Enquesta: "Us sembla encertat que Artur Mas torni a cedir fent una nova tongada de retallades?"

Enquesta: "Us sembla encertat que Artur Mas torni a cedir fent una nova tongada de retallades?"

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat personalment la 3a. tongada de retallades per tal d'estalviar 1.500 milions d'euros, que ell considera imposades, però, curiosament, ho ha fet sense esmentar el fet que Catalunya genera prou recursos per a no patir cap retallada i, fins i tot, tenir superàvit, amb un espoli fiscal xifrat en 16.000 o 22.000 milions segons les fonts.

El tercer pla d'ajustos en un any i mig conté la supressió d'un 5% dels complements salarials dels treballadors públics, la reducció de plantilles en empreses públiques, la venda de patrimoni, l'eliminació de subvencions, la reprogramació d'algunes inversions en marxa i l'aplicació de les mesures del govern espanyol en salut, educació i universitats. Artur Mas ha aplicat les mesures aprovades pel Govern del PP que va anunciar que recorreria al TC; per això us demanem "Us sembla encertat que Artur Mas torni a cedir fent una nova tongada de retallades?"

8.570 lectures

Comentaris (3)

De quina gallina i de quins ous hem de parlar
És una manera d'agemolir-se per un plat de llenties del dia dia, i no atrevir-se a plantejat el vertader problema de l'espoli
Falta de cultura?
Catalans i catalanes:

El que comentaré a continuació no deixarà de ser un article d'opinió, però degudament argumentat amb dades objectives.

Sempre he comparat Catalunya com una mena de família. Una família que es passa tot el dia treballant per poder prosperar, treballant les 24h del dia. Aquesta família cobra per ficar un exemple 100E diaris, ja que treballa moltes hores.Amb aquests 100E podrien subsistir còmodament i millorar en la seva present i futura calitat de vida.
Però al poblet no només hi ha la família catalana, hi ha altres famílies molt més sedentàries (sol treballen 4 hores diàries i per tant cobren menys) que cada dia a certa hora reclamen 45E a la família treballadora (catalana). La família catalana no es pot negar a donar els 45E, ja que les altres famílies s'han posat dacord i han instaurat un règim en el poble que obliga per llei a la família catalana a donar 45E cada dia a les altres famílies.
Aquesta família treballadora no podrà pagar els estudis dels seus fills, ni podrà progressar positivament degut a l'espoli que li fan les altres famílies.
Llavors, un dia d'inspiració, aquesta família decideix marxar del poble i començar una nova vida perquè les coses vagin millor. Però amb que es troba? Doncs amb que les altres famílies, amb el seu egocentrisme, han tancat les portes del poble i no els deixen marxar, torturant així aquesta família fins al final dels seus dies.

Aquesta família evidentment és Catalunya i pot ser individualment qualsevol de les famílies que formen aquest País.

Si Catalunya no fos robada diàriament seria molt més rica, hauria pogut estalviar de cara a moments dolents, hauria pogut pagar gran part de l'educació i sanitat que els ciutadans emprenedors d'aquesta es mereixen. Tindriem una relació PIB(aprofitat)/deuda més gran de la que tenim ara, amb la qual cosa la prima de risc seria més petita i per tant els interesos al demanar crèdits a nivell estatal serien molt més petits.

Les preguntes que m'acostumo a fer i per molt que hi penso no trobo resposta són:

Perqué la marxa del poble d'aquesta família (separació econòmica o total) no és legal? Perquè ha d'aguantar aquest país aquest espoli i maltracte? On són l'ètica i la lògica de la gent del segle XXI?
Com es poden contradir tant els que diuen "España unida" (ja que d'unió res, sol marginació cara nosaltres)?.........

I sobretot una pregunta que solament en pronunciar-la em fa caure les llàgrimes:

Com un ciutadà de Catalunya pot votar en contra del bé d'aquesta i per tant en contra d'ell mateix? ....

Després de molt pensar en una possible resposta he assumit que sol existeix una resposta lògica i se'n diu falta de cultura o falta d'informació. Ja que tot home i tota dona que viu a Catalunya, independentment de les seves ideologies politicoeconòmiques, se'n beneficiaria de la idependència fiscal d'aquesta.

Crec que les noves retallades no són només culpa del govern de la generalitat, el qual que ha cedit a les peticions del govern central dintre de la "legalitat constitucional". També es culpa nostra per no demanar de forma contundent als governs catalanistes que facin resistència als de fora. Culpa de que el catalanisme no estigui del tot ben comunicat entre els diferents sectors. Els membres d'una família han de fer pinya i parlar de les coses que es poden fer junts. Perquè si cada membre va a la seva es trenca el concepte de família.

Perqué us asseguro germans de la meva família que el dia que ens vam reunir a Barcelona per fer pinya en contra del refús que ens havien fet a l'estatut presentat i vam cantar tot junts "els Segadors amb el puny aixecat va tremolar Espanya, i ens vam adonar del forts que som realment. Poc després i veient el suport del poble, el govern es va veure fort per extingir el Toreig a Catalunya.

Germans, aquella movilització s'ha de tornar a fer, i no una sola vegada, sinó totes les vegades que convinguin fins que les coses canviïn. Ja que el poder d'una nació no resideix en X persones que formen el partit governant, sinó que EL PODER ENS CORRESPON A NOSALTRES, EL POBLE DE CATALUNYA.
justos per pecadors
Aquestes retallades s´haurien d´aplicar unicament a tots els catalans i catalanes , que no volen independitzar-se d´espanya ( pot-ser llavors ,canviarien d´opinió )

Total 3 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament