Llibres

«Decadència és pertànyer a l´Estat espanyol»
(Girona)

El President de Reagrupament Joan Carretero deixa clares en aquesta entrevista les seves diferències amb ERC i CiU i es reafirma en la seva voluntat de separar unilateralment Catalunya de l'estat espanyol. Un estat, tanmateix, al que no nega determinades virtuds.

16.392 lectures
Lluïsa Sanabra
  • "Catalunya vol ser una trista Comunitat Autònoma més?"
  • “No és fàcil de dir (nombre d’escons), però penso que entrarem al Parlament. Respectarem el que els catalans vulguin”
  • “Ens hem espanyolitzat, ens hem acostumat a viure de subvencions i ajudes. I això no ho hem de permetre"
19.691 lectures
Ferran Pujol a Reus / Foto: Enrique Canovaca
(Reus, 16-09-2010)

Ferran Pujol (Almoster, 1971) encapçala la llista de Reagrupament, un moviment creat el novembre del 2008 que té com a objectiu assolir la independència de Catalunya. Pujol aposta per la regeneració democràtica i l'ètica en la política, assenyala els eixos bàsics de la Constitució Catalana redactada pel seu partit i desvetlla quines són les seves preferències per governar Catalunya a partir de la tardor.

16.142 lectures
Joan Carretero atenent els mitjans de comunicació tot fent cua al monument de Rafael de Casanova

"A Catalunya vivim de les fantasies dels “progres” que diuen que aquí tothom ha de ser d’esquerres encara que sigui molt conservador”

16.093 lectures
Rut Carandell a la UAB
(Universitat Autònoma de Barcelona, 9-09-2010)
  • “Veig Joan Carretero com algú que no es deixa comprar”
  • “Han desviat l’atenció dels partits amb representació parlamentària, que no estan fent res, i han girat els focus cap a uns que encara no hem passat per les urnes”
  • “Volem fiscalitzar el govern, l'oposició, els unionistes, els independentistes i els que es diuen independentistes i no n’exerceixen”
17.714 lectures
"Per desnivell i per potència, en el seu moment, la central de Cabdella, va ser la més important del món"

Parlem amb Jordi Barbal i Farrero, reagrupat de primera hora i una de les persones que més ha contribuit a fer de Reagrupament Independentista Pallars el que és ara: una de les comarques més actives i amb més associats.

14.597 lectures
Carles Móra durant la Festa de Reagrupament a la Pobla de Segur, al costat de Rut Carandell

El 12 de setembre, just la vigília del primer aniversari de la celebració de la primera consulta popular sobre la independència de Catalunya, Arenys de Munt acollirà el I Aplec per la Independència. Carles Móra, alcalde d’aquesta localitat maresmenca, reivindica amb motiu d’aquesta celebració l’esperit de les consultes.

13.341 lectures
Entrevista a Ferran Pujol, candidat de Reagrupament Independentista per Tarragona

Ferran Pujol és el cap de llista per Reagrupament a la demarcació de Tarragona. Reivindica “recuperar l’orgull i l’autoestima”, alhora que promet trencar la disciplina de vot per defensar els interessos del seu territori. Tanca files amb el projecte de Reagrupament i considera que Solidaritat ha estat un bluf. Recorda que les llistes de Reagrupament continuen obertes a la incorporació de patriotes que defensin la independència i la regeneració del país.

13.178 lectures
Entrevista a Jaume Fernández, candidat de Reagrupament Independentista per Lleida

El cap de llista de Reagrupament per Lleida i el primer alcalde de Catalunya membre d’aquest partit, Jaume Fernández, assegura que la formació que representa ha fet tots els possibles per unificar les forces independentistes, però Solidaritat Catalana, liderada per Joan Laporta, només ha tingut des dels seus inicis un objectiu clar: fer desaparèixer Reagrupament. Ara bé, segons Fernández, malgrat els esforços de molts, la formació aguanta els torpedes que els hi envien.

21.404 lectures
Joan Carretero durant la 3a. Assemblea "Units pel futur"

El president de Reagrupament Independentista, Joan Carretero, s'ha mostrat satisfet perquè els 3.405 associats que té a hores d'ara Reagrupament "són gent de pedra picada, gent que estimen Catalunya per damunt de tot, i són gent que han decidit de manera explícita, contravenint el senyor Pujol i el senyor Montilla, que ara sí que toca i ara és l'hora de decidir".

  • "Cada vegada hi ha més ciutadans que tenen clar que l'única opció perquè Catalunya pugui tenir present i futur és que pugui tenir una eina -com tenen totes les nacions del món- que és l'Estat"
  • "Estem treballant per a poder sumar el màxim"
  • "Tenim un altre objectiu fonamental, que Catalunya s'apropi a les pràctiques polítiques dels països de democràcies avançades: llei electoral, llei d'incompatibilitats, llei de transparència i llei de limitació de mandats"
  • "La feina és un dels valors fonamentals d'aquest país, que s'està perdent".
16.046 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament