Carles Boix: "Espanya sempre ha incomplert els pactes amb Catalunya"

Nova edició de 'Cròniques crítiques del camí cap a la independència'
Carles Boix: "Espanya sempre ha incomplert els pactes amb Catalunya"
(Barcelona, 27-06-2013)
Carles Boix (CATN): "Per a les èlits econòmiques espanyoles Catalunya és una amenaça"
Camil Ros (UGT): "La qüestió nacional i la social són indestriables"
Francesc Banchs (Reagrupament): "Al nou Estat català hem d'instaurar una regeneració profunda de la classe política"

El catedràtic de la Universitat de Princeton i membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN), Carles Boix, ha declarat que "Espanya sempre ha incomplert els pactes amb Catalunya", per la qual cosa els catalans "hem de fer un pas endavant". Boix va efectuar aquestes manifestacions en el col·loqui que va tenir lloc aquest dijous a la seu nacional de Reagrupament, organitzat en el marc dels dijous de Reagrupament. A més del professor Boix, van participar al col·loqui Camil Ros, en representació del sindicat UGT, i Francesc Banchs, membre de la sectorial d'Economia de Reagrupament, en una sessió de marcat to econòmic en què es va presentar la informació amb una gran rigor per part dels ponents.

Per al professor de Princeton, els catalans "no hem pogut articular-nos dins Espanya amb garanties", però alhora va reivindicar que també "és important que el nou Estat sigui un Estat transparent". Boix va defensar la plena viabilitat d'un estat català independent i va remarcar, precisament, que "els estats petits d'Europa són molt comercials i disciplinats, per la necessitat de fer-ho bé!". Finalment, Boix va concloure que "per a les èlits econòmiques espanyoles Catalunya és una amenaça".

En un sentit semblant és va pronunciar Camil Ros, per a qui "les èlits s'han venut el país". Per al dirigent sindical, no es pot oposar la qüestió social a la qüestió nacional, ja que "la qüestió nacional i la social són indestriables". Ros també va lamentar que "Espanya l'únic sector estratègic econòmic que ha cuidat és el militar"

Per la seva banda, Francesc Banchs, membre de Reagrupament, va insistir en el fet que "el tema econòmic va lligat a la necesitat d'un Estat". Com els altres dos participants al col·loqui, Banchs es va mostar també molt crític amb Espanya i va assenyalar que  "els fons europeus han donat la sensació de viabilitat de l'Estat espanyol. Al desaparèixer aquests fons, Espanya s'enfonsa". "Espanya -va recordar Banchs- ha perdut 22 nacions i segueix pensant que és el centre del món". Per acabar la seva intervenció, el membre de Reagrupament va remarcar un dels eixos de la proposta política de l'organització reclamannant que "al nou Estat català hem d'instaurar una regeneració profunda de la classe política".

SeuRCat130627 025 (640x425)
SeuRCat130627 039 (640x425)
SeuRCat130627 036 (640x425)
SeuRCat130627 013 (640x425)
SeuRCat130627 024 (640x425)
SeuRCat130627 030 (640x425)
3.820 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament