“Sense un govern fort aquí no hi ha res a fer”

ENTREVISTA A JOAN CARRETERO, PRESIDENT DE REAGRUPAMENT
Joan Carretero, president de Reagrupament, en imatge d'arxiu / Foto: R.RAMOS

Consulta - “Si no tens majoria en el dia a dia és difícil que el procés de referèndum tiri endavant”

“Un govern minoritari amb 50 diputats no pot aguantar gaire temps”

El president de Reagrupament, Joan Carretero, que en campanya electoral va donar suport a CiU, advoca per un govern de coalició independentista.

Com veu la configuració de forces després de les eleccions?
Pel bé del procés d'assolir un estat propi hauria estat bo que el president Mas tingués una força que ara no té. A mi m'hauria agradat que hagués passat, però hem de respectar el que ha decidit la gent.

Es decanta més per la lectura feta des de Madrid que no pas per la internacional?
Suposo que convindrem tots que són més experts sobre el que passa aquí els espanyols que no pas els britànics, que s'hi han fixat fa poc. Els experts espanyols tenien l'objectiu fonamental d'afeblir el president Mas i ara estan encantats que hagi passat així. Saben que, sense un president fort, és difícil que el procés tiri endavant. El govern ha de continuar governant. Si no tens majoria per als pressupostos, per prendre les decisions del dia a dia, és difícil que puguis emprendre un procés d'aquesta envergadura, com és tirar endavant un referèndum.

El procés sobiranista està en perill?
No ho sé. Però el que sí que penso honradament és que hi estem més lluny des del dia 25 al vespre que no pas el dia 25 al matí. No és que la situació del sobiranisme estigui malament, però em pensava que estaria millor.

Quins pactes vol?
S'ha de fer un govern fort, si no, aquí no hi ha res a fer. Sembla que és difícil que ningú pugui entrar al govern. És obvi que el govern haurà de continuar fent retallades i haurà de prendre mesures impopulars. Això poca gent ho vol assumir. En tot cas, si no hi ha un govern fort, que hauria de ser de CiU amb ERC, agradi o no agradi, en un temps breu hi tornarà a haver eleccions.

Un acord de legislatura sense entrar al govern no serviria?
Per afrontar els atacs de l'Estat espanyol i la manca de recursos hi ha d'haver un govern i un president forts. No pot ser que el president hagi de demanar auxili cada cop que hagi d'aprovar una cosa al Parlament i que se li regategi i només se li doni suport amb el tema del referèndum. És una situació impossible. Un govern minoritari amb 50 diputats no pot aguantar gaire temps. Hem de fer un referèndum en contra de la voluntat del govern espanyol, del Tribunal Constitucional, de l'exèrcit, dels bisbes espanyols... això com es fa amb un govern que necessita cada matí una mica d'oxigen? Qui no vulgui veure això, que es compri ulleres.

10.419 lectures

Comentaris (2)

S'ha de demanar a Vila d'Abadal que entri a REAGRUPAMENT.CAT
Reagrupament s'ha convertit en un punt de referència per molts independentistes per una únic motiu: haver estat conseqüents entre el que s'ha dit i el que s'ha fet i afegiria més, per la conducta íntegra de tots els reagrupats, no cal forçar ningú a fer res que no vulgui, però caldria plantejar amb tota la discreció que el Sr. Vila d'Abadal es reagrupi, no es tracta de que hi guanyi reagrupament, es tracta que hi guanyi la causa de la independència.
Què faria en el lloc de Mas
Plantejaria sense més dilacions la consulta.
Cal portar la iniciativa.
Portaria la iniciativa aguditzant la contradicció Espanya versus Catalunya.
Els enemics d'aquesta contradicció aguditzaran al màxim l'altra en joc, la de la lluita de classes per fer inviable la primera, a base de exposar, els uns, demagògicament que ‘una altra política econòmica és possible’ i crides a la ‘responsabilitat’ ( la inviable dins d'Espanya) i els ‘compromisos’ amb la dreta econòmica, els altres.

Com fer-lo?
Elegint un Govern de xoc, sense 'compromisos de classe', per a dur endavant la consulta i res més que la consulta EN EL MÍNIM DE TEMPS POSSIBLE.
La consulta única i sóla acció política de govern.
Les vint-i quatre hores del dia de cada dia del primer any: LA CONSULTA.
Quan abans es face més es podran dedicar DESPRÉS els Herrera's i les Camacho's a allò que diuen podem resoldre aquesta colònia d'Espanya que és Catalunya, i nosaltres, inclos Mas, els escoltarem amb molta atenció, PERÒ LA RESPOSTA A LA CONSULTA JA ESTARÀ DONANT LA VOLTA AL MÓN.
Una vegada feta i en un marc nou, ENCARA QUE NO RESOLT EL PROBLEMA, la demagògia sobre les ‘retallades’ I els ‘compromisos’ quedaran al descobert.
O prenem la iniciativa i aguditzem les contradiccions o se'ns menjaran...
VBS

Total 2 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament