Alcaldes i regidors reclamen un referèndum d'autodeterminació que inclogui el concepte d'Estat independent

51 càrrecs electes locals de diverses formacions subscriuen el Manifest del Gironès, en què es demana la celebració del referèndum d’autodeterminació durant el 2014
Alcaldes i regidors reclamen un referèndum d'autodeterminació que inclogui el concepte d'Estat independent

Cinquanta-un regidors i regidores de la comarca del Gironès, entre els quals hi ha sis alcaldes, han subscrit el 'Manifest del Gironès', que es va presentar el passat 5 de desembre a la seu del Col·legi de Periodistes de Girona. La proposta vol sumar encara més adhesions en el món municipal, i s’hi demana que se celebri un referèndum d’autodeterminació en què el poble català pugui decidir el futur polític de Catalunya.

En el text es presenten les adhesions de regidors de CiU, ERC, ICV, Solidaritat, la CUP, Reagrupament i diverses candidatures independents, entre les quals hi ha de Progrés Municipal, impulsades pel PSC. Núria Terés, regidora d'ICV-EUiA a la ciutat de Girona, va explicar en la roda de premsa que el manifest exigeix que la consulta es basi en “una pregunta clara i explícita, no susceptible d’interpretacions diverses, que contingui el concepte d'estat independent, que se celebri al llarg del 2014 i que vinculi al govern que la convoqui".

A més, el manifest demana que aquesta consulta es faci tant sí com no, malgrat que l’estat pugui suspendre a través del Tribunal Constitucional la llei de consultes que aprovarà en breu el Parlament de Catalunya. En aquest sentit, Dani Cornellà (CUP) i  Gerard Fernàndez (iCelrà-AM), tots dos de Celrà, van explicar que "el Parlament al llarg del 2014 ja haurà votat dues lleis diferents (la llei de referèndums i la llei de consultes), les quals donen legitimitat a la consulta".

Els regidors i regidores que ja han signat el manifest fan una crida a estendre la iniciativa. Marc Mascort, regidor de Solidaritat a Cassà de la Selva, ha demanat que altres representants municipals de la comarca també la subscriguin (a través del web manifestdelgirones.blogspot.com ). A més, proposen que el manifest s'estengui fora de la comarca i que sigui entrat, en forma de moció, als plens municipals.

Carles Bonaventura, regidor de Reagrupament a l’Ajuntament de Girona, que també va ser present en la roda de premsa, hi afegeix que “estem en un moment decisiu perquè es proposi ja d’una vegada la data de la consulta i el redactat de la pregunta que es farà a la ciutadania. Per tant és molt important que des del territori, tant els càrrecs electes locals com la ciutadania, que ha estat i és l’autèntica protagonista d’aquest procés, pressionin perquè el procés avanci en la bona direcció. Hi ha d’haver referèndum i en aquest s’ha de decidir si la nostra nació ha d’esdevenir un estat independent o no”.

4.474 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament