Notícies

Moisès Broggi al costat d'Oriol Domènech el 10-J / Foto: Joan Colom

El Dr. Moisès Broggi, de 102 anys d'edat, també va participar a la manifestació del passat 10 de juliol. Broggi, que es va associar a Reagrupament Independentista el 7 d'octubre, segurament també fou la persona de més edat que va assistir a la manifestació del 10 de juliol, una manifestació històrica que ja s'està veient que canviarà la realitat política del nostre país.

13.247 lectures
Ferran Mascarell

La gran manifestació del 10 de juliol comença a remoure les aigües de la política catalana. Això inclou també persones dels partits polítics partidaris de l'estatut. Així, per exemple, l'exconseller socialista, Ferran Mascarell, en un article al diari Avui va manifestar que la sentència del TC acaba no tan sols amb l'autonomisme sinó també amb el federalisme i no deixa cap altra sortida que reclamar la independència de Catalunya.

8.871 lectures

Us oferim unes imatges de la gran manifestació de dissabte passat. Corresponen al recorregut fet, primer en sentit invers a la manifestació, des de la plaça Tetuan  fins al punt de concentració de Reagrupament, a la seu electoral al cor del Passeig de Gràcia; després, les imatges segueixen el trajecte pròpiament dit de la manifestació.

Els que hi vau anar ja sabeu que, en aquesta "mani", hi va haver dues coses: 1) moltíssima calor i, sobretot, 2) el clam d'un milió i mig de persones per la independència de la nostra nació, un clam clar i desacomplexat que Reagrupament traslladarà al Parlament de Catalunya, sense subterfugis ni pactes incomprensibles, per mitjà de la declaració unilateral d'independència.

El poble s'ha apoderat de la manifestació i ha expressat el seu desig d'independència, autèntic lema de la manifestació. Un milió i mig de persones, amb crits d'independència, han col·lapsat Barcelona i han creat la seva pròpia capçalera. Després d'una setmana que els partits polítics han estat discutint sobre com s'havia d'encapçalar aquesta manifestació, el poble, els ciutadans han pres la iniciativa. Reagrupament ha tingut una presència molt important, amb el seu president, Joan Carretero, al capdavant. L'autonomisme ha acabat, conquerirem  la independència ben aviat.

22.595 lectures
Carretero, Carandell, Fernandez i Pujol, els 4 caps de llista
(Barcelona, 10-07-2010)

· 1.300 associats participen a la 3a. Assemblea: "Units pel futur"

· Carandell i Móra per Barcelona, Carretero per Girona, Fernàndez per Lleida i Pujol per Tarragona

· El president reitera la predisposició a arribar a acords amb altres forces

11.150 lectures
El Cercle Català de Negocis en l'acte organitzat per Reagrupament
(Tarragona, 8-07-2010)

Els principals punts forts de la proposta són la pujada de les pensions, llibertat en polítiques econòmiques per desenvolupar el país de la manera més adequada, la baixada d'impostos i el fet que Catalunya ocuparia un quart lloc dins el rànquing de països europeus amb major PIB.

7.636 lectures
La furgoneta de Reagrupament a Vilanova

Des de fa unes setmanes, una furgoneta de Reagrupament Independentista va recorrent tot el territori de la nostra nació fent-hi arribar la "Independència, democràcia i treball" que propugnem com a objectius. Al web podeu consultar el recorregut que està fent la furgoneta per mitjà d'un mapa  que mostra visualment les diverses localitats que ha  visitat i les que visitarà properament. Són els quilòmetres de la llibertat.

8.937 lectures
Acte del Cercle Català de Negocis a Puigcerdà amb Joan Carretero
(Puigcerdà, 1-07-2010)

Els empresaris del cercle català de negocis van fer una hipotètic pressupost per una Catalunya estat, per un any, amb aquests 22.000 M€: construcció d' hospitals, escoles, serveis de dependència, pensions,... cap problema. Les millores serien espectaculars. Catalunya té les condicions per ser un estat de ple dret: situació geogràfica, població, tradició industrial, comercial, artística i cultural, etc..Van explicar els avantatges que suposaria per a  Catalunya ser un Estat d'Europa. Fins i tot tenint en compte possibles boicots d'Espanya es va concloure que dins d'Espanya no hi ha futur i que per als  empresaris i per a tothom: "L'Estat propi és el millor negoci".

7.400 lectures
Rut Carandell: "L'eix de la política catalana és la independència"
(Torelló, 3-07-2010)

· "La independència no és ni de dretes ni d'esquerres, ni de baixos ni d'alts, ni de joves ni de grans; la independència és de tothom".

· "El tripartit pretenia que aquesta legislatura fos la de la "gestió" i ha esdevingut la de la independència"

· "Els partits convencionals treballen per la seva pròpia supervivència, no per un objectiu comú"

· "El concert econòmic és més difícil d’aconseguir que la independència"

10.240 lectures
Un moment de l'acte a La Bisbal del divendres 3 de juliol
(La Bisbal d'Empordà, 2 de juliol de 2010)

El divendres 2 de juliol, davant de 150 persones al teatre “El Mundial", ha estat presentada a La Bisbal d'Empordà la Constitució de Catalunya que Reagrupament proposarà perquè sigui aprovada, com a primera llei, en el proper Parlament de Catalunya.

10.093 lectures
Immigració i independència

Reagrupament  i Òmnium Cultural han organitzat al Centre Popular Andalús la conferència “Immigració i independència”. Amb mig centenar d’assistents i uns conferenciants de primer nivell, s’ha debatut el paper de la immigració en el projecte independentista actual. Patrícia Gabancho, periodista i escriptora d’origen argentí; el sociòleg del col·lectiu “Els altres andalusos”, Miquel Fernández; el jove amazic nascut al desert marroquí, Radouan Zahir; el doctor en Ciències Polítiques i professor de la Universitat Ramon Llull, Josep Sort, han estat els conferenciants d’un col·loqui presentat i moderat pel periodista i escriptor Víctor Alexandre. 

9.437 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament