Joan Carretero: “El PSC hauria de desaparèixer. No té ideologia, ni praxi política, ni res de res”

Joan Carretero a COM Ràdio

El president de Reagrupament, Joan Carretero, assegura que no té cap intenció de dissoldre Reagrupament malgrat no haver aconseguit representació al parlament.

Joan Carretero creu que “abans haurien de desaparèixer el PSC i ERC ” i l’argument que dóna és que “han perdut més vots que nosaltres. Nosaltres no n’hem perdut cap, n’hem guanyat 40.000”. “Ningú li pregunta al PSC si hauria de desaparèixer. I jo crec que sí, perquè ni té ideologia, ni praxi política, ni té res de res ”, ha reblat.

En declaracions a El Dia , l’ex conseller de Governació també ha volgut deixar clar que “jo no vaig marxar d’ERC, a mi em van expulsar d’ERC ”. Alhora, Carretero insisteix que el seu partit “no és cap escissió d’ERC ”, senzillament perquè “mai a la vida s’ha vist que un militant de base faci una escissió. El que no pot ser és que fa dos anys jo marxava sol i ara faig una escissió. Ja n’hi ha prou. Estic fart de sentir mentides ”.

12.051 lectures

Comentaris (18)

Visca Reagrupament Independentista!
Aquest és el Joan Carretero i Grau que a mi m'agrada. Clar i Català tal com Déu mana. Catalunya Lliure i Catalana.
Radiació de fons
Comparteixo les opinions del Pep. Crec que sí són importants les formes. També em sembla com es diu més avall, que no podem esperar convertir el debat en quelcom constructiu d'aquesta manera. Però, i realment esperem alguna mena de debat d'aquell qui vota "pel canvi"? O del qui vota "pel càstig"? Qui pot enraonar d'alguna cosa amb aquell qui vota útil?

Són del tot necessàries aquest tipus de declaracions. Especialment en aquest moment. Són del tot necessàries, ja no només per RCat.

Difícilment es pot negar que el PSC està en el seu pitjor moment. Acaba de perdre un munt de vots; amb poques persones carismàtiques a la direcció i moltes persones "de partit" ; és previsible que perdi (municipals) alguns dels consistoris rellevants ens els que actualment té importants quotes, amb les conseqüències que això comporta també per les Diputacions; molt probablement "perdrà" les generals (encara que això no ve al cas). La gestió de l'últim tripartit ha estat pèssima, en varis dels fronts principals.

Pel que fa a ERC, potser no està en una situació tant compromesa, però segurament també està passant dels pitjors moments. Sembla ser que l'embolic és fort, el desengany entre (ex)militants, (ex)simpatitzants i (ex)votants és memorable. Es va escalar molt i bé durant una bona etapa, però hi ha hagut errors que han acabat per provocar la caiguda i ERC no està "assegurada".

Per tot això i especialment per la proximitat de les eleccions municipals, no podem deixar que les aigües es calmin. No pas per caure en jocs dialèctics, sinó per enfonsar definitivament el que té esquerdes per tots costats. Salvant les persones, això sí. I evitar en el possible que la federació que presumiblement acabarà formant el Govern de la Generalitat, no es faci també amb la majoria dels consistoris. Això no seria bo pel país. Igual com són necessaris els relleus, també ho és evitar l'hegemonia, l'endogàmia política, cal varietat.

I sobretot el que cal és regeneració democràtica.

A les municipals RCat no ha de pintar-hi res. Apostaria per col·laborar amb les CUP, no com a Reagrupats/des, sinó com a persones. Per ajudar en tot el que es pugi, per acabar provocant una altra sotragada a la política catalana

Si son importants les formes
Benvolgudes Sílvia i Lluïsa :

Les formes son molt important ,ho son tot . Darrerament vaig escriure per demanar excuses per haver "descobert" el ideari independentista de Rcat a través de SI .Us vaig explicar que dies abans de les votacions em vaig donar de baixa de SI per la seva reiteració (Sr Strubell) de la desqualificació i del insult cap a altres catalans ,independentistes o no .

Si volem un estat català algun dia ,serà a través d'una classe política diferent ,de persones diferents que expliquin el seu "com " i el seu "que" sense la necessitat d'un llenguatge agressiu i insultant.

Si volem una Catalunya lliure haurem de canviar abans les formes en el moment de fer política perquè haurem de tenir molt en compte que el nostre missatge va adreçat a tots els catalans hagin votat a qui hagin votat en el passat ,vinguin de on vinguin .

Catalunya no ha de tenir ni adversaris ni enemics polítics en cap català .El nostre missatge ha de ser franc i honest però i si voleu apassionat però també generós ,bondadós i acollidor.

Els nostres líders ,si ho volen ser ,si estimen realment la causa per sobre d'ells mateixos ,hauran de canviar el seu estil si cal.

Som servidors de la causa i seguidors de la paraula dels nostres dirigents ,no pas al contrari.

I la causa ,Catalunya ,es en fons i forma massa preciosa .

Ignoro si son aquestes les formes habituals del Sr.Carretero ,si ho son haurà de triar entre les seves formes i les que necessita la nostra causa.

Salutacions.
A la Sílvia
Hola Sílvia, quan et dirigeixis a mi, sisplau, em pots dir Lluïsa. em fa sentir més propera a tu. Com has pogut observar,aquest tipus de correccions en els tractes no em calen, ja que com t'he dit em sento molt propera a tu i amb tots els qui hem penjat cartells, posat multes i tantes hores dedicades a unes idees que son les meves i son les teves. També n'estic molt contenta d'haver fet el que he fet, arrossegant-me pels carrers com tu. No en tinguis cap dubte.

Però quan em "ens" roben la feina que hem fet i el projecte de Rcat, no crec que sigui l'hora de miraments. M'han fet enfadar i em continuen fent enfadar (llegeix sisplau un comentari que he posat al meu article "Sensacions..."

Quan dic PESAT no ho dic en el sentit físic, que pot semblar que ho he fet a disgust. Ho dic en el sentit que es fa llarg i en el sentit que costa donar contínuament els arguments que calen per a que la gent se n'adoni que el que diem els convé a ells i ens convé a tots els qui vivim a Catalunya. Hi ha mentalitats que semblen autèntics murs impenetrables. Costa noia, veure com encara hi ha tanta gent a qui hem d'arribar. I..... d'acooooord, es fa "feixuc" tot plegat.

Ja sé que tu tens un altre tarannà en la teva dialèctica i és bona, no t'ho discuteixo.

Per altra banda pensa que el Carretero té aquesta manera de parlar i no li canviarem. I aunque segueixi comunicant--se amb els enemics de capgirar la història del nostre poble per sempre amb la seva peculiar manera d'expressar-se, mai li podran treure la raó, parli com parli i s'expressi com s'expressi.

Personalment opino que no son insults, més aviat són "descripcions" el que n'ha fet d'aquestes persones.

I recordem, que aquesta il.lusió amb la que treballem tots plegats en aquest projecte és gràcies a ell.

N'estic totalment d'acord amb els comentaris de l'Esteve i del Ricard.

Una abraçada Sílvia
D'acord amb Sílvia
Jo també estic d'acord amb les apreciacions de la Sílvia de com utilitzar el llenguatge.
El Sr Carretero hauria de fer un esforç en ser contundent en les seves opinions però intentant utilitzar expressions que no es puguin utilitzar en contra seu o la seva imatge.
Jo també m'he implicat , en la part que he pogut, amb el que Reagrupament exposa i creu per Catalunya. Per tant, crec que qui es representi com a líder , un o varis, facin un esforç perquè l'objectiu es reafirmi amb les paraules. Ben escollides.
hi dic la meva
si tenim la pretensió de seguir sumant associats, estic d'acord que hem de cuidar les formes i sobretot no aparèixer com a eterns rondinaires i emprenyats, encara que els mitjans de comunicació segueixin amb les seves imbecil·litats (ells viuen del que viuen i fan la seva feina)

sobre els vots del PSC, em temo que ara la majoria només són del PSOE
Éstirabots
EL PSC potser no té res de res, però si més no , té centenars de milers de vots més que no pas reagrupament. Siguem seriosos !!
Resposta a Silvia i a Lluïsa Sanabra
Estic amb tu Sílvia. Puc entendre que tots estiguem fins als nassos, però, com a reagrupada, jo també crec que no podem anar insultant a la gent. Per a mi es tirar-nos pedres a la nostra pròpia teulada.

No m'has convençut per a res, Lluïsa Sanabra. Sílvia no diu que hem de ser 'políticament correctes', només parla d'educació, que és el mínim que es pot demanar per viure en societat.

Salut i endavant!

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament