsona/article/14357/bosch-i-carretero-proposen-que-les-properes-eleccions-es-plantegin-per-decidir-autonomia-o

Salutacions!
Molt bé!!
Molt bé nois, al 2010 Rcat va fer 42 vots i el 1,08% de vots. Continueu així, 80 assistents està bé! Feu militants poble a poble i agafeu forces a tota la comarca, que el 2010 va ser una de les que va fallar per entrar al Parlament per Lleida!

Saluts i independència!!
El que permetem és inaudit
Amb els nostres calés ens rescataran... i a sobre haurem de pagar-los interessos! La cosa no pot ser més surrealista. La cosa no pot ser més indignant i humiliant. És l'únic cas en la història del món mundial. No podem haver caigut més baix.

Total 3 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

Carles Puigdemont ha de fer un "pas al costat"?
 Sí
 No
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament