Notícies

Araindependència.cat

Recollint l’esperit de Blocs amb Estrella es presenta el portal www.Araindependencia.cat  que 'reagrupa' blogs que donen suport a la candidatura de Reagrupament Independentista. El portal sorgeix davant la constatació que, amb la sentència del Tribunal Constitucional espanyol, no hi ha cap possibilitat de ser català dins d’Espanya. Aquest grup de blocaires ha decidit donar suport explícit a la candidatura que porta més d’un any treballant, amb un programa polític per a la Catalunya independent i amb el compromís ferm de presentar al Parlament la Constitució de Catalunya,  una Llei Electoral i una  Llei del Bon Govern.

9.968 lectures
Roger Granados a Torrelles
(Torrelles de Foix, 3-10-2010)

Prop de 50 persones van assistir diumenge a la presentació de Reagrupament aTorrelles de Foix en el marc de les sessions que Reagrupament Alt Penedès ha programat al llarg d’aquest mes d’octubre per diferents pobles de la comarca. L’acte, sota el lema “Vine a fer un vermut amb Reagrupament”, estrenava el format de xerrada-vermut que es va demostrar adient per aconseguir un acte distès i participatiu.

8.497 lectures
Portada de la Constitució de Catalunya que Reagrupament ha fet elaborar a un equip de juristes
(Tarragona, 3-10-2010)

Un associat a Reagrupament Independentista s'ha acostat al president de la Generalitat, José Montilla, en baixar del cotxe, i li ha lliurat un exemplar de la Constitució de Catalunya,  mentre li deia: "Sr. Montilla, aquesta és la Constitució que volem els catalans"; Montilla s'ha limitat a dir "Gràcies" i una persona del seu seguici l'hi ha pres de les mans. Al cap d'uns minuts, la furgoneta de Reagrupament ha estat desallotjada per la policia municipal de Tarragona, tot i que tenia permís per a ser on era i portava 4 hores fent la seva feina.

14.226 lectures
Castellfollit
(Castellfollit de la Roca, 1-10-2010)

Aquest divendres ha tingut lloc la presentació de Reagrupament Independentista a Castellfollit de la Roca amb les intervencions de Josep Ferrés i Narcís Ribes.

  • Narcís Ribes: “El concert econòmic no depèn de nosaltres, la independència si”
7.243 lectures
La poesia rima i els números quadren
(Calella, 2 d'octubre de 2010)

Combinar poesia i economia sembla una cosa difícil. Combinar poesia amb una cosa tant prosaica com els números sembla cosa d’arrauxats, un objectiu impossible! Doncs no! Els associats i associades de Reagrupament de Calella i de Pineda de Mar ho han aconseguit, no tant sols una vegada sinó dues!

6.844 lectures
Ferrran Requejo, catedràtic de Ciència Política de la UPF

El catedràtic de ciència política de la UPF, Ferran Requejo, impartirà una conferència aquest dimecres, 6 d'octubre, a la seu de Barcelona, en el marc del cicle organitzat per Reagrupament, que ha comptat ja amb destacades personalitats del món cívic o acadèmic com Joan Hortalà,  Xavier Hernàndez,  Carles Miralles  o Mercè Otero. Requejo, estudiós dels sistemes federals d'arreu del món, va escriure fa uns mesos un article a La Vanguardia  on expressava que el federalisme "és una idea massa sofisticada per la cultura política espanyola" i concloïa que "l'independentisme marca un camí a explorar en el segle XXI."

8.663 lectures
Jaume Ponsarnau: “La independència és la garantia per a la nostra supervivència i ara és possible, necessària i urgent”
(Tàrrega, 30 de setembre de 2010)

“L’estatut no té ni present ni futur. L’hem de deixar reposar en pau, per dignitat”

  Jaume Fernàndez : “La vaga fou una resposta antiga a un problema nou. Nosaltres volem ser una resposta nova a un problema antic”

  “El vent ens va a favor, però cal que despleguem la vela”

  “Amb la independència no tindríem problemes per pagar les pensions. Qui els tindrien serien els espanyols”

9.109 lectures
Presentacions de Reagrupament Independentista. “Independència. Ara sí, ara toca!”
(Bolvir, 30 de setembre de 2010)

El cap de llista per Girona, Joan Carretero, va ser a Bolvir. Era la primera vegada que un partit polític exposava les seves propostes en aquest municipi.

6.175 lectures
Ignasi Planas: “L'única possibilitat de viure amb normalitat és esdevenir un estat”
(Tornabous, 28 de setembre de 2010)

“El tribunal constitucional només ha interpretat el que diu la constitució. No hem topat amb el tribunal. Hem topat amb la constitució”

“Catalunya està sotmesa a un règim comú on tothom ha d’estar d’acord per a aconseguir res”

“Pel que fa a la vaga del dia 29, de totes les reivindicacions que es plantegen Catalunya no té capacitat de decisió en cap”

Francesc Morreres: “La independència és l'única opció no sotmesa a negociacions amb els governs sords de Madrid”

8.021 lectures
Sarrià 28-09-2010
(Barcelona, 28-09-2010)

La cap de llista de Reagrupament per Barcelona, Rut Carandell, ha declarat aquest dimarts que "la independència no és decadència; és la nostra supervivència" en al·lusió a unes agressives declaracions de l'actual president de la Generalitat contràries als anhels d'independència d'amplis sectors socials del país que presideix i que diverses enquestes xifren en un suport majoritari a Catalunya.

  • Rut Carandell: "Som gent normal i només la gent normal pot fer el canvi que necessitem perquè no té lligams amb altres interessos"
  • "Amb una limitació de mandats de 8 anys s'haurien pogut evitar corrupcions com la del cas Millet"
13.962 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament