Enquesta: "Què us sembla la Iniciativa Ciutadana Europea que impulsa Reagrupament perquè la UE reconegui l'Estat català independent?"

La Iniciativa ha generat gran expectació i, fins i tot, se n'han fet ressò mitjans no catalans com l'ABC i Intereconomía
Enquesta: "Què us sembla la Iniciativa Ciutadana Europea que impulsa Reagrupament perquè la UE reconegui l'Estat català independent?"

Aquesta setmana el president de Reagrupament, Joan Carretero, ha presentat la Iniciativa Ciutadana Europea (ICE), amb la qual es vol garantir la sobirania dels ciutadans en els processos de secessió a l’interior del territori dels estats de la Unió Europea i respectar els principis, valors i objectius que la UE ha establert en els propis tractats. Aquesta ICE compta amb un comitè ciutadà encapçalat per Joan Carretero i 6 persones més de 6 estats europeus diferents: Luxemburg, França, el Regne Unit, Finlàndia, Alemanya i els Països Baixos. Us demanem "què us sembla la ICE que impulsa Reagrupament perquè la UE reconegui l'Estat català independent?"

Reagrupament Independentista porta setmanes de feina per a poder aconseguir fer la presentació de la ICE el primer dia hàbil en què les autoritats europees ho permetien, l'1 d'abril de 2012. Es tracta d'una proposta que haurà de fer un milió de ciutadans europeus a la Comissió Europea perquè estableixi la legislació de l’acte de reconeixement de la successió, com a membre de la UE, d'un nou estat sorgit de la secessió democràtica d’un altre estat membre. En cap cas no es podrà demanar una modificació dels Tractats de la Unió Europea, sinó generar nova legislació.

La recollida de signatures es podrà fer per via telemàtica, sense necessitat de fedataris, ja que la Unió Europea ha apostat per aquests mitjans -senzills- per aprofundir en la democràcia. El milió de signatures ha de provenir, pel cap baix, de set estats de la UE amb un nombre mínim de signatures des de cada un d'aquests estats, a les quals s’afegiran la resta de signatures.

En cas que s’accepti el registre (la Comissió Europea ho decidirà a partir del 31 de maig) caldrà el suport d’un milió de signatures de ciutadans europeus amb dret a vot perquè la Comissió estudiï la ICE, que s’han d’aconseguir en un termini màxim de 12 mesos a través de  7 estats de la UE, pel cap baix, amb un mínim d’adhesions per Estat.

En qualsevol cas, Joan Carretero ha afirmat que, fins i tot en el pitjor dels escenaris, és a dir, que no s'admetés a tràmit la ICE o que un cop aplegades les signatures no es tirés endavant la possibilitat de legislar-la, s'hauria frenat, per contra, la voluntat explícita del PP de legislar en el sentit contrari.

Web de la Iniciativa Ciutadana Europea promoguda per Reagrupament

10.281 lectures

Comentaris (1)

Si, la idea es molt bona, pero cal treballar molt, tenir uns quants diners i involucrar moltes persones. Tinc idees per ajudar.

Total 1 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament