Artur Mas: "Si no es pot consultar el poble de Catalunya, arribaran unes eleccions i el poble podrà votar"

El president de la Generalitat ratifica les eleccions plebiscitàries com a part del full de ruta cap a la independència
Artur Mas

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha afirmat aquest dilluns que "si no es pot consultar el poble de Catalunya, arribaran unes eleccions i el poble podrà votar". Mas ratifica d'aquesta manera el full de ruta cap a la independència que té en compte les eleccions al Parlament de Catalunya o unes altres com a instrument per a garantir que el poble podrà votar per decidir el seu futur.

El president de la Generalitat ha fet aquestes manifestacions durant una entrevista a TV3 per analitzar l'actualitat política, econòmica i social del país. Mas ha refermat el caràcter democràtic del plantejament que fan els partits que donen suport al dret a decidir i ho ha reblat dient "treiem-li dramatisme; en democràcia, aquestes coses s'han de poder decidir votant".

El president Mas ha defensat l'acord polític a què van arribar la gran majoria de les forces parlamentàries: "la pregunta és clara perquè tothom l'ha entesa" i, sobre el sentit del vot en les dues parts de la pregunta, "com a president", ha dit que no entrarà en aquest debat, ja que la seva funció es limita només a aconseguir que hi hagi votació. Ara bé, Artur Mas, "com a persona", admet que votarà "sí" en tots dos casos.

Així mateix, Mas va afirmar que "no necessitem cap oferta de l'Estat espanyol; nosaltres ja ens hem posat d'acord", però es va mostrar disposat, si Rajoy vol, a quedar-se amb la pregunta que es farà al poble d'Escòcia, que és una única pregunta directa sobre la independència.

"A Europa hem d'anar junts els que estem a favor de la consulta"

Pel que fa a la conveniència a anar a les eleccions europees amb la unitat aconseguida per a pactar la pregunta, Mas va expressar que seria desitjable perquè "a Europa hem d'anar junts els que estem a favor de la consulta".

Mas va cloure l'entrevista afirmant que "sé que sóc l'últim que pot fallar".

3.699 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament