Carles Móra: "Vaig veure molts diputats llegint el diari o dormint al Parlament"

Carles Móra: "Vaig veure molts diputats llegint el diari o dormint al Parlament"
(Salou, 10 de juny de 2010)

Bonaventura també va parlar de la cultura democràtica d’un país que ara es manifesta a favor del jutge Garzón, que va ser condemnat pel Tribunal de Drets Humans d'Estraburg per no haver investigat les tortures a les quals va ser sotmès amb la resta d’independentistes detinguts arran de l’operació ordenada pel jutge de l'Audiència Nacional.

Aquestes manifestacions va ser fetes el passat dijous, 10 de juny, durant l'acte en què Reagrupament es va presentar a la població de Salou, amb els ponents Carles Móra i Carles Bonaventura, per explicar el projecte d’independència i regeneració democràtica que promou l’associació.

Móra: "A Arenys no hi ha disciplina de vot i els regidors cobren el que cobraven abans d’entrar a l'Ajuntament"

Carles Móra, per la seva part, va exposar davant els assistents com es viu la vida política a Arenys de Munt, d’on ell n'és alcalde. Els alcaldables s’escullen mitjançant una assemblea on tothom pot votar, no poden acumular càrrecs ni repetir mandats, s’han de comprometre amb un codi deontològic fent un jurament hipocràtic i un cop dins l’Ajuntament, no hi ha disciplina de vot i els regidors cobren el que cobraven abans d’entrar-hi. Precisament aquesta última idea és una de les premisses que defensa Reagrupament. També va destacar fets que ha pogut veure durant la seva vida política com per exemple trobar la tercera part d’alcaldes de la comarca al Consell Comarcal, cosa que no va trobar gens correcte, i també quan va assistir al Parlament i es va trobar que molts diputats o bé llegien el diari o dormien. Finalment va concloure que l’espoli que patim és culpa dels nostres parlamentaris, doncs en cap moment han dit prou a les exigències de Madrid. 

8.571 lectures

Comentaris (1)

Totalment d'acord amb Carles Mora
Uns vicis d'aquesta "democràcia" que els mateixos polítics han instaurat, al meu entendre són: l'endogàmia i acumulació de càrrecs i la facultat d'autoatorgar-se els sous que els vinguin a gust i complementats amb infinitat d'altres conceptes.
El primer vici del que anomeno al principi fa que les persones romanguin sempre ocupant càrrecs de manera que entren a la política als 18 anys i en surten als 80 tot i que alguns, als 60 ja tenen malalties mentals degeneratòries però que no importen pas per les tasques que desenvolupen, que és cap.
El segon vici crea en els polítics una avaricia i una cobdicia tal que, fins i tot, amb aquestes quantitats tant desorbitades que es paguen a si mateixos necessiten igualment estafar i fer tantes irregularitats com sigui possible, que al final, els ciutadans pensem que aquesta és la seva única ocupació i preocupació.
Amb aquests dos vicis s'ha establert una classe social privilegiada, a costa dels diners públics, i que, a més a més, es transment de pares a germans i fills sense cap mena de vergonya i quan ja n'estan cansats se'n van a europa de vacances al parlament i continuant augmentant les riqueses personals.
Igualment pel que fa a les seves pensions, aquestes tenen tota mena de privilegis que fan que cada una d'aquestes persones sigui equivalent a 80 o 100 jubilats que han treballat tota la vida, vida que més que viure-la, el que han fet ha estat patir-la, abans amb el franco i ara amb la "democràcia".
Realment, quan va morir el Franco, aquesta classe va dir-se que havia arribat el seu moment i així ha estat, no cal pas donar exemples doncs montillas, hereus i d'altres n'és ben ple.

Total 1 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament