Carandell: "Com a país no podem permetre que la gent jove i vàlida hagi de marxar"

Carandell: "Com a país no podem permetre que la gent jove i vàlida hagi de marxar"
(Centre Cívic Vil·la Florida, 22-02-2012)

La vicepresidenta de Reagrupament, Rut Carandell, ha declarat que "com a país no podem permetre de cap manera que la gent jove i vàlida hagi de marxar" en referència a la dramàtica situació que està obligant a anar a l'estranger a molts joves a la recerca d'oportunitats que el nostre país no ofereix. Per a Carandell, " a Reagrupament tenim clar que hi ha una sortida; sabem que tenim raó, i continuarem fins que ens la donin."

Carandell ha fet aquestes manifestacions en el marc d'una conferència que ha tingut lloc aquest dimecres al vespre al Centre Cívic Vil·la Florida , sota el títol Les limitacions al desenvolupament social i empresarial de Catalunya , han organitzat conjuntament Reagrupament i el Cercle Català de Negocis (CCN). En l'acte han intervingut també Josep Conejos i Jordi Millà del CCN.

Conejos ha explicat que només amb un Estat propi Catalunya serà viable econòmicament i que "durant la nostra vida laboral regalem 480.000 euros a l'Estat espanyol." Aquesta situació determina que Catalunya no tingui poder de decisió i s'està empobrint. "El pressupost de la Generalitat, si fóssim independents, s'incrementaria en un 51%, sense dèficit fiscal", ha dit.

Jordi Millà, per la seva banda, ha recordat que "el 40% dels nostres impostos no els veiem ni en pintura." Segons Millà, "en 70 anys s'ha passat de 74 països a 196 en tot el món i dins la UE el Conveni de Viena regula la separació entre estats membres, de manera que Catalunya seguiria sent membre de la UE, no ens poden expulsar, no ho preveu el Conveni. Cal tenir en compte que les lleis de la UE estan per sobre de les espanyoles, fins i tot per sobre de la Constitució."

Per a Millà cal que la societat civil impulsi el procés cap a la independència, per a la qual tan sols calen tres coses: intel·ligència, estratègia i treball en equip.

L'acte a comptat amb una quarantena d'assistents i el seu cost ha estat de 61,26 euros pel lloguer de la sala. Els cartells i els fulletons que s'han fet per a difusió de l'acte han anat a càrrec dels mateixos organitzadors.

vil·laflorida2
vil·laflorida3
vil·laflorida4
10.517 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament