Notícies

Reagrupament convoca el IV Premi Memorial Jordi Gomis

Reagrupament Independentista ha donat per convocat el IV Premi Memorial Jordi Gomis al millor article sobre la independència de Catalunya que hagi estat publicat entre el 12 de setembre de 2014 i l’11 de setembre 2015 .

Al Premi Memorial Jordi Gomis hi poden participar els articles signats amb nom o pseudònim publicats a la premsa diària, periòdica o especialitzada de qualsevol lloc del món, en suport paper o digital (també els escrits en pàgines web o blocs), que tractin sobre la independència de Catalunya en qualsevol dels seus aspectes. El termini de presentació de treballs acaba a les 24h. de l’11 de setembre de 2015  i s’han d’enviar a premsa@reagrupament.cat .

Els treballs, que han de ser originals i escrits en català, poden ser presentats pels propis autors o per terceres persones i seran valorats per un jurat nomenat per la Junta de Reagrupament Independentista. El veredicte es farà públic en el transcurs de la IX Assemblea de Reagrupament Independentista  que se celebrarà la propera tardor i on també es farà l’acte de lliurament del guardó.

Reagrupament va instaurar aquest premi l’any 2012 arrel de la mort a la muntanya de Jordi Gomis, membre de la Junta Directiva de Reagrupament i gran defensor de la independència de Catalunya a través dels seus articles. Jordi Gomis i Ollé (Reus, 1971 – Aneto, 2012), economista, s’havia distingit per ser un prolífic autor d’articles en defensa de la independència de Catalunya i la regeneració democràtica.

Podeu consultar les bases completes en el següent arxiu:

.

328 lectures
Tram 104. Via Lliure amb Reagrupament

L'11S ja s'acosta i des de Reagrupament hi participarem una vegada més tots junts. Com cada any, farem el dinar popular a Pla de Palau i després anirem a la Via Lliure en manifestació. El tram que ens han adjudicat des de l'Assemblea és el 104 (Innovació) , proper a la plaça de les Glòries. Cal que cadascú s'hi apunti individualment,  per tant, us deixem l'enllaç i ja us podeu anar inscrivint com més aviat millor.

https://via.assemblea.cat/cat/inscripcions

265 lectures
Un futur brillant per a l'Acadèmia de Talarn

El futur de l'Acadèmia de Talarn, un cop assolida la Independència de Catalunya, és molt més prometedor que la situació actual, la qual es caracteritza pel dubte permanent dels espanyols sobre si tancar-la o no, amb les consegüents repercussions socioeconòmiques i demogràfiques que això comportaria. 

300 lectures

Ja ha sortit el número 49 de la Veu, el butlletí de Reagrupament. En aquesta edició de juliol i agost, hi trobareu una emocionant editorial del Secretari General, Marc Viñolas, a més de les seccions habituals de la resta de col·laboradors. Destaquem també l'estrena en aquest número de Jaume Fernandez que, a partir d'ara, ens il·lustrarà mensualment amb una lliçó d'història.

225 lectures
Reagrupament celebra l’acord de candidatura unitària pel 27S

Reagrupament celebra l’acord entre Convergència, Esquerra i les entitats sobiranistes per anar junts a una candidatura unitària de cara a les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre.

Des de Reagrupament volem mostrar la nostra satisfacció per aquest acord que ja no semblava possible i felicitem a l’ANC, Òmnium i AMI per l’impuls donat i el sentit de país que han demostrat en aquestes negociacions.

1.179 lectures
Acte a Tremp sobre el futur de l'Acadèmia de Talarn en l'Estat català modern

El responsable d'internacional de Reagrupament, Josep Sort, participarà aquest divendres en un acte organitzat per l'ANC del Pallars Jussà per parlar sobre el futur i les oportunitats de l'Acadèmia General Bàsica de Sotsoficials de l'exèrcit espanyol de Talarn, en l'estat català modern.

488 lectures
Joan Carretero: "Resolem el tema nacional i després ja veurem si som de dretes o d'esquerres"

La revista digital "El Dofí" publica una entrevista amb l'expresident de Reagrupament, Joan Carretero. Entre altres coses, Carretero recorda la importància de que tots els independentistes "hauriem d'anar junts fins que aconseguim la independència" i que la DUI és el primer pas per ser independents. L'expresident també apel·la a prioritzar el tema nacional per davant de l'ideològic: "primer construïm el país i després ja veurem si som més de dretes o d'esquerres". 

629 lectures

A menys de tres mesos de les eleccions del 27S, encara no està clara la fórmula en que els ciutadans podran votar per una opció clarament independentista. Per això us proposem una nova enquesta. Quina creieu que és la millor opció en aquest dia tant important pel futur del nostre país?

408 lectures
En record de Jaques Parizeau (1930-2015)

L'antic Primer Ministre del Quebec, Jacques Parizeau, va morir l'1 de juny, després d'una llarga malaltia. Parizeau era un ferm partidari de la Independència del Quebec, sense manies i sense complexos. Va ser ell qui va gosar convocar el Referèndum d'Autodeterminació del 30 d'octubre del 1995. 

365 lectures
Nova edició de la Veu, el butlletí de Reagrupament

El President de Reagrupament, Ignasi Planas, s'estrena en la seva editorial de la Veu de juny. El president independentista fa un clam a la unitat per aquest 27S clau per la llibertat del nostre país. Planas creu que és el moment d'ajudar a que l'independentisme guanyi i per això és imprescindible la unitat d'acció.

387 lectures

L'enquesta

Quina opció prefereixes pel 27S?
 Llista unitària de la societat civil sense partits
 Llista unitària de partits
 Llistes separades
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament