Admeses les quatre primeres iniciatives ciutadanes europees, presentades després de la que patrocina Reagrupament

El benestar de les vaques lleteres, el dret a l'aigua, la tarifa única per a les comunicacions i la promoció de la mobilitat intraeuropea són els temes d'aquestes primeres ICE
Imatge del web de la Iniciativa titulada "Benestar de les vaques lleteres"

La Comissió Europea ja ha admès a tràmit les quatre primeres iniciatives ciutadanes europees. Aquestes iniciatives han estat presentades amb posterioritat a la que va formalitzar Reagrupament sobre l'ampliació interna de la UE, destinada a assegurar la ciutadania europea als ciutadans en cas de secessió democràtica d'una part d'un Estat membre. Els temes d'aquestes quatre iniciatives són el benestar de les vaques lleteres, el dret a l'aigua, la tarifa única per a les comunicacions i la promoció de la mobilitat intraeuropea.

Reagrupament va presentar una iniciativa ciutadana europea (ICE) l'1 d'abril de 2012, el primer dia hàbil per a fer-ho, i encara no n'ha rebut resposta oficial. El fet que Reagrupament no hagi rebut resposta, malgrat que la ICE hagués estat presentada abans que les admeses ara, no se li atribueix cap valor especial; si bé la iniciativa d'ampliació interna té un caràcter possiblement més tècnic. Cal recordar que, en cas de denegació d'una ICE, l'àmbit material de la ICE objecte de denegació ja no podrà ser legislat per les institucions europees per cap mecanisme.

Amb les ICE, per primera vegada a la història, els ciutadans europeus tenen el dret a dir-hi la seva sobre els afers que els preocupen i intentar d'influir en la política. L'abril de 2012 la Unió Europea va posar en vigor una nova normativa anomenada "Iniciativa Ciutadana Europea", que atorga als europeus el poder de proposar una nova legislació en un aspecte concret. Per a conseguir-ho, cal un mínim d'1 milió de signatures d'arreu de la Unió Europea.

Més informació:

7.164 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament