Llibres

Enquesta: "Creieu que hi haurà llei electoral catalana en 2 anys?"

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha reconegut al Parlament que ja ha iniciat converses amb l'oposició per intentar aprovar una llei electoral pròpia per a Catalunya. Mas té la intenció que la cambra catalana doni llum verda en els propers dos anys a una norma que necessita el suport de dos terços de l'hemicicle i que s'ha abordat sense èxit diverses vegades. Catalunya és l'única comunitat de l'Estat sense una llei electoral pròpia. Creieu que hi haurà llei electoral catalana en 2 anys?

15.823 lectures
Votació al parlament

Les campanyes electorals tenen, segons considera Agustí Bosch, poc efecte pel que fa a la convicció dels votants. El que sí que aconsegueixen, afirma, és establir l'agenda de temes en els quals se centren els partits i els mitjans de comunicació, i basant-se en això, l'electorat valora els dirigents de torn. És a dir, les campanyes dirigeixen l'atenció cap a un aspecte concret que interessa tractar.

13.952 lectures
Sense Espanya.
(Barcelona, 30-05-2011)

Un dels llocs comuns sobre la independència de Catalunya és que no és viable econòmicament. A Sense Espanya  (Pòrtic, 2011), Modest Guinjoan i Xavier Cuadras Morató han fet un exercici de simulació, amb les dades econòmiques a la mà, per demostrar que, tot i que es produís un dur boicot per part dels consumidors espanyols als productes catalans, Catalunya hi sortiria guanyant gràcies a la desaparició del dèficit fiscal.

20.482 lectures
Mas-Colell amb el pressupost 2011

Aquest dimarts el Govern ha aprovat  projecte de Pressupostos per a l'any 2011. Per primera vegada, els pressupostos de la Generalitat de Catalunya són inferiors als de l'any anterior, a causa tant de la crisi econòmica com dels objectius de reducció del dèficit, reducció que el conseller Mas-Colell ja ha advertit que és impossible aconseguir en la mesura que ho exigeix el Govern espanyol. Aquests pressupostos no comptabilitzen cap ingrés pel Fons de Competitivitat ni tampoc els 22.000 milions d'euros en què es xifra el dèficit fiscal. Us demanem: Com valoreu els pressupostos que ha presentat el Govern de CiU?

15.068 lectures
Enquesta: Com valoreu els resultats a les eleccions municipals a Catalunya?

Després de la diada electoral d'ahir als diversos municipis del país arriba l'hora de les valoracions. En aquesta enquesta assenyalem quatre possibles opcions d'anàlisi dels resultats electorals a Catalunya: la victòria de CiU -clarament posada de manifest amb el canvi a la capital de  la nació-; la desfeta de les formacions que van ser arquitectes del tripartit,  sobretot PSC i ERC; l'ascens del PP també al nostre país; o el caràcter singular de les eleccions locals. Podeu respondre clicant sobre la pregunta: "Com valoreu els resultats a les eleccions municipals a Catalunya?"

15.015 lectures
Vila d'Abadal

L'actual alcalde de Vic, Josep M. Vila d'Abadal, va declarar  que Josep Antoni Duran hauria de renunciar a presentar-se a la reelecció al proper congrés d'UDC el 2012, atès que ja fa gairebé 30 anys que és al capdavant del partit, fet que va "en contra del pluralisme". A més, l'alcalde de Vic considera que Unió "si vol ser fidel a les seves ideologies originàries, ha de defensar la independència". Aquest dilluns, en una visita a Torelló, Duran i Lleida ha respost, en una mena d'acció d'anti-campanya contra el principal alcalde de la seva formació, dient que “lamenta”, però “respecta”, que no se l’hagi permès participar en la campanya de Vic. Us preguntem si "ha fet bé l'alcalde Vic, Josep M. Vila d'Abadal (UDC), a vetar la presència de Duran en la campanya de les municipals a Vic? "

13.867 lectures
Enquesta: "Joaquim Nadal ha de dimitir per la desautorització dels 25 del PSC sobre els 1.450 milions que l'Estat deu a Catalunya?

La votació del PSC amb el PSOE, diferent de la resta de grups i diputats catalans, ha deixat tocat el cap de l'oposició a Catalunya, Joaquim Nadal, el qual fa unes setmanes va dir que els socialistes arribarien fins a les últimes conseqüències i estarien disposats a votar una moció com la que ahir van rebutjar, encara que això els pogués portar problemes amb el PSOE. Aquest dimarts, Nadal va mantenir una agra discussió en directe  amb el periodista Manel Fuentes, però no s'ha volgut desdir de les seves declaracions. Algunes veus, dins i fora el partit, consideren que Nadal hauria de ser rellevat de les seves responsabilitats, a causa de l'afectació a la seva credibilitat. Podeu respondre clicant a:

"Joaquim Nadal hauria de dimitir com a portaveu del PSC a causa de la desautorització amb la votació al Congrés relativa als 1.450 milions que l'Estat deu a Catalunya?

14.222 lectures
El líder de l'SNP, Alex Salmond / Foto: Getty Images

Després de la contundent victòria dels independentistes de l'Scottish Nacional Party , al Regne Unit i a Europa s'ha obert amb força el debat sobre les opcions d'independència d'Escòcia a curt termini. Podeu respondre clicant a:

Escòcia esdevindrà un estat independent en menys de 4 anys?

13.521 lectures
Ignasi Planas

- El mercat electoral de l'independentisme ha patit una eclosió, hi ha molta marca a les lleixes dels electors, què aporta Unitat per Barcelona com a plus?
Precisament unitat. La lliçó del 28 de novembre és clara: la gent reclama unitat.

15.202 lectures
El Dr. Broggi és l'associat a Reagrupament de més edat / Foto: Oriol Duran

La consulta de Barcelona ha ampliat el cens als menors de 16 anys. Per dalt, però, no hi ha límit. Entre els votants més veterans hi haurà el prestigiós cirurgià Moisès Broggi (Barcelona, 1908), que ja ha votat pel “sí” anticipadament. Broggi ha barrejat la seva prestigiosa carrera com a cirurgià amb una vocació ètica a favor de la pau i el catalanisme.

16.799 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament