Notícies

Carretero, Carandell, Fernandez i Pujol, els 4 caps de llista
(Barcelona, 10-07-2010)

· 1.300 associats participen a la 3a. Assemblea: "Units pel futur"

· Carandell i Móra per Barcelona, Carretero per Girona, Fernàndez per Lleida i Pujol per Tarragona

· El president reitera la predisposició a arribar a acords amb altres forces

11.853 lectures
El Cercle Català de Negocis en l'acte organitzat per Reagrupament
(Tarragona, 8-07-2010)

Els principals punts forts de la proposta són la pujada de les pensions, llibertat en polítiques econòmiques per desenvolupar el país de la manera més adequada, la baixada d'impostos i el fet que Catalunya ocuparia un quart lloc dins el rànquing de països europeus amb major PIB.

8.274 lectures
La furgoneta de Reagrupament a Vilanova

Des de fa unes setmanes, una furgoneta de Reagrupament Independentista va recorrent tot el territori de la nostra nació fent-hi arribar la "Independència, democràcia i treball" que propugnem com a objectius. Al web podeu consultar el recorregut que està fent la furgoneta per mitjà d'un mapa  que mostra visualment les diverses localitats que ha  visitat i les que visitarà properament. Són els quilòmetres de la llibertat.

9.643 lectures
Acte del Cercle Català de Negocis a Puigcerdà amb Joan Carretero
(Puigcerdà, 1-07-2010)

Els empresaris del cercle català de negocis van fer una hipotètic pressupost per una Catalunya estat, per un any, amb aquests 22.000 M€: construcció d' hospitals, escoles, serveis de dependència, pensions,... cap problema. Les millores serien espectaculars. Catalunya té les condicions per ser un estat de ple dret: situació geogràfica, població, tradició industrial, comercial, artística i cultural, etc..Van explicar els avantatges que suposaria per a  Catalunya ser un Estat d'Europa. Fins i tot tenint en compte possibles boicots d'Espanya es va concloure que dins d'Espanya no hi ha futur i que per als  empresaris i per a tothom: "L'Estat propi és el millor negoci".

8.108 lectures
Rut Carandell: "L'eix de la política catalana és la independència"
(Torelló, 3-07-2010)

· "La independència no és ni de dretes ni d'esquerres, ni de baixos ni d'alts, ni de joves ni de grans; la independència és de tothom".

· "El tripartit pretenia que aquesta legislatura fos la de la "gestió" i ha esdevingut la de la independència"

· "Els partits convencionals treballen per la seva pròpia supervivència, no per un objectiu comú"

· "El concert econòmic és més difícil d’aconseguir que la independència"

11.004 lectures
Un moment de l'acte a La Bisbal del divendres 3 de juliol
(La Bisbal d'Empordà, 2 de juliol de 2010)

El divendres 2 de juliol, davant de 150 persones al teatre “El Mundial", ha estat presentada a La Bisbal d'Empordà la Constitució de Catalunya que Reagrupament proposarà perquè sigui aprovada, com a primera llei, en el proper Parlament de Catalunya.

10.750 lectures
Immigració i independència

Reagrupament  i Òmnium Cultural han organitzat al Centre Popular Andalús la conferència “Immigració i independència”. Amb mig centenar d’assistents i uns conferenciants de primer nivell, s’ha debatut el paper de la immigració en el projecte independentista actual. Patrícia Gabancho, periodista i escriptora d’origen argentí; el sociòleg del col·lectiu “Els altres andalusos”, Miquel Fernández; el jove amazic nascut al desert marroquí, Radouan Zahir; el doctor en Ciències Polítiques i professor de la Universitat Ramon Llull, Josep Sort, han estat els conferenciants d’un col·loqui presentat i moderat pel periodista i escriptor Víctor Alexandre. 

10.164 lectures
Xavier Hernandez i Montserrat Tudela durant la conferencia
(Barcelona, 30-06-2010)

El Dr. Hernàndez va assenyalar les similituds històriques que presenta la 1a. restauració monàrquica (Alfons XII) amb la 2a. restauració (Joan Carles I), ambdues caracteritzades per una democràcia formal, però una manca de democràcia real. Al s. XIX, el sistema parlamentari espanyol es caracteritzava per la corrupció i el caciquisme a causa d'una manca de cultura democràtica efectiva. De manera semblant, després de la mort al llit del dictador, Francisco Franco, van sobreviure tots els personatges i els valors vigents durant franquisme, impregnats de la cultura política de la dictadura.

12.300 lectures
Els socialistes espanyols, Zapatero i Montilla

Dirigents del PSC han comentat aquest matí a periodistes de Catalunya Ràdio, a peu de carrer, que les retallades efectuades pel Tribunal Constitucional sobre el text de l'Estatut "són acceptables", segons que informa el diari Nació Digital. D'aquesta manera, coincideixen amb el PSOE, que, per mitjà de la seva secretària d'Organització, Leire Pajín, ha qualificat la sentència com a 'bona notícia per a la democràcia' i ha afirmat que la decisió judicial fa que 'l'Estat de les Autonomies d'Espanya surti enfortit'.

9.741 lectures
La presidenta del TC, María Emilia Casas

La sentència obre la porta a la castellanització de TV3

Reproduïm el text íntegre de la decisió del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut de Catalunya que s'ha difós avui. Figura en l'única versió original en què es redacta, atès que aquest mateix òrgan ha aprofitat per a tombar diversos articles sobre la llengua catalana, que queda definitivament configurada com una llengua de segona i els seus parlants uns ciutadans de segona, amb menys drets. D'altra banda, cal recordar que el procés no ha acabat, atès que encara queden més recursos per a resoldre, entre els quals el presentat pel socialista Enrique Múgica, Defensor del Pueblo.

13.282 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament