Amical de Mauthausen també demana la dimissió de Llanos de Luna per l'homenatge als excombatents nazis

L'associació exigeix la dimissió davant “la ignonímia d'un acte com aquest” i titlla la delegada d'“indigna” per “humiliar i menysprear els milions de víctimes del nazisme”
Maria de los Llanos de Luna a la inauguració del Saló del Automòbil / Foto: ROBERT BONET

Amical de Mauthausen, l'associació que agrupa exdeportats als camps de concentració nazis així com familiars i amics de supervivents i assassinats, s'ha sumat a l'onada de peticions de dimissió de la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna, per l'entrega d'un diploma a un membre de l'Hermandad de Excombatientes de la División Azul que va fer en un homenatge a la Guàrdia Civil.

L'associació ha qualificat de “molt greu” l'acte de Llanos de Luna i assegura que seria “un fet incomprensible a la resta d'Europa”, més encara quan l'homenatge es va produir en les mateixes dates en què es commemorava la derrota del nacionalsocialisme i l'homenatge als milers de víctimes assassinades pel nazisme. Amical de Mauthausen exigeix la dimissió davant “la ignonímia d'un acte com aquest” i titlla la delegada d'“indigna” per “humiliar i menysprear els milions de víctimes del nazisme”.

L'associació també demana la dimissió de l'alcalde de Sant Andreu de la Barca, del PSC, a qui demana assumeixi “responsabilitat exemplaritzant” per no actuar durant l'entrega del diploma. Així mateix, arremet contra la “banalització” que els polítics estan fent darrerament del nazisme i la insensibilitat del govern espanyol i de les comunitats autònomes ja que, asseguren, cap dels seus membres ha estat presents als actes d'homenatge de la commemoració de l'alliberament del camp de Mauthausen.

Amical de Mauthausen se suma amb aquest comunicat a la majoria de l'arc parlamentari català , així com adiputats espanyols i eurodiputats  que han demanat la dimissió de Llanos de Luna. En declaracions a la Directa, també ho han fet col·lectius LGTBI i del poble gitano  que, com els republicans espanyols, també van patir l'extermini nazi, així com plataformes antifeixistes com UCFR .

6.515 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament