"Cal una ruptura democràtica que trenqui la 2a. restauració monàrquica"

Xavier Hernandez i Montserrat Tudela durant la conferencia
(Barcelona, 30-06-2010)

En el marc del cicle de conferències que ha engegat Reagrupament Independentista, després de parlar de les perspectives de Catalunya davant la crisi financera amb el Dr. Hortalà, aquest dimecres va tocar el torn a la història de la nostra nació. El conferenciant fou el Dr. Francesc Xavier Hernàndez, a qui va presentar Montserrat Tudela, activista cultural i directora de la revista Auriga , de divulgació de la cultura clàssica. Hernàndez va repassar els moments clau de la història de Catalunya destacant els elements més rellevants del nostre país, que va qualificar com un dels més complexos del món, un país amb l'índex de natalitat més baix del món i alhora la immigració més alta.

"La Constitució espanyola de 1978, redactada, sobretot, per franquistes i estalinistes, no dóna més de si"

El Dr. Hernàndez va afirmar que "la Constitució espanyola de 1978, redactada, sobretot, per franquistes i estalinistes, no dóna més de si; fou dissenyada per a assegurar la continuïtat dels que havien col·laborat amb el règim franquista". Entre els que van tenir aquesta actitud col·laboracionista no va dubtar a assenyalar la monarquia espanyola, ja des de l'any 1947, en què Don Joan de Borbó va pactar amb el general Franco la successió d'aquest en la figura del seu fill. La manca de ruptura democràtica va donar lloc al fet que el nou Estat sorgit de la Constitució del 1978 s'establís sense exigir responsabilitats al règim anterior, cosa inconcebible en països com Itàlia o Alemanya, en què la instauració de la democràcia.

Xavier Hernandez i Montserrat Tudela durant la conferencia

"Tots els partits catalans són partits dinàstics"

El professor Hernàndez qualifica de dinàstics tots els partits de l'arc parlamentari català, atès que tots ells han legitimat la Constitució espanyola del 1978, cosa inversemblant, ja que es tracta d'una Constitució filla d'un sistema corrupte com fou el franquisme, amb una cultura política no democràtica. Amb el franquisme, es va produir també un tall en el sistema de partits propi de Catalunya en l'etapa republicana i amb arrels en el segle XIX.

"Cal atreure talent per encarar el futur"

Finalment, durant el debat, el Dr. Hernàndez va lamentar el baix perfil dels actuals dirigents polítics: "Corbacho no ha treballat mai, Montilla no ha treballat mai, Puigcercós no ha treballat mai, Benach només ho ha fet en una feina d'escassa qualificació. A Anglaterra o a nacions amb tradició democràtica consolidada és inconcebible accedir a la política sense haver excel·lit en la vida professional o civil". Per això, va posar de manifest la necessitat que Catalunya sigui capaç d'atreure el talent i l'excel·lència d'allà on sigui per tal de poder-nos-en sortir. Per a fer-ho va destacar la necessitat que la ruptura democràtica s'introdueixi de debò dins els partits mateixos (limitació de mandats, llistes obertes, incompatibilitats de càrrecs, etc.) .

13.214 lectures

Comentaris (4)

Ens cal la unitat Carretero-Laporta.
Les paraules de Carretero i les de Laporta són vàlides. Dissabte dia 19 és l'hora de ratificar l'acord entre Carretero Reagrupament (Catalunya Estat) i Laporta (Democràcia Catalana), junts arribarem lluny. No som il·lusos treballarem per no fer cap passa al buit. La Independència serà on es forjarà, el benestar.
independència
Segons un jurista que ha seguit els processos independentistes d'Altres països,tenim molt fàcil la independència. Aixo si sense trencar amb la Monarquia,el Rey d'Espanya es el Màxim òrgan suprem del país i es ell a qui l'hi tocarà acceptar o negar la independència de Catalunya.En Felip v era un Rey absolutista,en J.Carlos es un rey democràtic,si diu no a la secessió , no te altre remei que enviar els tancs,amb el corresponent desprestigi a nivell mundial,ja mai més serà ben rebut a cap país democràtic,si accepta la secessió proposada pel parlament de Catalunya,automaticament passa a ser Rey d'Espanya i Rey de Catalunya( més endavant el poble Català l´ha de ratificar o decantar-se per un sistema republicà ) es evident que igual que si Escòcia s'independitza,res pot fe-hi la reina d'Anglaterra, tampoc els monarques espanyols s´opossaràn al dictamen del parlament de Catalunya,resum: si volem ser una nació , cal votar per tenir majoria independentista , al parlament de Catalunya. El dia següent de proclamar la constitució catalana,ja podem recaptar directament els nostres impostos,podem aplicar les normàs i lleis per la regeneració política i democràtica.En definitiva,serà molt més senzill del que ens pensàvem .VISCA L'ESTAT CATALÀ,VISCA LA CATALUNYA,TREBALLADORA,PROSPERA I LLIURE
Segons un jurista que a seguit els processos independentistes d'Altres paisos,tenim molt facil la independència. Aixó si sense trencar amb la Monarquia,el Rey d´espanya es el maxim organ suprem del paiS i es ell a qui l´hi tocarà acceptar o negar la independència de catalunya.En felip v era un rey absolutiste,en J.Carlos es un rey democratic,si diu no a la secesió , no te altrè remei que enviar els tancs,amb el corresponent desprestigi a nivell mundial,ja mai més sera ben rebut a cap pais democratic,si accepta la secessió propossada pel parlament de catalunya,automaticament passa a ser rey d´espanya i rey de catalunya( més endavant el poble catala l´ha de ratificar o decantar-se per un sistema republica ) es evident que igual que si escocia s´independitza,res pot fe-hi la reina d´anglaterra, tampoc els monarques espanyols s´oposaràn al dictament del parlament de catalunya,resum: si volem ser una nació , cal votar per tenir majoria independèntiste , al parlament de catalunya. El dia seguent de proclamar la constitució catalana,ja podem recaptar directament els nostres impostos,podem aplicar les normas i lleis per la regeneració politica i democratica.En definitiva,serà molt més sencill del que ens pensavem .VISCA L´ESTAT CATALÀ,VISCA LA CATALUNYA,TREBALLADORA,PROSPERA I LLIURÈ !!
L'estatutet ha fet un pet!
Defensar l’estatut és defensar l'esclavitud!
Defensar ser Estat es defensar la llibertat!

Visca la Democràcia!
Visca la Constitució Catalana!
Visca la Llibertat!
Visca Catalunya Estat!
Cal ruptura
Encertat al màxim el professor Hernàndez en la seva anàlisi. Allò més colpejant és que, a llur activitat política diària cap dels partits de l'arc parlamentari, ni els estatals ni els catalans, posin mai en qüestió la legitimitat de la dita transició i de la subsegüent redacció de la Constitució. I, també crida molt l'atenció el fet de constatar que tots els actuals partits catalans es puguin titllar de dinàstics perquè tots accepten la imposició d'un text constitucional de contingut clarament franquista i antidemocràtic. Cert que cal una ruptura amb aquesta pseudodemocràcia imposada perEspanya.
Posem-nos a treballar, començant per les properes eleccions.

Total 4 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament