Joan Carretero: "A l'hora de sumar, seria millor sumar dues organitzacions que no pas fusionar-les"

Entrevista al programa Polièdric de Catalunya Informació
Joan Carretero en una entrevista durant la campanya electoral
(Barcelona, 17-01-2011)
  • "Abans de les eleccions jo ja vaig enviar una carta certificada al senyor Puigcercós i al senyor Laporta per anar junts. Una altra cosa és que hi ha gent que no se'n vol enrecordar"
  • "Recordo un article que va sortir, que es deia Patriotisme i dignitat , on ja es demanava una llista unitària, una llista que fos el més àmplia possible. Jo sempre he opinat que fóra bo que el màxim nombre d'independentistes possible anés junt a les eleccions. Per tant, no és fruit de si ara som més o menys, sinó que sempre he pensat que això seria el millor per a l'independentisme"
  • "Les eleccions municipals són diferents a cada poble. És difícil poder dir que faràs una gran coalició aquí o allà. Nosaltres estem disposats -com n'estàvem a les eleccions al Parlament- a parlar de debò de coalicions, a no posar condicions impossibles de complir, perquè això sigui possible, en el benentès que les eleccions municipals són bàsicamernt unes eleccions de gestió de serveis, de la mobilitat, de serveis socials, de serveis sanitaris, tenen un component diferent i el fet de ser independentista de vegades no és suficient per a fer de ciment"
  • "En els darrers temps Esquerra volia liderar un partit d'esquerres i la resta era un tema secundari; si vol liderar l'independentisme, és evident que ha de canviar la seva estratègia, ha de canviar la seva manera de veure el món. Si la recepta és la que pronosticava el senyor Carod fa pocs dies, de fer un gran partit d'esquerres, a nosaltres no ens hi trobaran"
  • "Nosaltres som una opció diferent, molt petita com s'ha vist, i que no ha comptat amb el suficient suport per a estar al Parlament, però tenim un full de ruta, que no volem dir que sigui intocable, que sigui el millor, que sigui l'únic, però entenem que és un bon full de ruta. El fet que Esquerra es renovi o no depèn de cap on vol anar si vol continuar sent per damunt de tot un partit d'esquerres, on primi l'eix ideològic dreta-esquerra, amb nosaltres serà pràcticament impossible que es posin d'acord"
  • "Nosaltres som una altra cosa, som una organització diferent, i, per tant, a l'hora de sumar seria millor sumar dues organitzacions -encara que una sigui molt més gran que l'altra- que no pas fusionar o perdre determinades peculiaritats; sumaria més, la suma seria més gran si col·laboren dues organitzacions, que no pas que hi hagi una fusió"
15.073 lectures

Comentaris (9)

Sumar sumar i més sumar
Com pot ser que ens costi tant sumar, una operació tant senzilla, però que no hem aconseguit fer mai.
Està clar que cap organització o partit no podrà per si sol fer-nos arribar a la Independència.
Fins no fa gaire per ser independentista havies de ser d'esquerres. Ara Convergència aglutina a un munt de gent que és independentista però no és d'esquerres, Pot ser aquest és un pas més encara que no ho tinc clar. Potser hi podria haver-hi un partit monàrquic també independentista.
Crec que el canvi més important es durà a terme quan ja ningú es consideri independentista. Independentista és una paraula que ja té moltes connotacions negatives que fa que molta gent ens refusi quan moltes vegades estan d'acord amb nosaltres, potser algun sociòleg ho hauria d'analitzar millor.
La gran dificultat que hi ha és com fem sumar totes les forces en la direcció de tenir un govern propi, i ser nosaltres responsables de les nostres pròpies accions. Aleshores ja no cal que siguem independentistes.
Salut i força
No Tinguis Por dels altres ; els que tenen dos paraules en commu : CATALUNYA INDEPENDENCIA
Reagrupament no ha de tenir por per unir amb altres partits o movinents.
Si som sempre Reagrupament,i trobem partits i moviments que tenen nomes dos paraules en commu: Catalynia i Independencia , crec hem de pactar amb tots.

Pactar amb tots , al mateix moment , evita tenir enemics que veien Rment ja com Partit (de veritat som ja Moviment,per sort)

La logiga indica:
Primer: Pactar
Segon:Lliuter per la Independencia

el revers no es posible(tambe primer buscar les diferencies sera incorecta,i derpres pactar sera imposible)
La logica indica EL ORDRE , no ?

jeroni martin van wijk
unitat en el direccio de l'indepencia,pluralitat despres , dins un Catalunya Lliure
Tots podem (les independistes,uns i altres)marxar junts a la Independencia.
No veig cap problem pactar amb tots.Atres independentistes tenen altres tendencies que Reagrupament,pero cap perill,el destinacio es una Catalunya Lliure,despres veurem,tots els moviments/partits el seu,pero : primer la Llibertat!

Un paral.lel : Durant l'ocupacio dels nazi's a Holanda,els dretes i els comministes,els liberals i els socialistes,tots van lliutar en la resistencia unida,com un cos,i deien depres la Llibertat,pot ser que lliutem d'una manera democretica contre uns i altres.

Primer la victoria.
Primer una Catalunia Lliure
Despres la pluralitat politica,

jeroni martin van wijk (en tot cas : THINKTANK,que ja som)
Integració o Coalició
M'agradaria que algú, que tingués informació certa, ens assabentés de si a la Candidatura Unitària de Puigcerdà els associats a Rcat van a la llista d' ERC com a independents o es tracta d'una Coalició ERC i RI.

Gràcies
més coses a perdre , que a guanyar-hi
Que RCAT, es presenti a les municipals,pot tenir més coses negativàs que positivàs.

primer : durant molts anys,pocs seran els alcaldes i regidors,que es podran posar medalles per les milloràs que facin als seus municipis ( l'endeutament municipal es gravíssim )
segon:si son les sigles independentistes les que governant als municipis ,seran vistos com els responsables de una mala gestió.
tercera:discusions municipals , n´hi hauran moltes,si es entre independentistes,ja sabeu que la premsa s´hi abonarà
quarta:si tenim clar ,que per tenir força al parlament cal que ens ajuntem,totes les barallàs municipals no hi ajudaran.
cinquè: teòricament els partits amb més votants a les autonomicas,posaran els seus candidats pel davant dels de reagrupament ( si la gestió es bona "les medalles per ells" si es dolenta " a repartir culpàs" )
sisè: anar a unes municipals,també val diners.Interessa invertir un temps i uns diners ,que possiblement s´en beneficiïn uns altres ? ho fem calaix , pensant únicament a disposar de més Mitjans a l´hora de convèncer i reagrupar més independentistes ?
Setè: des-de un consistori,mai es pot ser transversal 100%,els que coneixent bé RCAT,saben que es una associació transversal,el risc de perdre aquest actiu ,també el tenim !!!
vuitè:Aquestes coalicions,es poden convertir en un mercadeig d'Associats independentistes, cap a altres partits representats al parlament.

Una altre possibilitat,seria presentar-se sense cap marca política ( com a independents ) sempre i hauria la possibilitat d´anar més endavant a la llista i la tasca de fer saber el missatge i fer associats, no comportaria el risc,d´haber de fer-ho amb la competència i la presió d'altres sigles.

A totes i a tots : SALUT I LLIBERTAT !!!
Sentit d'Estat
Erc és un partit d'esquerres, en això té raó, i típic i a l'ús, (se'n recorden, fa 8 anys, d'allò de mans netes i canviar la manera de fer política?). La prioritat només n'ha de ser una. I des dels ajuntaments (abans comuns), també es pot fer molt per la causa, però que molt. El que ens manca és el mateix de fa 5 segles: sentit d'Estat, sobretot dels dirigents, però també del poble. Sentit d'Estat des de qualsevol àmbit, perspectiva, posició, etc. Rovira Virgili ja en parlava d'això fa molt en la seva obra "La nacionalització de Catalunya", en què el títol ho diu tot. Hi ha molta feina per fer. Tota la nació és habitacle de presidi.
Independencia
Caldria tornar a recordar el exemple d' Euskadi i que va funcionar molts anys unin forçes : Partits Sobiranistas i Independentistas ( PNV,EUSKO ALKARTASUNA,EUSKADIKO EZKERRA) i amb acords puntuals amb ARALAR. Be aqui sembla que no sabem sumar ......i algu l'interesa dividir.
Perquè ens costa tant unir?
Tant fàcil que resultaria unir dos (o 22) associacions, partits o el que fos... i en canvi sempre volem seguir la tàctica de que el peix gros (o que s'ho creu) es vol "menjar", fusionar, en una paraula fer desaparèixer l'altra.

I això que tenim els exemples ben propers: Per una banda CiU, un matrimoni amb els problemes propis de les parelles, però sempre mantenint cadascun la seva personalitat i independència. Per altra banda els dos PSC (reagrupament i congrés). El PSC reagrupament va ser integrat dins el PSC PSOE, fent desaparèixer el grup parlamentari propi i hores d'ara sempre volen separar, segons les seves peculiaritats, el que ells mateixos van fusionar.

Nosaltres a Reagrupament volem unir esforços per tenir mes força de cara a assolir els objectius comuns, no fer un "poti-poti" que esclati a les primeres de canvi.

Es com si en una barca de 20 rems, van 20 persones que totes tenen el mateix destí. Es tractaria de que totes remessin en la mateixa direcció fins arribar a port. Una vegada assolit l'objectiu... cadascú seguiria el seu camí. No importaria si uns son de dretes, altres d'esquerres, catòlics o protestants.... el que importa es remar amb força tots..... i això es transversal, no?, no cal fusionar res!!...

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament