Entrevista a Joan Carretero: "Qui no vulgui veure-ho és perquè no vol: la Catalunya autonòmica s'ha acabat. La Catalunya autonòmica és la decadència"

Entrevista a Joan Carretero: "Qui no vulgui veure-ho és perquè no vol: la Catalunya autonòmica s'ha acabat. La Catalunya autonòmica és la decadència"

"Participaríem en una coalició de grups que anessin a Madrid a defensar els interessos nacionals de Catalunya"

"Estem disposats a col·laborar amb ERC si van amb un programa molt diferent amb el que han anat últimament a Madrid"

"Si ERC aposta per a ser un partit bàsicament d'esquerres, nosaltres no hi tenim cap afinitat"

"És més fàcil la independència que el pacte fiscal". "Els espanyols ens han reiterat que no és possible el concert econòmic"

"Estem davant de la disjuntiva; si volem una país decadent, o volem un estat que ens doni les capacitats per a sortir de la crisi"

"Abans de retallar qüestions de sanitat s'hauria d'haver començat suprimint les diputacions i els consells comarcals, que no tenen cap sentit"

"Aquest país és incapaç d'afrontar la realitat i aleshores somia. Vivim en un país que vol resoldre les seves penúries a base de fer invents"

En una entrevista a Catalunya Informació Joan Carretero ha manifestat que Reagrupament estaria disposat a col·laborar amb ERC, si van amb un programa molt diferent amb el que han anat últimament a Madrid . "ERC ha arribat fins i tot a votar els pressupostos de l'Estat, els quals consoliden l'espoli fiscal de Catalunya. Un partit independentista mai pot entrar en aquesta dinàmica de la política espanyola" i ha afegit  "Si ERC aposta, com ha apostat fins ara, per ser un partit bàsicament d'esquerres, nosaltres no hi tenim cap mena d'afinitat . Si en lloc d'això vol ser un partit que lideri tot el moviment independentista, està legitimat per a demanar suport a altres grups independentistes els quals segurament estarien encantats de col·laborar".

Joan Carretero també ha afirmat que "qui no vulgui veure-ho és perquè no vol : la Catalunya autonòmica s'ha acabat. La Catalunya autonòmica és la decadència ." i ha afegit que "estem davant de la disjuntiva; si volem una país decadent, o volem un estat que ens doni les capacitats per sortir de la crisi".

Sobre el pacte fiscal, el President de Reagrupament ha estat molt directe. "Els espanyols ens han reiterat que no és possible el concert econòmic " perquè "Espanya necessita els diners dels catalans per a poder continuar la seva festa". "Convergència enganya, sap que enganya i molts catalans es deixen enganyar . Durant la campanya van parlar de concert econòmic, l'endemà ja van parlar de pacte fiscal i al final faran el que han fet sempre ells mateixos i el tripartit, un conveni amb Espanya que el vendran com el millor finançament de la història i ens tornaran a enganyar".

Quant a les retallades del govern de la Generalitat, Joan Carretero ha dit que s'està fent francament molt malament i s'estan retallant serveis necessaris pel país. "Si es vol estalviar s'hauria d'haver començat suprimint les diputacions i els consells comarcals  i si amb això no n'hi ha prou, millorar les ineficiències del sistema sanitari, per exemple. No es pot entrar a sac carregant-te serveis i urgències". "Als hospitals de Puigcerdà i Tremp se'ls va dir que tanquessin una planta. Però només en tenim una de planta. Això demostra un total desconeixement del país per part d'un govern amb visió de gran ciutat"

"Aquest país és incapaç d'afrontar la realitat i aleshores somia". "Vivim en un país que vol resoldre les seves penúries a base de fer invents."

19.089 lectures

Comentaris (16)

Anar a Madrid és poder donar la nota per l'independentisme, no el que fa ERC.
Qualsevol tribuna és bona per servir la independència. Renunciar a qualsevol tribuna per aventar l'independentisme és fer espanyolsme, què és el que fan mols 'independentistes' que confonen política i moral i donen lliçons d'una i l'altra segons convinga i que son excuses per fer allò que els ve de gust com a estaquirots oportunistes que hi son.
Crec que el Sr. Carretero es troba prou a soles en la seva déria que compartisc. Si no, hi hauria molta més activitat i no tanta parsimònia independentista, un àmbit farcit de traïdors estovats.
A Madrid, Reagrupament si!!!
A Madrid si que hi hem d'anar amb Bosch i ERC, penseu que sinó R.cat ens cremem d'aquí al 2014 (a BCN i TGn, vull dir, a GRN i LDA, no tenen problema). Jo proposo que agafem el número 3 per BCN, el número 1 per GIRONA (jOAN CARRETERO i GRAU) i el número 1 per LDA(JAUME PONSARNAU I MARQUILLES) TGN, que s'ho mengi ERC amb patates, penseu:
El Joan CARRETERO trencant-se la cara per la independència, demostrarà que anem en serio, España se n'adonarà!! Serà molt bo, Ens convé molt tenir el CARRETERO de diputat,

Saluts, Marc, reagrupat de Vialnvoa i la Geltrú
A Madrid No, però
Estic d'acord amb la Laia en el sentit de que ens ho hem de fer a casa, però........ també estic molt d'acord en que manca molta PEDAGOGIA.
La pedagogia es pot fer boca a boca o mitjançant els MITJANS DE COMUNICACIÓ. Si no tenim accès als mitjans de comunicació la nostra pedagogia no arribarà gaire lluny.
Això no és dolent, és clar, però si que estarem d'acord en que és molt LENT..
Per poder sentir la veu d'en Joan Carretero en un mitjà de comunicació públic s'han tingut d'avanzar les eleccions, i tot i que el que ha dit és prou fort i important, quants mitjant de comunicació se n'han fet ressó?
Mal ens pesi, hi ho diu el nostre President, tenim la representació que tenim. això fa que el nostre missatge no tingui interès per la majoria dels mitjans de comunicació i ens deixa fora de joc.
Soc del parer que cal la UNIÓ de tots els grups INDEPENDENTITES i que és imprescidible que la nostra VEU arribi a tothom, com a més gent millor. Al cap i a la fí si el missatge és tan clar com l'explica el Joan, poca gent es deixarà enganyar per cants de sirenes, però repetiexo, és imprescindible que la veu arribi a molta gent..
A Madrid no.
Penso que les coalicions i treballar per la independència s'ha de fer a Catalunya, no pas a Madrid, Si ERC realment vol la Independència, trobo be que tots els independentistes s'uneixin per treballar junts i a una per aconseguir la Independència, peró si-us-plau, creieu que realment servirà de rès anar a las cortes españolas? Reagrupats, poseu-se les piles, que des de les elecc. catalanes esteu molt parats, s'ha de fer pedagogía aquí, sense parar, explicar i re-explicar als catalans el que sempre heu defensat, la independència es proclama a Catalunya, i la regeneració democràtica es molt necessaria, I si que es veritat que Carretero ho deia que a Madrid no es presentaríeu, os sigui que no entec el canvi de parer. Jo no ho veig clar! el que si se, es que si no ens ho currem, la independencia sola no vindrà i que anar a Madrid es una pèrdua de temps!
la política no és... visceralitat
Jo en principi no estava d'acord amb la possibilitat d'acords amb ERC però al veure la voluntat d'una nova estructuració d'aquest partit , perquè no veure també la possibilitat de consens? No és consentiment. Alguns comentaris em donen la sensació que defensant el patriotisme no donen opció a veure la situació des de un altre perspectiva. La política és delicada , toquen emocions però es plena d'actituds pragmàtiques...Ens hem de moure per aconseguir que el que defensem (independència) és vàlid i factible. Si tenim certa divulgació en l'àmbit polític espanyol crec que els estats forans veuran que la independència és un estat de dret, d'ara i per fets històrics.També penso que els col.lectius que es mouen fora per donar informació de la nostra situació fan un esforç del més lloable i hem de tenir en compte del que ens poden informar.
Entenc d'alguns comentaris en contra , però per la meva part ,penso que s'ha de donar vot de confiança a en Joan Carretero .
clar i catalá
No entenc gens aquells independentistes que es neguen a formar coalició amb aquells partits que busquen la mateixa finalitat. Hem de defugir de les petites diferencies que ens separen i fer front comú per avançar, fins assolir un estat propi dintre la UE. El fet de voler anar sols, forma part del nostre carácter i no sempre es positiu, Mireu sinó els resultats de les autonómiques. Quasi no tenim espais mediátics i la gent ens coneix molt menys de lo que desitgem. El nostre president Joan ho veu així i jo li dono tot el suport, ja que encara que no ho volguem, som "espanyols" a la força i hem d'unirnos tots els independentistes formant coalició perque es veigi que el esperit del 10J no solament continúa viu sino que millora dìa a dìa. Si no anem a votar els aprofitats serán els de sempre i després vindrán les queixes i crítique. Sense escons als parlaments ningú ens fará cas. De moment els nous partits independentistes SI i DC ja en tenen quatre a Catalunya i hem d'enfortir el sentit independentista allá on es pugui. Reagrupament té un leader i un equip que s'han de fer sentir sovint i no, com ara, de tant en tant, parlant clar i catalá, sense embuts i defensant l'estat propi amb fermesa com ho están fent. Per altra banda sembla que ERC es dóna compte de lo malament que ho han fet, sense voler deixar anar la "poltrona" i volen possar gent nova a veure si es produeix una reacció favorable. Ja s`ho farán però encara em sobra l'Anna Simó, primer perque es del. equip antic i segon perque intenta fer un gran grup que es totalment impossible i utòpic Per tant penso que una coalició entre ERC, Rcat.SI,DC, CUP agafaría molts vots, potser inclús simpatitzants de CDC i segurament sería ben vist per molts catalans de la cultura, ciencia, empresaris i del mon social amb general. Visca Catalunya LLIURE!

Tinguem vergonya i, si més no, callem.
Vagi per endavant que crec fermament en la integritat, intel.ligència, coratge i patriotisme del Dr. Carretero des que fa dos anys i quatre mesos, -el18 d'abril del 2009-, féu públic el seu manifest "Patriotisme i Dignitat", avui ja tan oblidat com si mai no hagués vist la llum. Les seves declaracions posteriors no han fet sinó refermar-me en el concepte que em mereix. Només ell entre tots els polítics del país -no debades és metge- ha sabut diagnosticar la malaltía de Catalunya, presentar-la sense embuts als catalans i assenyalar-nos l'única teràpia capar de guarir-la. I ho ha fet -i segueix fent-lo- amb una claredat tan diàfana que només dues menes de catalans poden girar-li l'esquena després d'haver-lo sentit: Els idiotes incapaços de reconèixer un líder quan el tenen davant dels nassos, -són molt pocs- i els qui havent-lo reconegut a la primera, s'hanafanyat a allunyar-se cames ajudeu-me d'un boig perillós, un llunàtic, un il.luminat, un aventurer irresponsable que ens duría al desastre; són el més, i hores d'ara són votants de Conveniència i Unió, que no els promet la independència, però sí plàcides digestions mentre duri l'eutanàsia.

No em costa gens imaginar com es va sentir el Dr. Carretero la nit del 28 de novembre del 2010. Del milió i escaig de catalans que onejaven senyeres i estelades tot cridant "independència", no aconseguí els vots necessaris per obtenir ni tan sols un diputat. Els seus competidors pel vot independentista no tingueren gaire més sort, el que ens dona una idea aproximada de les dimensions de l'independentisme català i del seu grau d'autenticitat. Després del 28N, ningú no pot dir al Dr. Carretero el que ha de fer ni amb quí ha de tractar, pactar o coaligar-se.

Si la inconseqüència dels catalans no és eterna, ja tindràn temps -i dret- de demanar-li comptes quan li hagin donat els diputats de que ara gaudeix el Sr. Mas que, per cert, mai no els ha promés lluitar per la independència.
Desorientat
OK no anem a Madrid i deixem que els escons que ens poguessin arribar a tocar (sobretot pensant en clau de coalició) passin a mans del PP o PSOE. Crec sincerament que des de Madrid s'han de partir de riure amb aquesta situació. Primer ens presentem a les autonomiques sota mil i un partits diferents, amb la consequent divisó del vot, i ara decidirem no presentar-nos a Madrid perquè es "moralment" incorrecte. Sincerament mai he entes aquesta gent que renega del fet de presentar-se a les espanyoles i després es passa la legislatura lamentat les majories absolutes o els pactes de sota mà amb partits com CIU. A més qui sap si amb 2 o 3 diputats (junt amb alguna altre força catalana) es pot arribar a ser decisiu alhora de prendre decisions que efecten de ple a la nació catalana (cas del fons de competetivitat per exemple).

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament