Joan Carretero: "La Catalunya autonòmica és absolutament inviable i Convergència no ataca l'arrel del problema"

Entrevista del president de Reagrupament a Vilaweb
Joan Carretero a Vilaweb

"En les eleccions l'objectiu fonamental de la gent era acabar amb el tripartit. La gent va prioritzar que hi hagués un relleu al Govern de la Generalitat"

"Els mesos que porta Convergència al Govern, justament el que fa és donar-nos la raó als que hem dit i hem preconitzat que el sistema autonòmic està en un cul-de-sac, ja no té sortida".

"La Catalunya autonòmica és absolutament inviable".

"Estem anant a nivells de prestacions de serveis de molts anys endarrere".

"Perdrem avenços importants en la prestació del serveis sanitaris".

"En temes fonamentals com és el servei de salut tindrem un retrocés important"

"El gran drama és que Catalunya genera a bastament els recursos suficients per a tenir aquests serveis i inclús millors" que ara la Generalitat no pot garantir. "Llavors el problema de Convergència és que no ataca l'arrrel del problema". "L'arrel del problema és que nosaltres perdem cada any 20.000 milions d'euros.

"Catalunya ha arribat en un punt de no retorn des del punt de vista nacional"

"En el món dit independentista es va produir un embogiment generalitzat. Hi havia molta gent que es pensava que hi hauria 40 o 50 diputats independentistes... Ara la realitat s'ha imposat."

"Qualsevol s'inventava un partit amb dos militants o tres. Les coses no són ben bé així. S'han de fer fulls de ruta ben pensats, sinó l'independentisme no se'n sortirà."

"Vam ser els únics que vam parlar de fer candidatures el més unitàries possibles. Alguns anaven molt sobrats, es pensaven que ells sols farien 25 o 26 diputats, com a mínim, d'altres es pensaven que en farien si fa no fa. Finalment la realitat s'ha imposat"

"A nosaltres no ens va anar bé. Confiàvem poder presentar les nostres propostes al Parlament de Catlaunya. No ha estat possible.. Nosaltres erem els menys coneguts, els menys mediàtics, els que teníem menys mitjans".

"Tampoc no devíem ser prou bons candidats els que ens vam presentar i, per tant, i no vam tenir la suficient confiança dels ciutadans"

"Jo dic que Esquerra ho hauria de ser [el pal de paller dels independentistes]. No dic que ho sigui. Si ho fos, jo encara hi seria"

"El que sí que espero és que els seus resultats electorals els hagin demostrat a la direcció que el full de ruta que ells tenien no era l'adequat"

"Esquerra Republicana va deixar de voler ser aquest referent [de l'independentisme] i això ha provocat aquest magma, que tothom vol treure el cap".

"Si la direcció d'Esquerra recapacita, rectifica i torna a voler ser el capdavanter de l'independentisme...té tots els números per a poder-ho fer...No dic que ara ho sigui"

"Encara hi ha molta gent que estima aquestes sigles per damunt de qualsevol conjuntura històrica". "La direcció d'Esquerra té una gran responsabilitat"

"La militància d'Esquerra ha de decidir els canvis que ha de tenir i jo no m'hi posaré en com ho han de fer".

"Si [a Esquerra] canvien de persones, però no canvien d'estratègia, no haurem aconseguit res"

"És important que es mentalitzin, no només els 2 o 3 dirigents més importants, sinó tota la cúpula dirigent [d'Esquerra] que el seu pas pel Govern de la Generalitat i voler assumir com a propis els valors de la transició espanyola i voler ser un actor normalitzat de la política de gestió a Catalunya no els ha portat enlloc... Ja hi ha altres partits d'esquerres a Catalunya"

"Els pocs de Reagrupament que érem d'Esquerra no hem tingut mai cap problema personal amb ningú de la direcció d'Esquerra, hi hem tingut un problema polític i estratègic"

"Solidaritat es va muntar per anar contra Reagrupament. Això és una evidència científica"

"Està clar que ells van muntar això en quatre dies per a dinamitar-nos a nosaltres. Ho van conseguir en part; llavors buscar una entesa amb algú que et vol liquidar, amb algú que no vol saber res de tu, és difícil"

"De totes maneres, fins i tot en aquest cas, vam intentar arribar a un acord, malgrat saber el que volien fer amb nosaltres, però ho vam intentar... No va ser possible. Ell decidiran què volen fer. En tot cas, pel que he sabut, aquests dies, entre ells també tenen problemes bastants greus, per tant és difícil que es puguin entendre amb més gent"

"Si realment hi ha gent que tenen vocació de sumar i d'unir, doncs s'haurien de sumar i unir al projecte més potent per a tirar endavant"

"Jo recordo que a les eleccions al Parlament de Catalunya a nosaltres ens deien ells que ens retiressim perquè els més forts eren ells, per tant, nosaltres ens havíem de retirar. Si aquesta teoria s'aplica ara, ells s'haurien de retirar i deixar la candidatura d'Esquerra. En tot cas, jo penso que tothom ha de fer el que li sembli millor."

"Hi hagut gent que han entrat aquí dient unitat, unitat..però justament el que es buscava era dinamitar tot el que hi hagués per davant"

"Al senyor Laporta l'hi vam obrir tot durant mesos, però ell va decidir anar amb altra gent. A partir de llavors tenim la mateixa relació que teníem abans, és a dir, cap"

"Hem de fer una Assemblea a la primavera per a debatre què hem de fer"

"Nosaltres, tots, posarem el càrrec a diposició dels nostres associats. El que no vam fer és l'endemà de les eleccions dir que ens en anàvem. Això hauria estat una acte greu d'irresponsabilitat"

"Un cop passats 4 o 5 mesos, els associats decidiran quin és el futur de l'Associació"

18.873 lectures

Comentaris (11)

D'acord amb el Dr. Carretero...
... llevat de: "Tampoc no devíem ser prou bons candidats els qui ens vam presentar i per tant no vam tenir la suficient confiança dels ciutadans." Ho he dit ja en diverses ocasions i ho repetiré un cop més: Els candidats de Reagrupament, i el Sr. Carretero en primer lloc eren uns molt bons candidats, per no dir els millors. Altra qüestió és si el poble català tenía la intel.ligència suficient per reconéixe'ls i el valor de votar-los. No va ser així i ara tindrà quatre anys per adonar-se del seu error. Ja sé que Reagrupament no pot dir aquestes coses als catalans, però enlloc no és escrit que no poguem dir-les els independentistes a títol personal i fins i tot que no tinguem l'obligació moral de fer-ho. No, amics meus, no i mil vegades no! Reagrupament tenía i té el millor president i el millor LÍDER, a més dels millors col.laboradors i la millor militància. Reagrupament ha de seguir existint i lluitant. perquè ningú de nosaltres ens pensàvem que assolir la llibertat de Catalunya sería cosa de bufar i fer ampolles. Endavant, companys, endavant, Carles Mora, endavant, Rut Carandell, endavant, Sr. Carretero, fins a la victòria.
Estic d'acord amb el Ferran.
Si em viscut temps en situacions massa espanyolistes i esquerra era pel mig i per acabar-ho d'adobar , protagonista. Protagonisme d'uns quants que ens ha fet més mal encara. Jo ja m'he pronunciat aquí mateix en els dubtes sobre com actuarà Esquerra. Ja no és el que va ser o pot ser no va ser prou mai, qui sap.Del que es vol fer història, s'expliquen, contes... la realitat és la que ens fa veure el que hi ha. Espero que el senyor Portabella , que prou feina tindrà, canvii la imatge que tenim molts d'esquerra i això pot ser vol dir que s'haurà d'encarar amb el que realment representa la seva opció. Espero i desitjo que passi el mateix amb els convergents, unionistes, solidaris, democràtics ....catalans....
Seran prou valents?
Senyors i senyores representants polítics, que el poder per a la representació comunitària és molt delicat, i vosaltres sou representants d'un poder humà més ample que el propi, feu el favor d'estar a l'alçada.
Senyor Carretero, admiro la seva voluntat. Les estadístiques..eleccions i tal...estic fermament convençuda que al "mass media", es manipulen. Si Reagrupament pensa que es una bona tàctica "sumar" , que sigui amb prudència i condicions fermes.


ERC no ens convé
No se quin sentit té fer coalició amb els Srs. d' ERC. Van enganyar a tots els independentistes, renunciant al sobiranisme, formant tripartit a la Generalitat dues legislatures i en un munt d’ajuntaments (on van poder), l’època mes espanyolitzant que he viscut en els trenta últims anys, i no vec que cap dels responsables d’aquesta estratègia hagi dimitit. Estan ven agafats a les poltrones! ERC ja no pot ser el “pal de paller de l’independentisme”. Mes val anar sols que mal acompanyats! Amics de Reagrupament m’esteu fallant! Apreneu de Figueres, RCat SI!!
La Proposta Rcat es viva i gran
No vaig sortir desprès de 15 anys de CDC (Proposta monàrquica i petita per Catalunya tot i les ponències presentades pe definir-lo com un partit sobiranista) fa tres anys per anar a ERC un partit que el millor servei que podria fer a Catalunya és plegar per semoniac.

Rcat té un full de ruta, un mètode i una proposta clara i ferma..., i sobretot viva i necessària. Si ens pensem que suman uns quans regidors en llistes circumstancials el projecte s'enfortira és que no n'aprenem, el que dona al final la força es la raó i una organització senzilla però contundent i sobirana, no lligada a estratègies de vida efimera (tant efímera com el càrrec del qui la proposa).
Cal fer l'assemblea, constituir-nos en partit polític i treballar com s'ha fet fins ara, no hem d'anar a buscar ni pregar a ningú, qui creu en la necessitat d'independència, regeneració treball honest ja vindrà. De mentiders com la Sra. Ortega (La millor viceprsidenta) no en necessitem cap.
Prou agonia
Entenc perfectament que, atès el panorama polític, l'opció de Rcat de fer coalicions sigui el millor que pot fer i el que, a més, permetrà reviscolar el partit. Altra cosa és que no confio gens que serveixi de res. El fet que els reagrupats ho entenguin no vol dir que el poble també ho faci. Crec que és un error de perspectiva flagrant atorgar una capacitat de raonament al poble que en realitat no té, tal com es va demostrar un cop més el 28-N. La gent no entén que Rcat "torni" cap a Esquerra, perquè per a la gent Rcat és una escissió d'esquerra, per més que el Doctor s'esforci a explicar el contrari. Per tant, ho veuen com una operació contradictòria, una martingala per aconseguir no sé quina cadira. D'altra banda, jo no tinc en absolut la confiança que té el Doctor d'un canvi en positiu dins d'Esquerra. Dit això, admiro la lluita incombustible dels reagrupats per aconseguir un país lliure. Jo reconec que des del 28-N he decidit deixar-ho córrer. Ja he deixat clar en més d'un article que considero que el país està en fase terminal, i als malalts terminals no se'ls ressuscita. Per humanitat, se'ls facilita una mort ràpida. En justa coherència, és el que per desgràcia ara desitjo. Prou agonia.
Carretero, avui més que mai
Crec que en tot aquest batibull que ha provocat Laporta i amb l'estat de suprema evidència en què han quedat la "cúpula" de Solidaritat (Uriel, Tena i cia...), crec que la figura que ha restat moralment intacta és la de Joan Carretero. Per això el continuen tenint absolutament al marge als mitjans de comunicació. Tot això vol dir que és qui els fa veritable por. Que és el líder que veritablement temen per a un canvi substancial -de poder- en la història de Catalunya. Per això, des d'aquí, demano a Joan Carretero que cada vegada més intervingui públicament en la vida de Catalunya i que pensi que aquelles 1.300 persones que vam participar optimistes i entusiastes a les tres assemblees de Reagrupament al Palau de Congressos de Catalunya, continuem existint, i disposades a reprendre el brandó que Laporta i els seus han volgut arrabassar-nos sense cap èxit. Per tant, avui més que mai, i amb el camí molt més net que abans: REAGRAUPMENT ENDAVANT!
Més necessari que mai
Jo no he tingut mai cap dubte. Estava i estic on vull estar. No crec que pogués trobar un lloc millor per defensar els meus objectius nacionals. I crec que Reagrupament amb en Joan Carretero al davant té molta feina per fer i molt molt per aportar al nostre país.
Reagrupament endavant!! anims!! i alerta!!
Reagrupament ha de sumar amb l'independentisme i colaborar amb entitats culturals propies, ominum... que defensin dels atacs continus espanyolistes de robatori 21000€ anuals, desculturalització, imposicions.... hi anem cap a la independencia. Pero també estar alerta i no nomes pactar amb esquerra sino també amb la Cup, Si.. i altres associacions indepentistes (dret a decidir, Cel, Plataformes per la idependencia i per la llengua...)perque hem de tenir present que esquerra es molt perillosa i no han fet reflexio com nosaltres si estem fent i el pacte amb el psoe es una taca molt negra en que ha reagrupament hem de tenir molt de compte en els pactes Reagrupament amb esquerra(no oblidem que no han canviat el nom).. Per tant alerta!!! i Precaució!!

Visca catalunya lliure!!! Amunt les falç!!!! Volem un estat!!!
ENdavant Reagrupament!!!

Felicitats per l'entrevista

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament