“Segurament no ho he sabut fer més bé”

Entrevista a Joan Carretero
Joan Carretero votant a Puigcerdà el 28-N
((Puigcerdà, 30/11/10))

Els 40.000 vots que ha tingut Reagrupament.cat no han estat suficients per obtenir representació al Parlament. Joan Carretero analitza en aquesta entrevista el perquè de tot plegat i reflexiona sobre com hi ha influït la seva marxa d'ERC, sobre el vot independentista i sobre el resultats del seu partit i els generals.

Com està?

Trist pels qui han fet campanya per Reagrupament. Hi ha molta gent que hi ha deixat hores, estar amb la família i ha fet molts quilòmetres. Hem fet una campanya molt digna, tot i que hem estat vetats en molts mitjans.

Què creu que ha passat a les eleccions de diumenge?

Que la nostra oferta no ha convençut als electors. Suposo que no ho hem fet prou bé. Segurament, jo no ho he sabut fer més bé.

Quin resultat s'esperaven?

Aspiràvem a fer molt més.

Quina valoració global fa de les eleccions i com creu que aquest context ha influït en els resultats del seu partit?

Hi ha hagut una àmplia majoria que han volgut liquidar el tripartit, que no volia sorpreses. Per això hi ha hagut un vot massiu cap a CiU i aquest context no ens ha ajudat.

Creu que Solidaritat Catalana per la Independència ha sabut treure rèdit del moviment de les consultes ?

No. Crec que se l'ha capitalitzat Convergència i Unió.

A què atribueix els bons resultats de Solidaritat?

Suposo que ho han sabut fer més bé que nosaltres.

Abans de la campanya electoral Solidaritat i Reagrupament parlaven d'anar junts. Què va passar?

Vam tenir algunes converses amb Joan Laporta, però ell va escollir un nou moviment. Els de Reagrupament no som polítics professionals. Són molt diferents les visions amb els que sí que ho són.

Quin paper creu que han tingut els corrents interns discrepants i escindits d'ERC als resultats d'aquest partit?

Crec que ha equivocat greument l'estratègia i ara ho ha pagat. I no ho penso ara després de saber els resultats.

A Puigcerdà, han estat la segona força més votada i a la Cerdanya els resultats són bons. Apostaran per les municipals?

Sempre queda el consol que la gent de casa ens valora. A unes municipals, jo no m'hi tornaré a presentar. Ja he estat alcalde.

Quin és, doncs, el futur de Reagrupament?

El decidiran els associats. El dissabte a Vic es reuneix la junta directiva i els coordinadors territorials i obrirem un espai de reflexió.

Vostè què en pensa, però?

No ens hem plantejat res. Ens vam constituir no per fer un nou partit, sinó per avançar cap altres models de país. L'actual està en un cul de sac. CiU ha enganyat amb això del concert econòmic. Per tant, estem més en un cul de sac.

Com ha estat el seu dia després?

Fossin quins fossin els resultats, ja vaig dir que tornava a treballar al CAP de Puigcerdà després de les vacances en què he fet la campanya.

18.305 lectures

Comentaris (93)

Anims
Us he votat com ha protesta a la sentència del tribunal Constitucional.
Tenia dubtes entre Reagrupament i Solidaritat, ja que al principi semblaven dos partits iguals.
Però quan Solidaritat va acceptar el recolzament d'un personatge public del mon "porno", vaig veure que aquest partit no el podia votar. Em semblava poc serio.
Anim per les proximes eleccions.
Esperem com es desarrollen els aconteixaments en aquesta legislatura.
Si CiU no s'en surt amb el "pacte fiscal", els catalans i catalanes ho veuran mes clar
ADEU i anims
SALUT PER CONTINUAR MOLT MÉS!
La política és com tot en la vida. La primera vegada no sol sortir bé.

Però a la segona, amb l'experiència anterior al nostre favor, estic segur que aconseguirem l'objectiu.

Enhorabona a Joan Carretero, als membres de RCat, afiliats i simpatitzants per la gran tasca duta a terme! Espere que no llençeu la tovallola. En especial, en Joan, cap visible de la formació.

A continuar endavant!
UN BON "CALDO" NO ES FA EN CINC MINUTS
BENVOLGUTS REAGRUPATS,

EN AQUEST MOMENT DE DUBTES POSTELECTORALS NO S'HA DE PENSAR EN TENIR PRESSES. S'HA DE SERGUIR FENT BÉ LA FEINA,

EL SUPORT DE 40.000 PERSONES NO ES FÀCIL D' ASSOLIR.

CREC QUE NO ES POT PARAR LA MÀQUINA, S'HA DE SEGUIR ENDAVANT.

LA ÚNICA FORMACIÓ REALMENT SERIA QUE HE VIST EN AQUESTES ELECCIONS HA ESTAT REAGRUPAMENT , LA RESTA HAN FET DE POLÍTICS PROFESSIONALS.

MOLTES, MOLTÍSSIMES GRÀCIES PER FER EL QUE FEU.

SANTI

Ànims Joan
Ànims Joan no llencis la tovallola, molts encara estem amb tu.
Des de loptimisme
Aquesta vegada ha estat, des de l'any 76, la primera que no he votat ERC. La fidelitat és important, però l'exigència i la sensibilitat han de dur-nos, a voltes, a reconduir les nostres actuacions. Vaig assistir a la trobada de l'Auditori, i fa temps que us segueixo.
Ara és el moment d'aguantar, i, una vegada fetes les reflexions pertinents, tornar a seguir amb la feina ben feta, senzilla, constant, però sincera, que heu fet fins ara. Els vots estan repartits com estan, però el nacionalisme i l'independentisme no ha desaparegut, ans al contrari, crec sincerament que encara s'han reforçat més.
La gràcia és trobar la manera de reagrupar-los i treballar en conjunt. Penso que Reagrupament necessita d'una manera bastant urgent, visibilitat per al poble de Catalunya. Visibles i seguint treballant a peu de carrer, tenim un futur important. Ànims!!
SIIIIIIIIIIII
SIIIIII que ho ha fet bé, aixís que els que tenia vosté al seu costat, el que NO HAVEM SABUT FER BE és els diners necessaries per treballar dins dels cervelles dels ROBOTS ( que conste que aquests son els més agraïts quan s´han adonat de la seva condició.....GRACIES A TOTS desilussionats SI però a que podeu mirarvos al miralla!!!!! és la teva VICTORIA···, de moment jo encara NO PUC CRITICAR a LAPORTA......ho fà millor del que jo creïa....ara que del MAS...vorem quanta desilusió ens donarà..--------SIIIII? i ara a quin preu s´ha quedat EL CATALA ESCLAU que li falten dos queixals? TOT EL QUE ES CATALA ES POT COMPRAR? o VENDRE? SIIIIIII GRACIES PER TANTA MILLORA....Tú GRACIES, Tú GRACIES, Tú GRACIES....ho faré per vos,,,,Bééééé, sort que tenim al senyor màs que ens vendrà a MES BON PREU QUE TÚ!! per quan ens has VENUT?.
Anims!!
Molts ànims per continuar endavant....
Jo he votat RCat, però malauradament per nosaltres la nau independentista no ha sortit de port.
Què hi ha darrere de Solidaritat?
Quan va sorgir el moviment de Solidaritat, pensava que finalment tindríem un lloc on agafar-nos i tirar el projecte independentista endavant. A mi en Laporta no m'agrada gens, però el veia un mal necessari. Ara bé, després d'anar a dos actes de SI, ho vaig veure clar. SI només ha estat creada per assegurar la victòria de Convergència, i dinamitar la unió de les forces independentistes. No es pot ser més cregut i superb que el senyor López Tena, dient que a ells tan els feia la unitat. De fet, el que buscaven, és que no n'hi hagués. I així que la opció bona fos la de CiU, i molta gent ha picat, desgraciadament. I només alguns hem sabut veure que qui realment té un discurs seriós i va fer tot el possible per aconseguir la unitat va ser el Dr Carretero. Potser el temps posarà a cadascú al seu lloc, però ara tenim 4 anys més d'oasi català.

salut i reagrupament!

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament