Llibres

Ferran Pujol a Reus / Foto: Enrique Canovaca
(Reus, 16-09-2010)

Ferran Pujol (Almoster, 1971) encapçala la llista de Reagrupament, un moviment creat el novembre del 2008 que té com a objectiu assolir la independència de Catalunya. Pujol aposta per la regeneració democràtica i l'ètica en la política, assenyala els eixos bàsics de la Constitució Catalana redactada pel seu partit i desvetlla quines són les seves preferències per governar Catalunya a partir de la tardor.

13.664 lectures
Joan Carretero atenent els mitjans de comunicació tot fent cua al monument de Rafael de Casanova

"A Catalunya vivim de les fantasies dels “progres” que diuen que aquí tothom ha de ser d’esquerres encara que sigui molt conservador”

13.800 lectures
Rut Carandell a la UAB
(Universitat Autònoma de Barcelona, 9-09-2010)
  • “Veig Joan Carretero com algú que no es deixa comprar”
  • “Han desviat l’atenció dels partits amb representació parlamentària, que no estan fent res, i han girat els focus cap a uns que encara no hem passat per les urnes”
  • “Volem fiscalitzar el govern, l'oposició, els unionistes, els independentistes i els que es diuen independentistes i no n’exerceixen”
15.287 lectures
"Per desnivell i per potència, en el seu moment, la central de Cabdella, va ser la més important del món"

Parlem amb Jordi Barbal i Farrero, reagrupat de primera hora i una de les persones que més ha contribuit a fer de Reagrupament Independentista Pallars el que és ara: una de les comarques més actives i amb més associats.

12.137 lectures
Carles Móra durant la Festa de Reagrupament a la Pobla de Segur, al costat de Rut Carandell

El 12 de setembre, just la vigília del primer aniversari de la celebració de la primera consulta popular sobre la independència de Catalunya, Arenys de Munt acollirà el I Aplec per la Independència. Carles Móra, alcalde d’aquesta localitat maresmenca, reivindica amb motiu d’aquesta celebració l’esperit de les consultes.

10.914 lectures
Entrevista a Ferran Pujol, candidat de Reagrupament Independentista per Tarragona

Ferran Pujol és el cap de llista per Reagrupament a la demarcació de Tarragona. Reivindica “recuperar l’orgull i l’autoestima”, alhora que promet trencar la disciplina de vot per defensar els interessos del seu territori. Tanca files amb el projecte de Reagrupament i considera que Solidaritat ha estat un bluf. Recorda que les llistes de Reagrupament continuen obertes a la incorporació de patriotes que defensin la independència i la regeneració del país.

10.918 lectures
Entrevista a Jaume Fernández, candidat de Reagrupament Independentista per Lleida

El cap de llista de Reagrupament per Lleida i el primer alcalde de Catalunya membre d’aquest partit, Jaume Fernández, assegura que la formació que representa ha fet tots els possibles per unificar les forces independentistes, però Solidaritat Catalana, liderada per Joan Laporta, només ha tingut des dels seus inicis un objectiu clar: fer desaparèixer Reagrupament. Ara bé, segons Fernández, malgrat els esforços de molts, la formació aguanta els torpedes que els hi envien.

18.386 lectures
Joan Carretero durant la 3a. Assemblea "Units pel futur"

El president de Reagrupament Independentista, Joan Carretero, s'ha mostrat satisfet perquè els 3.405 associats que té a hores d'ara Reagrupament "són gent de pedra picada, gent que estimen Catalunya per damunt de tot, i són gent que han decidit de manera explícita, contravenint el senyor Pujol i el senyor Montilla, que ara sí que toca i ara és l'hora de decidir".

  • "Cada vegada hi ha més ciutadans que tenen clar que l'única opció perquè Catalunya pugui tenir present i futur és que pugui tenir una eina -com tenen totes les nacions del món- que és l'Estat"
  • "Estem treballant per a poder sumar el màxim"
  • "Tenim un altre objectiu fonamental, que Catalunya s'apropi a les pràctiques polítiques dels països de democràcies avançades: llei electoral, llei d'incompatibilitats, llei de transparència i llei de limitació de mandats"
  • "La feina és un dels valors fonamentals d'aquest país, que s'està perdent".
13.635 lectures

El president de Reagrupament, Joan Carretero, ha manifestat que si depengués de la seva formació no hi hauria un altre tripartit, i ha afegit que Reagrupament no participarà en cap govern que defensi la via autonomista. A més, l'exconseller de Governació també ha reconegut que "amb la legalitat espanyola a la mà és impossible convocar un referèndum", i que el que caldria primer és "proclamar la independència al Parlament". Carretero ha manifestat també que els contactes amb altres formacions independentistes, com Solidaritat Catalana, seguiran fins a la data límit d'inscripció a les eleccions.

14.510 lectures
"Tres senyors no poden dir un bon dia que s'han inventat una coalició"
(Puigcerdà, 18 d'agost de 2010)

Joan Carretero (Tremp, 1955) exhibeix la seva condició de metge, a la qual va tornar el dilluns següent a ser cessat com a conseller. Presideix Reagrupament i ha passat d'oferir-li el que volgués a Joan Laporta a ser més que escèptic a l'hora de plantejar-se una coalició amb Solidaritat Catalana. Ho explica en aquesta entrevista.

16.832 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament