Llibres

Joan Carretero a Vilaweb
  • "Els mesos que porta Convergència al Govern, justament el que fa és donar-nos la raó als que hem dit i hem preconitzat que el sistema autonòmic està en un cul-de-sac, ja no té sortida".
  • "Vam ser els únics que vam parlar de debò de fer candidatures el més unitàries possibles."
21.095 lectures
Rut Carandell en un acte a Malgrat de Mar / Foto: Arxiu Reagrupament.Cat

La vicepresidenta de Reagrupament, Rut Carandell (Barcelona 1966), creu que el moviment independentista no s’ha d’articular amb estructures rígides ni al voltant d’un sol partit. Al contrari, per tal de tenir èxit, proposa buscar complicitats amb el màxim d’organitzacions. La coalició entre Reagrupament i Esquerra Republicana a les properes eleccions municipals a Barcelona n’és un exemple. Però no l’únic. En altres poblacions faran llistes amb Convergència o les CUP i tot, plegat, afirma, serà un experiment. A partir de llavors, la formació, que no va aconseguir representació al Parlament de Catalunya, fixarà la ruta i l’estratègia a seguir en una assemblea  a finals de la primavera. El partit no ha aconseguit representació al Parlament, i per això Carandell creu que les estratègies s’han de reformular.

16.785 lectures
Paul van Orshove
(Brussel·les, 30-01-2011)

Degà de la Facultat de Dret de la Universitat Catòlica de Lovaina, Paul van Orshove tracta de no sortir de la seva especialitat quan comenta l'actualitat de Bèlgica, però al final no pot evitar baixar a l'arena política. No és separatista, aclareix, però no descarta acabar sent-ho si l'Estat belga no es reforma per adaptar-se a la nova realitat. Una federalització total "serà l'única forma de mantenir Bèlgica, decidint amb llibertat el que es vol fer junts".

14.061 lectures
Rut Carandell
  • " Sobre la coalició no hi ha hagut discrepàncies”
  • “Sense nosaltres el mapa polític seria molt més descafeïnat”
  • “No és el govern dels millors, és el govern dels repetits”
15.555 lectures
Joan Carretero en una entrevista durant la campanya electoral
(Barcelona, 17-01-2011)

"Abans de les eleccions jo ja vaig enviar una carta certificada al senyor Puigcercós i al senyor Laporta per anar junts. Una altra cosa és que hi ha gent que no se'n vol enrecordar. Recordo un article que va sortir, que es deia Patriotisme i dignitat , on ja es demanava una llista unitària, una llista que fos el més àmplia possible. Jo sempre he opinat que fóra bo que el màxim nombre d'independentistes possible anés junt a les eleccions. Per tant, no és fruit de si ara som més o menys, sinó que sempre he pensat que això seria el millor per a l'independentisme"

17.284 lectures
Rut Carandell, aquest divendres a Barcelona. Foto: Adrià Costa

- Hi ha una anàlisi definitiva dels resultats de Reagrupament a les darreres eleccions?
 
 -"Es va convocar una Junta a Vic, a la qual van assistir-hi 200 persones que va acordar donar-nos un temps de reflexió, almenys fins passades les festes de Nadal. Més endavant, abans de Setmana Santa, convocarem una assemblea general i haurem d'acordar un nou full de ruta per a més endavant".

13.442 lectures
Joan Carretero a COM Ràdio

El president de Reagrupament, Joan Carretero, assegura que no té cap intenció de dissoldre Reagrupament malgrat no haver aconseguit representació al parlament. Joan Carretero creu que “abans haurien de desaparèixer el PSC i ERC ” i l’argument que dóna és que “han perdut més vots que nosaltres. Nosaltres no n’hem perdut cap, n’hem guanyat 40.000”.“Ningú li pregunta al PSC si hauria de desaparèixer. I jo crec que sí, perquè ni té ideologia, ni praxi política, ni té res de res ”, ha reblat.

14.276 lectures
Joan Carretero votant a Puigcerdà el 28-N
((Puigcerdà, 30/11/10))

Els 40.000 vots que ha tingut Reagrupament.cat no han estat suficients per obtenir representació al Parlament. Joan Carretero analitza en aquesta entrevista el perquè de tot plegat i reflexiona sobre com hi ha influït la seva marxa d'ERC, sobre el vot independentista i sobre el resultats del seu partit i els generals.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament