«Tenim molts associats i voluntat de continuar»

Entrevista a Rut Carandell, que va ser cap de llista de Reagrupament per Barcelona
Rut Carandell, aquest divendres a Barcelona. Foto: Adrià Costa

- Hi ha una anàlisi definitiva dels resultats de Reagrupament a les darreres eleccions?
 
 -"Es va convocar una Junta a Vic, a la qual van assistir-hi 200 persones que va acordar donar-nos un temps de reflexió, almenys fins passades les festes de Nadal. Més endavant, abans de Setmana Santa, convocarem una assemblea general i haurem d'acordar un nou full de ruta per a més endavant".
 
 - Els acusen d'haver malbaratat quaranta mil vots.
 
 -"Al contrari, hem guanyat quaranta mil vots. No estem contents dels resultats, però el fet és que quaranta mil persones han confiat en la nostra proposta. Tenim molts associats i voluntat de continuar i treballar".
 
 - I aquesta proposta tindrà continuïtat a les eleccions municipals?
 
 -"El nostre objectiu eren les eleccions del Parlament. Però els associats de diversos municipis ens han fet arribar que tenen ganes de d'aportar les nostres idees a les eleccions locals".
 
 - Probablement els llocs on la llista de Reagrupament hagi superat el cinc per cent.
 
 -"Cada poble té una dinàmica diferent. Hi ha gent que pensa més aviat en una coalició local amb altres forces, n'hi ha que volen participar en agrupacions i n'hi ha que volen anar-hi amb les nostres sigles. En aquest cas, només els demanarem que es presentin amb el nostre programa general, més les aportacions locals que ells vulguin fer".
 
 - Joan Carretero i vostè mateixa participarien en alguna d'aquestes campanyes?
 
 -"Jo, si m'ho demanen, sí que hi aniré. Pel que fa a Joan Carretero, li haurien de preguntar a ell".
 
 - Barcelona podria ser algun d'aquests municipis?
 
 -"La gent de Barcelona s'està activant, jo crec que hi ha molt bona predisposició".
 
 - Reagrupament estaria disposada a entrar en una gran coalició independentista amb Solidaritat i ERC?
 
 -"Ningú no ens ha vingut a buscar per obrir converses a nivell polític. De tota manera, qualsevol acord hauria de passar per la coincidència en el model de ciutat".
 
 - L'encara conseller Huguet diu que cal reobrir els ponts entre Reagrupament i ERC.
 
 -"Ells van expulsar Carretero per unanimitat de l'Executiva. Que reconeguin que es van equivocar i després es pot parlar de tot".
 
 - Com han afectat els mals resultats al lideratge de Reagrupament?
 
 -"Jo veig Carretero en plena forma".

11.266 lectures

Comentaris (10)

És hora de més debat
Amb els resultats del Parlament sobre la taula, no veig en cap escrit de la pàgina de REAGRUPAMENT una opinió sobre que cal fer, obrir un debat per tal de poder conèixer cap on hem de tirar, no en els plantejament de fons que hi estem d’acord, sinó com a grup, com col•lectiu. Com poder sumar més..., si cal sumar amb d’altres. Si s’ha de continuar caminant sols i ja s’acostaran a nosaltres o bé que cadascú faci el que cregui més oportú.

Ja se que la propera assemblea prendrà una decisió al respecte però cal obrir un debat obert entre nosaltres per tal de conèixer l’opinió de cadascú sobre que cal fer i com podem ser més útils a la causa de la independència la regeneració i el treball. No ens ha de fer por opinar sobre una qüestió que entre nosaltres sembla tabú, proposo obrir una pestanya a la www al respecte
Entrevista a Rut Carandell
Benvolguts comentaristes, l´entrevista esta feta a la Sra. Rut Carandell, a mi em sembla que es mereix algun comentari. Una persona que ha realitzat un esforç titanic amb temps i sacrificis de tota mena necesita el nostre agraïment i reconeixement més gran i sincer.El meu ja el té.
Contestant i resumint l´entrevista penso que Reagrupament es tindria que presentar, on? en tots aquells municipis que tinguin gent capacitada per aportar i aplicar els principis de Reagrupament, treball, transparencia, eficiencia, poder aplicar el full de ruta,l´experiencia a Puigcerda del Sr. Joan Carretero i també el seva bona feina feta com a conseller (aixó ho diuen politics d´altres partits en privat). Els bon resultats de Reagrupament a Puigcerda, i a la comarca avalen amb molt bona nota la feina feta per Joan Carretero i el seu equip. AMB QUI? amb tots aquells i aquelles que puguin i vulguin asumir els principis de Reagrupament. No podem malbaratar els principis, el rigor ni la seriositat de Reagrupament, perqué un incompetent o un nini ocupi un silló, per més independentista que sigui . Ens podria fer mal, encara que fos de forma inconscient. Rut estic amb tu, es pot parlar de tot amb gent que en principi defensin el més esencial de Reagrupament ,també els necesitem i ens necesiten si tots busquem el mateix fi.Si Rut, hi ha més gent que tindria que rectificar i demanar perdó, temps al temps.
Rut, no perdis mai aquest preciós i captivador somriure, ens dona força a tots 40.000 per fer front a les adversitats del cami cap a l´indepèndencia i ens ajudará a fer aumentar la xifra. Qué absolutament ningú pensi que es una frase sensa més. Hi a una entrevista feta a la Rut , que ara no recordo on es, pro si recordo que contesta amb la Veritat més aplastant amb el seu sonriure i to de veu,deixa al entrevistador bocabadat i mut, no necessita cridar, posar mala cara, dir paraules malsonats, insults, ho diu amb una sencillesa clara i convincent.
Rut , jo com tots 40.000 esperem la teva paticipació en les campanyes, no crec que sigui una afirmació exagerada.
En un dia tan senyalat com avui voldria felicitar d´una forma especial a la Rut, a tots els seus éssers estimats. En els 40.000 i també a tots aquells catalans que encara no han obert els ulls hi no han vist o no han volgut veure que Reagrupament es el cami ple d´il·lusió i orgull de ser catalans perquè tots junts i orientats amb la mateixa direcció aconseguim un futur millor per tots.
BON NADAL
La unio fa la força.
Per mi opinio, jo penso que tot els partits "Rcat,Si i EC" podriem fer une alliance per les municipals i cal ser mes oberts al altres i aixi las coses seguirem endavant i tindrem millor resultats politics !. Reagrupament per mi opinio, ha de ser més flexible i tolerant amb els altres partits i altres gents.
La unio fa la força !.

Visca Catalunya Independent i Visca Reagrupament.
SENSATESA
No sóc de cap organització en aquests moments.
Crec que és molt positiu l'existència de diversos grups que denoten la riquesa del pensament d'un país plural: per això us encoratjaria a continuar malgrat tot.
Però, compte en l'estratègia electoral: no hi ha segones voltes i molts vots es podrien malbaratar. Sigueu hàbils en la negociació electoral si teniu uns mínims ideològics comuns, i sapigueu TOTS cedir.
Després, en el dia a dia, oferia a la societat el vostre matís, que això fa de Catalunya un país capdavanter.
Perseverar
Perseverar i esperar tot te el seu moment i actualment la clase politica Catalana deixa molt que desitjar. No es bo tenir politics profesionals sino profesionals en la politica , Reagrupats amb ganes de fer per Catalunya i no per ego personal. Ara mes que mai cal que seguir treballan i esperar ,el temps ens donara la rao de ser i sino mirallem-nos amb Nafarroa Bai o Aralar que un bon dia inicien un cami.....avui ja tenen representans tambe amb ADN Independentista.
Sempre Reagrupament
Jo sempre votare a "Reagrupament" per la independència doncs els he saguit desdel principi, i estic covençuda que son els millors i com altres persones ja han dit son els mes honestos, per tirar endavant aquest pais, i sortir de la nefasta España,
Moltes gracies a tots.
Reagrupament
Tranquils , els valents sabem aguantar i esperar. Sortirà l´ocasió per nosaltres quan els altres vagin en retirada i sense fonaments.
Només cal que som i existim i amb pocs calers i no massa sorna sortirem .
Gabriel Martínez Bueno. Endavant les atxes .
Jo he votat Reagrupament
Jo he votat Reagrupament perquè se qué es el que voto. Els que han votat Solidaritat potser han votat Indepèndencia però no saben qué han votat. El programa de Reagrupament es dels més consistents que hi ha i cap altre exposa les idees tan clarament.

Quan a Solidaritat ja estàn en converses amb Esquerra. Ja veurem. A mi el que faci Reagrupament m'inspira molta més confiança tan per les persoes com per el programe que presenten. Per tant Endavant ! Tenim un projecte i gent per tirar-ho endavant i molta, molta il.lusió i ganes.

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament