Llibres

Carretero+Junqueras+Bosch

Aquest dissabte els presidents de Reagrupament Independentista i d'Esquerra, Joan Carretero i Oriol Junqueras, han presentat l'acord de coalició per a concórrer junts a les eleccions espanyoles del 20-N, acompanyats del cap de llista, Alfred Bosch. L'acord té l'objectiu de defensar la independència de Catalunya al Congrés de Diputats espanyol. Us demanem "com valoreu l'acord de coalició entre Reagrupament Independentista i Esquerra?"

10.543 lectures
Caos al Parlament

Aquesta setmana ha tingut lloc el debat de política general al Parlament de Catalunya. Lamentablement, el que més n'ha transcendit és força anecdòtic. D'una banda, Artur Mas es va fer un embolic a l'hora de defensar el sistema d'immersió lingüística a l'escola i la presidenta de la cambra, Núria de Gispert, un altre en autoritzar un sistema de votacions que va resultar impossible. CiU va pactar resolucions amb gairebé tothom i, en la línia més unionista de Duran i Lleida, va votar a favor de la presència de la E a les matrícules dels automòbils. Us demanem "Quin balanç feu del debat de política general al Parlament de Catalunya?"

10.579 lectures
Enquesta: "Considereu molt positiva la situació de la llengua catalana, tal com afirma el conseller Mascarell?"

El conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, va presentar aquest dimecres les conclusions de l'Informe de Política Lingüística, que -segons ell- constata que el català gaudeix d'una salut positiva, malgrat que l'ús del castellà es manté molt per sobre del català (saben escriure en espanyol un 95% i en català només el 60%), l'ús del català a la Justícia s'ha tornat a reduir, s'alerta sobre l'escassa presència del català en les noves tecnologies i l'escàs cinema en català. Us demanem si "considereu molt positiva la situació de la llengua catalana, tal com afirma el conseller Mascarell?"

10.885 lectures
El president de Reagrupament, Joan Carretero
(Girona, 11-09-2011)

El president de Reagrupament, Joan Carretero, es mostra escèptic davant una possible defensa que el govern d'Artur Mas pugui fer del català a l'escola després de l'ultimàtum del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. L'independentista considera que Convergència i Unió s'ha caracteritzat sempre per acatar tot el que arriba des de Madrid i que, per tant, en el tema de la immersió lingüística farà mateix. Carretero també ha explicat que les negociacions amb ERC segueixen en punt mort a l'espera que "Esquerra torni a treballar per la independència de Catalunya". El president de la formació descarta, en un principi, presentar-se per ser diputat a Madrid.

13.063 lectures
Enquesta: "Trobeu correcte que el Parlament retirés l'estelada del fèretre del president Heribert Barrera?

Aquesta darrera setmana ha vingut marcada per la mort del president Heribert Barrera i els actes de recordatori organitzats per la institució que ell va presidir. Aquests actes han generat polèmica per l'actuació de l'actual presidenta del Parlamanet, Núria de Gispert (CiU), que va fer retirar l'estelada que cobria el taüt a l'entrar a l'edifici del Parc de la Ciutadella. A més, de Gispert va fer un discurs de to regionalista que desentonava amb la fermesa indepedentista de Barrera. Us demanen si Trobeu correcte que el Parlament retirés l'estelada del fèretre del president Heribert Barrera?

12.829 lectures
Entrevista a Joan Carretero: "Qui no vulgui veure-ho és perquè no vol: la Catalunya autonòmica s'ha acabat. La Catalunya autonòmica és la decadència"

"Participaríem en una coalició de grups que anessin a Madrid a defensar els interessos nacionals de Catalunya"

"Estem disposats a col·laborar amb ERC si van amb un programa molt diferent amb el que han anat últimament a Madrid"

"Si ERC aposta per a ser un partit bàsicament d'esquerres, nosaltres no hi tenim cap afinitat"

"És més fàcil la independència que el pacte fiscal". "Els espanyols ens han reiterat que no és possible el concert econòmic"

"Convergència enganya, sap que enganya i molts catalans es deixen enganyar"

"Estem davant de la disjuntiva; si volem un país decadent, o volem un estat que ens doni les capacitats per a sortir de la crisi"

"Abans de retallar qüestions de sanitat s'hauria d'haver començat suprimint les diputacions i els consells comarcals, que no tenen cap sentit"

"Aquest país és incapaç d'afrontar la realitat i aleshores somia. Vivim en un país que vol resoldre les seves penúries a base de fer invents"

19.089 lectures
Enquesta: "Com creieu que ha d'actuar l'independentisme davant la convocatòria d'eleccions espanyoles?"

El president espanyol Rodríguez Zapatero no ha pogut exhaurir la legislatura i ha anunciat un avançament de les eleccions espanyoles per al proper 20 de novembre. Darrerarment hi ha hagut nombroses veus que han plantejat la inutilitat que l'independentisme es presenti per a unes eleccions que són de concepció espanyola. Altres consideren que cal aprofitar totes les ocasions per a guanyar parcel·les des d'on fer avançar el projecte de construcció d'un Estat català propi perquè és evident que ni el PSC ni Duran i Lleida no ens conduiran cap a la llibertat. Hi ha un corrent que planteja la necessitat que tots els partidaris de la independència concorrin sota una mateixa candidatura. Us demanem com creieu que ha d'actuar l'independentisme davant la convocatòria d'eleccions espanyoles?

14.164 lectures
Enquesta: "Com valoreu per a Catalunya la designació de Pérez Rubalcalba com a candidat del PSOE?"

Alfredo Pérez Rubalcaba ha estat proclamat oficialment candidat socialista a les eleccions espanyoles aquest dissabte. Diversos comentaristes polítics consideren que, amb el seu discurs, ha fet un gir a l'esquerra i algun gest cap al moviment dels indignats. En canvi, no ha dit res sobre el debat territorial. Us demanem "Com valoreu per a Catalunya la designació de Pérez Rubalcalba com a candidat del PSOE?"

12.406 lectures
Rut Carandell presentant la ponència política a la 4a Assemblea (19-06-2011)

Reagrupament ha celebrat aquest cap de setmana, dos anys després de la seva creació, la IV Assemblea de la formació. Un bon moment per valorar la feina feta fins ara i els resultats electorals que en les darreres convocatòries els han deixat fora del Parlament de Catalunya i de l’Ajuntament de Barcelona. La vicepresidenta de Reagrupament, Rut Carandell, adverteix que en aquest moment el projecte de la formació és clar: treballar per la unitat de l’independentisme.

15.622 lectures
Enquesta: "Creieu que Artur Mas està diposat a convocar eleccions anticipades?"

El president de la Generalitat, Artur Mas, va assegurar aquest dijous que si no troben els suports necessaris per aprovar els Pressupostos de 2011 es veurà obligat a convocar eleccions anticipades perquè no està per "escalfar la cadira". Us demanem si de debó creieu que Artur Mas està diposat a convocar eleccions anticipades?

13.444 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament