Notícies

Carles Móra i Ferran Pujol a Vila-Seca
(Vila-Seca, 16-09-2010)
  • Pujol: "És més fàcil aconseguir 68 diputats al Parlament català que proclamin la independència que no pas que 2/3 parts del congrés espanyol voti a favor d’un concert econòmic per Catalunya"
  • Móra: "Cal canviar de soca-rel les actituds i els vicis d’una classe política cada cop més allunyada del ciutadà i de les seves necessitats reals"
8.601 lectures
Una imatge de la inauguració de la seu de Vic, el passat 30 d'agost

Després de la diada i, amb l'impuls de la força que va recollir-hi, Reagrupament Independentista està desplegant una intensa activitat per tal de difondre els seus objectius amb la vista posada a les eleccions del 28-N. Així, per exemple, aquest divendres, 17 de setembre, hi ha 10 actes programats, amb molts dels membres de la candidatura de Reagrupament, a les poblacions següents: Montagut, Sarrià, L'Ametlla de Mar, St. Quirze del Vallès, Figaró-Montmany, Montblanc, Sant Vicenç de Castellet, Olot, Seva i Tàrrega.

9.982 lectures
Carles Móra i el cap de llista per Lleida, Jaume Fernàndez, presenten Reagrupament Independentista a Agramunt
(Agramunt, 15 de setembre de 2010)

Aquest dimecres, al casal agramuntí, Carles Móra i Jaume Fernàndez van presentar les propostes de la candidatura de Reagrupament independentista als vilatans de la capital del torró.

7.516 lectures
Carandell i Nebrera debaten a Manresa
(Manresa, 8-09-2010)

Pocs dies abans de la diada, Rut Carandell, cap de llista per Barcelona de Reagrupament i Montserrat Nebrera, fundadora d'Alternativa de Govern , van debatre sobre la independència i les maneres de fer política a Catalunya en un acte organitzat per Reagrupament del Bages. El debat es va caracteritzar per un exquisit clima de fair play , malgrat que ambdues van mantenir posicions radicalment oposades sobre les perspectives nacionals de Catalunya. El nombrós públic que omplia el cafè-teatre Voilà  va gaudir d'un debat distès i amb plena correcció en què es va parlar amb tota naturalitat sobre la independència de Catalunya.

8.114 lectures
Part del públic assistent a la conferència de Reagrupament a Mèxic
(Mérida, Yucatán, 4-09-2010)

Us oferim la crònica d'Albert Martí Bueno sobre la conferència que va fer a Mérida, Yucatán, en el marc de la campanya de difusió exterior de la independència de Catalunya que fa Reagrupament i que ja ha visitat Nova York i Buenos Aires. Hi van participar més de 50 persones de totes les edats, dels quals potser una dotzena eren catalans i descendents, la resta eren yucatecas , mexicans i, fins i tot, un representant dels maies.

12.106 lectures
Constitució Espanyola, amb símbols franquistes, que s'exhibeix al Parlament europeu
(Barcelona, 14-09-2010)

Reagrupament Independentista ha encarregat un dictamen jurídic  per analitzar la viabilitat jurídica real, dins el marc constitucional espanyol, d’obtenir un sistema de finançament equiparable al del País Basc o Navarra, tal com prometen algunes forces polítiques en el seu programa electoral per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. La inviabilitat del concert econòmic en aquest marc posa de manifest que l’únic camí per a impedir la continuació de l'espoli fiscal i econòmic de Catalunya és que el Parlament de Catalunya declari unilateralment la independència i Catalunya es constitueixi com a Estat independent.

18.148 lectures
(Arenys de Munt, 12-09-2010)

Aquest diumenge s’ha celebrat a Arenys de Munt el ‘Primer aplec per la Independència’. La jornada ha servit per commemorar l’aniversari de la primera consulta independentista de Catalunya que va tenir lloc el 13 de setembre de 2009 a la vila del Maresme. L’aplec independentista ha omplert la vila d’Arenys de Munt de ciutadans i ciutadanes que han volgut reviure aquella data històrica. 

8.701 lectures
En Raimon i la Sandra al cim del Canigó amb el domàs de Reagrupament
(Canigó, 11-09-2010)

Un any més, i ja en fa més de deu, una colla de catalans del sud celebren la Diada nacional pujant de matinada al Canigó per veure la sortida del sol del dia 11 des del cim. Allà es retrobem amb els amics de l'associació nordcatalana "Foment 11 de setembre" per cantar plegats els Segadors a trenc d'alba, en un acte de germanor entre els catalans del nord i del sud de la frontera. Aquest any van decidir que Reagrupament els acompanyés en aquesta manera tan íntima i personal de celebrar la Diada.

9.481 lectures
(Barcelona, 10-09-2010)

Reagrupament Independentista ha engegat els actes de commemoració de la diada nacional de l'11 de setembre amb una ofrena floral al Fossar de les Moreres, l'espai on foren enterrats els lluitadors per les llibertats nacionals de Catalunya.

11.332 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament