Carles Móra: “La independència és molt fàcil d’aconseguir”

Carles Móra: “La independència és molt fàcil d’aconseguir”
(Prats de Lluçanès, 28 de maig 2010)

L’alcalde d’Arenys de Munt i màxim impulsor de les consultes sobiranistes, Carles Móra, ha dit que aconseguir la independència de Catalunya és molt fàcil, “només cal que els nostres parlamentaris es plantin”. Segons Móra s’han de plantar a Madrid i dir prou i també al Parlament de Catalunya. D’aquesta manera es crearia un mecanisme de tensió important. “Si anem dient si, mai ens en sortirem. Hem  de tensar la corda”.

 Carles Móra també ha lamentat que tenim un país amb una administració terrible i amb massa càrrecs de confiança.“Els valors de treball i d’esforç que ens van ensenyar els nostres pares ja no hi són” i això es reflecteix en els polítics actuals que estan enganxats a la cadira i tenen uns sous i uns privilegis que s’haurien d’acabar.

“Si no entra algú al Parlament i parla clar, el nostre serà el país més mediocre de la terra”. En aquest sentit l’alcalde d’Arenys ha dit que “és per això que em vaig reagrupar”, per aquesta tan necessària regeneració democràtica que proclama Reagrupament. Carles Móra ha afegit que Reagrupament és l’única opció vàlida per Catalunya i ha animat a donar-hi suport en les properes eleccions nacionals. Que la gent militi on vulgui però “hem de donar suport a una candidatura transversal que estigui disposada a declarar la independència des del Parlament i treballi per regenerar la vida política”. Per Móra “Reagrupament és una esperança pel futur d’aquest país”.

Sandra Lomas: “Els partits actuals han demostrat incapacitat per liderar el que vol el poble català”

En l’acte de presentació de Prats també hi ha intervingut la reagrupada Sandra Lomas, que s’ha fet ressò de la ineficàcia dels actuals líders polítics per tirar endavant el país. En referència al debat del Tribunal Constitucional i l’Estatut, Sandra Lomas ha afirmat que “Catalunya no reacciona a les agressions d’Espanya i aquesta ens ha perdut el respecte”. Els polítics catalans han demostrat incapacitat per liderar el que vol el poble català i les agressions que rep i, per tant, hem de ser contundents contra aquesta ofensiva ja que “sinó ni Espanya ni el món ens respectarà mai més”. Lomas també ha parlat de l’espoli fiscal que pateix Catalunya, en que cada any Catalunya “regala” a Espanya 22.000 milions d’euros, que per cada català representen 3.000 euros anuals que se’n van directament a les arques de l’Estat Espanyol.

Igual que Carles Móra, Sandra Lomas també ha fet referència a la manca dels valors de treball i esforç en els polítics actuals. “Els ciutadans han de poder confiar en els polítics i la independència ha d’anar acompanyada de la regeneració política”. La política, per Lomas “ha de tenir una condició d’excel·lència i qualitat democràtica, transparència, ètica i austeritat”.  En la situació actual “tot l’esforç i el bon resultat de les consultes corre el perill de diluir-se si aquest no es representa al Parlament”.Finalment, Sandra Lomas ha explicat que els Diputats de Reagrupament que entrin al Parlament tenen el compromís de presentar la Constitució de Catalunya, elaborada per l’associació, per tal que sigui la primera proposta de llei que s’hi debati.

A més de Sandra Lomas i Carles Móra, també ha intervingut en l’acte el membre de la Comissió Executiva de Reagrupament Osona, Carles Costa, el qual ha explicat les avantatges de tenir un estat propi. Entre altres ha parlat del respecte internacional, tenir un seient a les Nacions Unides, augmentar la qualitat de vida, l’impuls del sistema català de valors, de la llibertat de mercat, de la lliure competència o de la productivitat; la conversió en un país emergent a l’economia global, tenir una política industrial pròpia o recaptar, gestionar i distribuir els nostres impostos. Carles Costa ha fet referència a l’estudi del Cercle Català de Negocis on s’afirma que si Catalunya fos independent seria el quart estat de la Unió Europea.

Finalment també ha parlat de la necessitat de trencar els falsos tòpics sobre el fet d’independitzar-se, com per exemple que Catalunya patirà boicot de l’Estat Espanyol, la frase tan coneguda de “sortiran els tancs”, el típic “no ens la donaran” o “no és possible” i fins i tot “la independència la volen quatre que no tenen dos dits de front”. 

6.699 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament