Llibres

(Puigcerdà, 12 d'agost de 2010)

“Els polítics han d’anar al davant, i que marquin el camí a seguir, perquè pretendre que sigui la societat qui digui als polítics el que han de fer, no és la millor opció pel país.”

6.340 lectures
"Arnau Mir de Tost va canviar la mentalitat defensiva dels catalans del segle XI per l’ofensiva"

Parlem amb Jaume Fernàndez, en el marc del cap de setmana reagrupat al Pallars. L'alcalde de Rosselló de Segrià i cap de llista de Reagrupament per Lleida és l'encarregat d'acompanyar als associats que el dissabte visiten l'església de Santa Maria de Covet i el castell de Llordà.

13.159 lectures
Joan Carretero durant la inauguració de la seu electoral al passeig de Gràcia
(Puigcerdà, 5 d'agost de 2010)

"Hi ha una xifra d'associats prou notable i la seva qualitat humana i professional és excel.lent" 

"Almenys ningú podrà dir que amaguem res, perquè fins i tot les nostres errades les hem fet de cara al públic"

"Desgraciadament l'objectiu de determinades persones no és engrandir l'espai independentista, sinó més aviat al contrari, líquidar una associació, que dia a dia va fent els deures"

"Per a alguns la vida política del nostre país seria molt més fàcil si nosaltres no hi fossim"

15.051 lectures
“La llibertat és un procés lent però inexorable”

Multitasca. L'advocat Ignasi Planas és un home polifacètic. Jutge a Girona fins a finals de juliol, espera ara una nova destinació. És alhora president de la Federació Catalana de Rugbi, esport que va practicar durant 17 anys i que defensa pels valors que transmet. També és coautor del projecte de Constitució de Catalunya, que ha fet seu el Reagrupament de Joan Carretero.

9.654 lectures
Ferran Pujol durant la Festa de Reagrupament al Pallars
(Barcelona, 21-07-2010)

- "Com hem dit molts cops: esperem a tothom i no ens encantem per ningú"
- "No som polítics professionals i som gent que també patim la crisi"

8.111 lectures
Joan Carretero a Puigcerdà durant l'entrevista / Foto: Xavi Xirgo

“Un país no avança només amb manifestacions”

“No he tingut mai cap ressentiment cap a ERC, però repetir el tripartit ha sigut un error”

“Som conscients que podem fer zero diputats, però també que en podem fer uns quants”

“Tothom sap que, com a tal, el PSC no existeix; és una ficció més de la política catalana”.

13.319 lectures
Jaume Claramunt / Foto: Cati Morell
(Vilafranca del Penedès, 6-07-2010)

Jaume Claramunt té 49 anys i està convençut que cada dia que passa la independència és més present en l'ideari col·lectiu dels catalans. Considera que en el context actual la defensa del concert econòmic és un exercici de cinisme de CiU.

La sentència de l'Estatut i l'actual context polític demostren per a Reagrupament que la via de la negociació s'ha esgotat.

11.306 lectures
Ignasi Planas durant l'entrevista amb el "3 de vuit"

La nova formació política Reagrupament va convidar dimecres al Vendrell el jurista Ignasi Planas per parlar de la Constitució de Catalunya que Planas i set experts més han redactat per a una hipotètica Catalunya independent. Membre del Col·legi d’Advocats de Barcelona, Planas és llicenciat en dret per la UAB, amb especialitat en Dret Públic i Urbanisme; i té dos postgraus en Ciències Polítiques i Dret Urbanístic. Arran de la sentència del Tribunal Constitucional (TC) que ha retallat l’Estatut, el 3d8 va parlar amb Planas abans de l’acte públic.

10.982 lectures
L'escriptor Manuel de Pedrolo

El 26 de juny de 1990 va morir a Barcelona l'escriptor Manuel de Pedrolo. Vint anys després, la seva vila natal, l'Aranyó (la Segarra), i la Fundació Pedrolo  recorden l'aniversari amb l'espectacle 'Recital de silencis', a càrrec de l'escriptor Xavier Garcia. Lògicament, no en publiquem una entrevista, però sí que n'extractem citacions incloses a la web de la Fundació Pedrolo , animant-vos a aportar-hi la vostra i a llegir i a recordar algú que va mantenir sempre una feréstega intrasigència per les llibertats nacionals.

11.256 lectures
Anscari M. Mundó, un erudit català universal

"Com a país tenim l'assignatura pendent de la independència. Restituir la dignitat sobirana de Catalunya, la dels Països de Parla Catalana."

14.871 lectures

L'enquesta

Carles Puigdemont ha de fer un "pas al costat"?
 Sí
 No
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament